начало

КС ще се произнесе за заплатите на медиците и приоритетните болници КС ще се произнесе за заплатите на медиците и приоритетните болници

ЕООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЕООД

Мнениеот Гюргена » 10 Яну 2006, 12:28

Нужно ли е при регистрация на ЕООД/както и при промяна в обстоятелствата/ да се прави Договор за управление по чл. 141от ТЗ????
Гюргена

Мнениеот Гост » 10 Яну 2006, 12:36

Това си е Ваш проблем!
Гост

Мнениеот младока » 10 Яну 2006, 12:50

Нужен е договор за управление и образец от подписа и съгласие за управление/ двете последни можеш да ги направиш в един документ/.Абсурдно звучи но се иска договор и аз се чудих първия път като правих регистрация :)
младока

Мнениеот Гост » 10 Яну 2006, 14:06

Благодаря Младока, и на мен ми се струва че е излишно, но щом трябва.
Гост

Мнениеот a_kostadinov » 10 Яну 2006, 14:16

не знам защо са ви искали договор за управление. аз лично регистрирам еоод-та и никога не са ми искали такъв. от страна на управителя се изисква само съгласие и образец от подписа. договора за управление си е ваш проблем.
a_kostadinov
Младши потребител

Мнениеот maycheto » 10 Яну 2006, 22:07

Може да поискат такъв договор, но в случай, че управителят на фирмата не е собственикът й. Тоест назначен е прокурист. Тогава изискват договор за управление, съгласие от прокуриста и упълномощаване на прокуриста. По принцип при такива случаи включвам пълномощното в самия договор, но един път ми изискаха отделно упълномощаване - просто делото ми попадна при грешния съдия, или той е решил да не си прави труда да прочете договора и да установи наличието в него на упълномощаване.
maycheto
Младши потребител

Май всяко фирмено отделение си има практика !!!!

Мнениеот Димитров » 10 Яну 2006, 22:18

По принцип,колкото и малко абсурдно да звучи се представя образец от подписа на представляващия,който се оформя като съгласие да управлява и представлява,забележете ЕООД-то,на което той се явява едноличен собственик на капитала.То просто си е негово,ама НЯКОЙ МИСЛЯТ,че е защото се били създавали ОСОБЕНИ ОТНОШЕНИЯ между едноличния собственик на капитала и самото търговско дружество.
Димитров

Мнениеот maycheto » 10 Яну 2006, 22:45

Ами може би има някаква идея, защото все пак физическото и юридическото лице са различни, нищо че едното е собственик на другото. Нали и имуществото им е разделено. По-смешно щеше да бъде да го изискват за ЕТ-тата.
maycheto
Младши потребител

Мнениеот maycheto » 10 Яну 2006, 22:45

Ами може би има някаква идея, защото все пак физическото и юридическото лице са различни, нищо че едното е собственик на другото. Нали и имуществото им е разделено. По-смешно щеше да бъде да го изискват за ЕТ-тата.
maycheto
Младши потребител

Назад към Търговско право