начало

Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК

тормоз от съсед домоуправител

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

тормоз от съсед домоуправител

Мнениеот krisstie » 17 Дек 2012, 11:43

Майка съм на две деца момиченца. Едното е на 3, а другото наскоро стана на 1. Преди 3 месеца се нанесохме в нов апартамент и тормозът започна. Постоянно чукане по парното, блъскане с пръчка по тавана, скандали, обиди, заплахи, надпис "мърши" над вратата от страна на съседката отдолу. Причината - децата ми й вдигат шум. Взехме всички мерки, за да не ги дразним - купихме килим, вместо пантофи с подметки сме по чорапи, прибрах проходилки, колички и всички останали играчки на колела, прахосмукачка ROwenta Silence Force, пералня с най-ниските възможни Db, гумени крачета на столовете и т.н. и въпреки всички положени усилия, разговори и вложени средства, съседката продължава да ни тормози. Последният скандал беше, защото в 14.10 детето изтича по чорапи до тоалетната. Малката не иска да стои сама в стаята, защото "лелята отдолу ще дойде" да й се кара, след последния скандал вчера сънува кошмар и плачеше. Аз постоянно гледам часовника и се страхувам да вдигам какъвто и да било шум, за да не я предизвикам да се нахвърли срещу децата ми и всеки ден да са свидетели на тези грозни сцени. Мъжът на съседката е и домоуправителят на входа, разговорите с него не доведоха до нищо освен до общ скандал.Какви мерки мога да взема, за да отглеждам децата си на спокойствие?
Последна промяна krisstie на 03 Яну 2013, 16:39, променена общо 3 пъти
krisstie
Нов потребител

Re: тормоз от съсед домоуправител

Мнениеот ivan_lawyer » 17 Дек 2012, 11:58

От една страна - мястото на децата е при другите деца. Стига да не са съвсем малки, по-добре е за тях да си ходят на градина. Никой не е осакатен от ясла или градина.

Съвсем инцидентно можете да разрешите проблема, но трябва да избягвате скандалите.
Очевидно имате работа с човешки кучета, а при тях лечението е бавно.

След като самият мен ме нарекоха онзи ден с епитет, считай докъде стига нахалството.

Някои нямат толеранс, нито лекарства за нерви. Може би трябва да дадете някаква заявка в общината.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот krisstie » 17 Дек 2012, 12:14

Мисля, че право на всеки родител е да прецени дали да си гледа детето вкъщи или да го даде на градина, това не е решение, което да вземе съседа отдолу. Имам основателни причини да ги гледам вкъщи - склонност към пневмонии, защото и двете са родени с недоразвити бели дробчета и дълго време сме се борили за живота им,но дори и да не беше така, не могат да ми търсят сметка за това решение, което е само право на родителите.
krisstie
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 17 Дек 2012, 12:53

krisstie написа:...Взехме всички мерки, за да не ги дразним - купихме килим, вместо пантофи с подметки сме по чорапи, прибрах проходилки, колички и всички останали играчки на колела, прахосмукачка ROwenta Silence Force, пералня с най-ниските възможни Db, гумени крачета на столовете и т.н. и въпреки всички положени усилия, разговори и вложени средства, съседката продължава да ни тормози. ...

Мога да ви кажа, че това е грешен подход. Ако аз съм на ваше място за Коледа бих навила всички килими, бих купил по един голям дървен конструктор на децата, всякакви топки и тракащи нещица, бих канил при всяка възможност други дечица да си играят в къщи.
Надписите по стените са увреждане на общо имущество, заплахите ако са направени пред свидетел (добре е да направите така че да има свидетел при някой от скандалите) са нещо с което можете да стъжните доста живота на съседката.
Изобщо - озъбете се. Всяко съгласие с необосновани искания води до чувство на безнаказаност у агресора и увеличава апетита му да налага все по-безмислени условия.
Вие имате пълното право да отглеждате децата си у дома, и никой няма право да ви го забранява. Има нормативно установени нива на шум. Ходенето по чехли, дори и в 3 часа посред нощ не може да надвиши тези норми. Дори и ходенето с дървени налъми :)
Пак казвам - намерете още 1-2 майки които отглеждат дечица, които да ви правят компания и да са свидетели на някой скандал (а и дечицата им ще помогнат за вдигането на достатъчно шум :) ). После - адвокат, съд ... Сигнали за тормоз до кварталния, сигнали за заплаха със саморазправа в прокуратурата... Не се поддавайте на този рекет - живейте си така както искате, стига да не нарушавате закона.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 17 Дек 2012, 20:40

По принцип е така, но хората са изнервени от постоянната вариация нагоре - надолу, животът е стресиращ.

И в най-луксозна обстановка да поставиш някого, то си е до човека.

Комфортът на живот е нисък и ще се понижава, може би.

Не съм искал да засегна майката, просто няма начин окончателно да се реши един такъв проблем, доколкото човешките нрави са неугасими.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот pilmal » 17 Дек 2012, 23:53

По мое мнение и до колкото съм запознат с темите във форума от този тип нисък шум Вие няма какво да направите освен да се съобразявате. По- горе бяхте написали, че сте взели мерки- мокети , килими ,чехли, пералня и т.н. Какво друго... Като не става - жалби за тормоз от съседката и така. Доста кофти ситуация, ама тя да си сложи шумоизолация в комбинация с едни розови хапчета, секс и почивка за 10 дена в НАРЕЧЕН (бално-санаториум за нервозни). Ще е супер. Направете и предложение. :mrgreen:
pilmal
Младши потребител

Назад към Етажна собственост