начало

Все така няма кандидати за председател на ВАС Все така няма кандидати за председател на ВАС

прекратяване на ЕООД с общинско имущество

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот калин » 15 Ное 2005, 21:50

Колеги, от 10 дни съм на работа като юристконсулт в една община и съм мн зеленл Както обикновено става ми дадоха нещо мн гадно: прекратяване на ЕООД с общинско имущество. Принципно пи е ясно какво тр да се правир но Ви моля за помощ?!?
калин

Мнениеот Гост » 15 Ное 2005, 23:21

тази материя не е хич лесна - тя ще поизпоти и колега с 10 г. стаж. Ако искаш помощ - дай подробности
Гост

Мнениеот Гост » 15 Ное 2005, 23:37

ами ето подробностите: с решение на ОбС СП"9 май" се прекратява е се регистрира "9 май"ЕООД. Дружеството е изцяло с общинско имущество. Това става през 2000г. И идва един слънчев ден и се решава да се рекрати. Преди няколко мес има одитен доклад, който констатира мн нарушения и задължения
Гост

Мнениеот калин » 15 Ное 2005, 23:43

реално през съществуването си няма почти никакво счетоводство, респ. и документация
калин

Мнениеот калин » 15 Ное 2005, 23:48

според мен май тр да се обяви в несъстоятелност...........
калин

Мнениеот Пламен » 17 Ное 2005, 12:32

След решението за прекратяване следва да обявите дружеството в
ликвидация /пак с решение на Об.съвет/,окръжният съд дава срок
за осъществяване на ликвидацията, ако след изтичане на срока
активите на въпросното дружество са недостатъчни за удоволетворяване на кредитори и др. задължения сте длъжни в
14 дневен срок да го обявите в несъстоятелност./чл. 628 ТЗ/
Пламен

Назад към Търговско право