начало

Все така няма кандидати за председател на ВАС Все така няма кандидати за председател на ВАС

ЕООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЕООД

Мнениеот Гюргена » 10 Яну 2006, 12:28

Нужно ли е при регистрация на ЕООД/както и при промяна в обстоятелствата/ да се прави Договор за управление по чл. 141от ТЗ????
Гюргена

Мнениеот Гост » 10 Яну 2006, 12:36

Това си е Ваш проблем!
Гост

Мнениеот младока » 10 Яну 2006, 12:50

Нужен е договор за управление и образец от подписа и съгласие за управление/ двете последни можеш да ги направиш в един документ/.Абсурдно звучи но се иска договор и аз се чудих първия път като правих регистрация :)
младока

Мнениеот Гост » 10 Яну 2006, 14:06

Благодаря Младока, и на мен ми се струва че е излишно, но щом трябва.
Гост

Мнениеот a_kostadinov » 10 Яну 2006, 14:16

не знам защо са ви искали договор за управление. аз лично регистрирам еоод-та и никога не са ми искали такъв. от страна на управителя се изисква само съгласие и образец от подписа. договора за управление си е ваш проблем.
a_kostadinov
Младши потребител

Мнениеот maycheto » 10 Яну 2006, 22:07

Може да поискат такъв договор, но в случай, че управителят на фирмата не е собственикът й. Тоест назначен е прокурист. Тогава изискват договор за управление, съгласие от прокуриста и упълномощаване на прокуриста. По принцип при такива случаи включвам пълномощното в самия договор, но един път ми изискаха отделно упълномощаване - просто делото ми попадна при грешния съдия, или той е решил да не си прави труда да прочете договора и да установи наличието в него на упълномощаване.
maycheto
Младши потребител

Май всяко фирмено отделение си има практика !!!!

Мнениеот Димитров » 10 Яну 2006, 22:18

По принцип,колкото и малко абсурдно да звучи се представя образец от подписа на представляващия,който се оформя като съгласие да управлява и представлява,забележете ЕООД-то,на което той се явява едноличен собственик на капитала.То просто си е негово,ама НЯКОЙ МИСЛЯТ,че е защото се били създавали ОСОБЕНИ ОТНОШЕНИЯ между едноличния собственик на капитала и самото търговско дружество.
Димитров

Мнениеот maycheto » 10 Яну 2006, 22:45

Ами може би има някаква идея, защото все пак физическото и юридическото лице са различни, нищо че едното е собственик на другото. Нали и имуществото им е разделено. По-смешно щеше да бъде да го изискват за ЕТ-тата.
maycheto
Младши потребител

Мнениеот maycheto » 10 Яну 2006, 22:45

Ами може би има някаква идея, защото все пак физическото и юридическото лице са различни, нищо че едното е собственик на другото. Нали и имуществото им е разделено. По-смешно щеше да бъде да го изискват за ЕТ-тата.
maycheto
Младши потребител

Назад към Търговско право