начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Указания за УП-2/УП-3

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Указания за УП-2/УП-3

Мнениеот senso0 » 14 Юли 2022, 19:20

Здравейте.

Налага ми се да издам УП-2 и УП-3 на служител, който е работил през далечните 96-99 години.
Това което знам за документите е:
УП-2 е документ, който служи за изчисляване на пенсията на лицето. В него се описва осигурителния стаж, изчислен в години, месеци, дни и часове.
УП-3 е документ, който служи за удостоверяване на трудов стаж. В него се описва трудовия стаж, изчислен в години, месеци и дни.
И сегаа става интересно .... (то сигурно, защото не знам нещо, вие ще кажете)... отварям шаблоните в интернет и изненада.. Те са противоположино на по-горе написаното, в образец уп-2 пише стаж изчислен в години, месеци и дни, а в образец уп-3 стаж, изчислен в години, месеци, дни и часове..

Тотално се обърках.. Отделете една минутка и споделете вашия опит и знания на един объркан колега... хахха
Благодаря.
senso0
Нов потребител

Re: Указания за УП-2/УП-3

Мнениеот emilia_katsarova » 18 Юли 2022, 10:07

Нищо интересно няма, свалете си бланките от сайта на НОИ, към всяка от тях има подробни указания за попълване.
emilia_katsarova
Младши потребител

Назад към Осигурително право