Колеги обръщам се с Вас с молба да им споделите опита си, ако имате такъв или просто вашите мнения относно следния казус:
Служба по вписванията в град Н. издава удостоверение на ООД "Х", че върху закупените от него имоти от "Ж" АД, имало вписана възбрана. като налице са следните факти, които са безспорни:
1. на 01.01. хххх г. дружеството "Ш" АД, апортира в "Ж" АД, собствените си недвижими имоти срещу което записва акции.
2. на 01.02.хххх г. апорта е вписан в Служба по вписванията по партидата на "Ш" АД
3. на 02.02.хххх г. по молба на СИС при Р. съд се вписва възбрана за същите имоти по партидата на "Ш" - АД
т.е. налице факта, че с един ден сме изпреварили СИС за възбраната им. Но от службата ми издават удостоверение, че върху по-късно закупените от "Ж" АД, от ООД "Х" имоти виси възбраната.
Невъзможен е варианта за обяснение на съдията и разбирането на проблема, така че ми са необходими съвети в смисъл на процесуална защита, очевидно е, че не може да се обжалва, тогава исков ред но искам да чуя и вашите становища- Апропо - писмените извлечения от партидите на трите д-ва не показват вписване на тежести, но банките искат у-ния, а не разпечатки!Моля за съвет и помощ
Jegosan^
- Дата и час: 12 Дек 2024, 16:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имам нужда от помощ за неверни удостоверения от Служба по вп
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Колега, нещо си противоречите.
В началото на въпроса обяснявате, че удостоверението, което издава СВ на "ООД"-ТО е за вписана тежест, а по-долу твърдите, че писмените разпечатки от партидите и на 3- те дружества не показват тежести. Моля, уточнете къде е истината. Вярно е, че СВ имат 3 дневен срок за разнесат по книгите молбите за вписване на тежести - като ипотеки, възбрани и др. В случая, преди акционера да прехвърли с апорт "спорния имот" е трябвало адвоката -да провери не по писмена разпечатка /тъй като тя не е актуална/ , а по входящия регистър за молби, вписване на нотариални актове и др. - дали няма тежест постъпила за вписване върху този имот. Неслучайно на писмените удостоверия, чийто смисъл всяка банка и нотариус знае, пише актуално към....часа на еди коя си дата.
Дано съм помогнал с нещо.
В началото на въпроса обяснявате, че удостоверението, което издава СВ на "ООД"-ТО е за вписана тежест, а по-долу твърдите, че писмените разпечатки от партидите и на 3- те дружества не показват тежести. Моля, уточнете къде е истината. Вярно е, че СВ имат 3 дневен срок за разнесат по книгите молбите за вписване на тежести - като ипотеки, възбрани и др. В случая, преди акционера да прехвърли с апорт "спорния имот" е трябвало адвоката -да провери не по писмена разпечатка /тъй като тя не е актуална/ , а по входящия регистър за молби, вписване на нотариални актове и др. - дали няма тежест постъпила за вписване върху този имот. Неслучайно на писмените удостоверия, чийто смисъл всяка банка и нотариус знае, пише актуално към....часа на еди коя си дата.
Дано съм помогнал с нещо.
- Кримка
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|