начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Otpadanena vazbrana varhu apartament zaradi izdrajka na dete

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Otpadanena vazbrana varhu apartament zaradi izdrajka na dete

Мнениеот Alby2 » 11 Фев 2004, 00:08

Stava vapros za vazbrana nalojena na apartament (darenie predi braka) na bivsh saprug zashtoto ne iskashe da plashta isdrajka na sina si i sadia izpalnitel sloji bazbranata na li4niat mu apartament za da garantira polu4avaneto na izdrajkata do palnoletie na deteto , koeto sega e na 8 god. No v posledstvie i do momenta toi si plashta redovno izdrajkata i iska ot maikata da mahne vazbranata (moje bi za da prodade apartamenta), no koi shte i garantira na neia, 4e shte polu4ava izdrajka oshte nai malko 10 god. i ako toi prestane da ia plashta kato si mahne vazbranata i prodade apartamenta koi shte ovazmezdi deteto mu??
Izobshto dali sega sled kato toi v prodaljenie na 2 god si plashta redovno izdrajkata vazbranata ne e padnala avtomati4no i ako ne toi moje li sam da ia mahne na bazata na dok. za prevod na parite??
MNogo vi Molia za otgovor
predvaritelno blagodaria
Alby2

Re: Otpadanena vazbrana varhu apartament zaradi izdrajka na

Мнениеот donna2 » 11 Фев 2004, 10:46

разберете се с длъжника и променете изпълнителния способ примерно запор върху заплата / без ваше съгласие той не можете да се ползвате от разпоредбата на чл.341 от ГПК /,ако имата друго имущество върху него също може да се насочи изпълнение
никой не може да ви гарантира ,че той редовно ще си плаща издръжката ,ако вдигнете възбраната

възможно е да бъде вдигната след като той представи платежните документи
вярно ,е че задълженията за издръжка се дължат ежемесечно ,но след като лицето си плаща също така ежемесечно възможно е съдия изпълнителя да я дигне ,предполагам че бившият ви съпруг е направил постъпки за това
donna2
Потребител

Мнениеот Alby2 » 11 Фев 2004, 11:03

Iavno moke sam da si ia vdigne, no ima li sashtestvena razlika ako az se otkaja ot vazbranata s pismenna deklaracia i ako sadia izpalnitel ia e vdignal pod nattiska na bivshiat mi saprug. V tozi slu4ai moje bi az moja da objalvam tova reshenie na sadiata ili ne??
Molia otgovorete mi vajno e za men
Predvaritelno blagodaria
Alby2

Мнениеот donna2 » 11 Фев 2004, 11:32

ако вие вдигнете възбраната не може да обжалвате
ако длъжника представи надлежни документи ,че плаща и съдия изпълнителя реши и вдигне възбраната няма проблем да обжалва

вижте съдията не вдига възбраната под натиск на някого си а на изрично изброени в закона основания
donna2
Потребител

Назад към Семейни казуси