начало

Продължава да няма кандидати за председател на ВАС Продължава да няма кандидати за председател на ВАС

Регистриране на ЕООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регистриране на ЕООД

Мнениеот Мира » 09 Ное 2005, 23:11

Във форума прочетох твърдението, че когато собственикът на капитала е и управител на дружеството трябва да договори сам със себе си. Това означава ли, че при подаването на документите за съдебна регистрация трябва да подам декларация по чл. 142 от ТЗ и Договор за възлагане на управлението? Струва ми се нелогично, но май е наложително?!
Ще ви бъда благодарна за насоките, защото ми е за сефте!
Мира

Мнениеот Гост » 09 Ное 2005, 23:22

Наложително и задължително е!
Гост

В Пловдивски окръжен съд е без договор за управление

Мнениеот нина » 10 Ное 2005, 02:06

Поне до днес в ПОС не са искали договор за управление нито при ООД нито при ЕООД. Вчера си взех новото такова.
нина

Мнениеот гост » 10 Ное 2005, 12:08

В договора за възлагане на управление като ДОВЕРИТЕЛ ще подпише от името на юридическото лице - ЕООД, а като довереник - като физическо лице.
гост

Мнениеот Гост » 10 Ное 2005, 12:10

100 пъти е писано в тоя форум, че договорът за управление не се иска при регистрацията -той урежда вътрешните отношения между собственик и управител
Гост

Мнениеот maria_m_hristova » 10 Ное 2005, 12:43

Във ВОС не се изисква, но изискват съгласие за управление.
maria_m_hristova
Младши потребител

Мнениеот marsidi » 10 Ное 2005, 12:52

Аз заявявам, че в СГС повечето състави изискват Договор за управление, доро още преди да имаше нещо написано в ТЗ. И определени състави оставят БД, поради липса на такъв. :roll:
marsidi
Потребител

Мнениеот Гост » 10 Ное 2005, 14:35

Бихте ли ми казали, трябва ли да се подпечатат документите за съдебната регистрация и има ли нещо по-специално в пълномощното за СГС и след това пред Булстат, Данъчните, НОИ?
Гост

Мнениеот Гост » 10 Ное 2005, 18:34

Anonymous написа:100 пъти е писано в тоя форум, че договорът за управление не се иска при регистрацията -той урежда вътрешните отношения между собственик и управител

НЕ Е ВЯРНО!
Иска се.
Гост

Мнениеот Гост » 10 Ное 2005, 18:35

Anonymous написа:Бихте ли ми казали, трябва ли да се подпечатат документите за съдебната регистрация и има ли нещо по-специално в пълномощното за СГС и след това пред Булстат, Данъчните, НОИ?

Че как ще се подпечатат документите с печат на дружество, което още не съществува...
Гост

Мнениеот damyan » 12 Ное 2005, 13:30

между другото СГС, ФО, 8-ми състав не ми иска Договор за управление, като регистрирах еоод, но преди да подам документите писах във форума с този въпрос и ми казаха че ще ми трябва. даже ми обясниха кой къде и в какво качество се подписва. Но сега регистрирам едно оод и за всеки случай съм подал и договора.
damyan
Младши потребител

Назад към Търговско право