начало

Все така няма кандидати за председател на ВАС Все така няма кандидати за председател на ВАС

Имам нужда от помощ за неверни удостоверения от Служба по вп

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам нужда от помощ за неверни удостоверения от Служба по вп

Мнениеот Въпросител » 30 Яну 2006, 16:14

Колеги обръщам се с Вас с молба да им споделите опита си, ако имате такъв или просто вашите мнения относно следния казус:
Служба по вписванията в град Н. издава удостоверение на ООД "Х", че върху закупените от него имоти от "Ж" АД, имало вписана възбрана. като налице са следните факти, които са безспорни:
1. на 01.01. хххх г. дружеството "Ш" АД, апортира в "Ж" АД, собствените си недвижими имоти срещу което записва акции.
2. на 01.02.хххх г. апорта е вписан в Служба по вписванията по партидата на "Ш" АД
3. на 02.02.хххх г. по молба на СИС при Р. съд се вписва възбрана за същите имоти по партидата на "Ш" - АД
т.е. налице факта, че с един ден сме изпреварили СИС за възбраната им. Но от службата ми издават удостоверение, че върху по-късно закупените от "Ж" АД, от ООД "Х" имоти виси възбраната.
Невъзможен е варианта за обяснение на съдията и разбирането на проблема, така че ми са необходими съвети в смисъл на процесуална защита, очевидно е, че не може да се обжалва, тогава исков ред но искам да чуя и вашите становища- Апропо - писмените извлечения от партидите на трите д-ва не показват вписване на тежести, но банките искат у-ния, а не разпечатки!Моля за съвет и помощ
Jegosan^
Въпросител

Мнениеот Гост » 31 Яну 2006, 12:28

никой ли няма време или не желае да даде мнението си
Гост

Мнениеот Никой » 31 Яну 2006, 12:37

След като има възбрана на имоти на "Ж"АД, то не може да се разпорежда с тях. Имотите собственост на дружеството ли са или са като апортна вноска?
Никой

Мнениеот Кримка » 31 Яну 2006, 12:44

Колега, нещо си противоречите.
В началото на въпроса обяснявате, че удостоверението, което издава СВ на "ООД"-ТО е за вписана тежест, а по-долу твърдите, че писмените разпечатки от партидите и на 3- те дружества не показват тежести. Моля, уточнете къде е истината. Вярно е, че СВ имат 3 дневен срок за разнесат по книгите молбите за вписване на тежести - като ипотеки, възбрани и др. В случая, преди акционера да прехвърли с апорт "спорния имот" е трябвало адвоката -да провери не по писмена разпечатка /тъй като тя не е актуална/ , а по входящия регистър за молби, вписване на нотариални актове и др. - дали няма тежест постъпила за вписване върху този имот. Неслучайно на писмените удостоверия, чийто смисъл всяка банка и нотариус знае, пише актуално към....часа на еди коя си дата.

Дано съм помогнал с нещо.
Кримка

Назад към Търговско право