навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Авто

Един уикенд на адвокат София Андреева с Volvo EX30

2024-09-30 0

Един уикенд на адвокат София Андреева с Volvo EX30

   София Андреева е адвокат с дългогодишен опит в областта на обществените поръчки, предоставянето на средства от Европейските фондове при споделено управление, търговското, корпоративното и вещното право, успешно представлява, защитава правата и консултира публични възложители и клиенти в частния сектор.





Поканихме я на вълнуваща среща с новото Volvo EX30 за един релаксиращ уикенд и ето какви са нейните впечатления.


Volvo EX30, този елегантен и същевременно високотехнологичен автомобил не може да остави никого равнодушен. Още от пръв поглед вниманието бива привлечено от запомнящия се цвят в нюанс на небе и неповторимия дизайнерски почерк на светлините и на формите на този модерен, компактен и изключително функционален автомобил.


428 к.с. и 3,6 секунди от 0 до 100 км/ч - Volvo EX30 е доста по-бързо, отколкото изглежда


Определението "градски автомобил" би го представило едностранчиво. Във версията с двойно задвижване той има внушителните 428 конски сили и може да измине над 400 км с едно зареждане, така че пътуванията ми до съдебни или административни учреждения, намиращи се извън населеното място, са не просто възможни, но и удобни и приятни. Това се отнася и за пътешествията.

Комфортът и ненатрапчивата класа в интериора са силно изразени. Неподправеният скандинавски стил грабва сетивата от първата минута. Прецизността и високото качество при избора на материали, десени, дори на формата на дръжките на вратите, са видими. Разбира се, тук внимание е обърнато на рециклираните материали и устойчивото производство и този тренд напълно пасва на философията на Volvo EX30, която е в унисон с действащите национални и общоевропейски изисквания за чисти и енергийно ефективни пътни превозни средства. 

В интериора има множество отделения за съхранение на вещи. Много ми допада оригиналният "скрит" механизъм на поставките за чаши, тъй като пести от мястото вътре.

volvo

Volvo EX30 се управлява лесно и има много системи за асистиране. Дори може да паркира напълно самостоятелно


Функционалностите на Volvo EX30 са многобройни - големият вертикален екран, който е с интуитивен за потребителите изглед, се грижи за управлението на всичко в автомобила. Дори огледалата се настройват през неговите менюта и е възможно по време на движение чрез този екран бързо да се избере желаната опция.

Размерът на екрана спомага за представянето на информацията за възможностите и функциите по леснодостъпен начин. Ориентирането и изборът на желаните настройки става бързо благодарение на красивите графики и добрата отзивчивост при докосване. Отделните групи от настройки са обединени в самостоятелни екрани – например за управление на  системата за климатизация на купето и седалките, за параметрите на автомобила и т.н.

Доста ми допадна интеграцията на услугите на Google, която позволява използване на тяхната навигация с всичките ѝ екстри, дори без да се налага да свързвате мобилния телефон с колата. Така ще знаете точно кога и с колко батерия ще пристигнете, а системата автоматично ще избере най-удачния маршрут предвид трафика. Това ми беше доста полезно, когато шофирах из центъра на София.


Но нека да разкажа повече за моята среща с Volvo EX30.

На първо място голямо предимство за мен е безплатното паркиране в синята зона - включително зад Съдебната палата, където осъществявам представителство пред органите на съдебната власт, правя справки, депозирам документи по дела и др. Това спестява ценно време и не променя фокусирането върху делата и казусите, тъй като не се налага изпращане на съобщения през телефон и следене дали времето за паркиране не е изтекло. А и така мога да съм спокойна, че когато оставам по-дълго от два часа няма да бъда санкционирана.

С този автомобил не се налага да търся ключа в чантата си, защото често нося документи и преписи на хартия, които са доста обемни и тежки, няколко тома. Когато се приближа до автомобила, той се отключва и сигнализира с премигване със светлините.

Изчистеният скандинавски дизайн ви потапя в уникална среда, която няма да срещнете другаде

Училището на дъщеря ми е съвсем близо до Съдебната палата и реших да я изненадам като я взема с електромобила.

Успях да паркирам без проблем благодарение на безпогрешната визуализация на камерите и системите за подпомагане, които дават адекватна звукова сигнализация от посоката на приближаване до обекта. Като водач се радвам, че и по-неуверените при паркирането ще могат да разчитат на тези полезни технологии, които им спестяват немалко стрес и време за паркиране. Харесва ми електрическата врата на багажника, както и обемът му. Има място не само за чанта, личен багаж и ученическата раница, но и за доста покупки :)


volvo


Отправихме към търговския център, а при пристигането реших да дозаредя колата за утрешното пътуване извън града. Това се оказа доста лесно и веднага можех да видя колко време остава до пълното зареждане. На бърза зарядна станция са достатъчни и 15-20 минути. 

Движението в града с автомобила определено привлича погледите на минувачите. От една страна,  защото той е супер тих и от друга - заради отличителния скандинавски дизайн на купето и светлините.

Зареждането е лесно и в повечето случай само15-20 минути ви стигат за два-три дни пътувания в града

Volvo EX30 се управлява изключително леко и приятно и едва ли ще има водач, който да се затрудни с това. Добрият обзор и компактните размери го правят подходящ за градската среда. При това няма твърде сложни настройки като различни режими на движение или спортни опции – карането идва съвсем естествено и без излишни подробности. Което не означава, че EX30 няма спортни качества, напротив. По време на шофирането не използвах цялата му мощност, но автомобилът  веднага ускоряваше без никакво забавяне и изпреварването е безпроблемно.

Така на следващия ден неусетно изминахме разстоянието от София до Белчин, като нарочно избрах планинския път. Eлектромобилът демонстрира и съществена икономичност – батерията беше паднала едва с 12-13%, а на връщане резултатът беше даже по-добър, заради наклона. Оказва се, че мога да се движа цяла седмица или дори повече с един заряд!

volvo


Считам, че освен глобалните ползи за природата и ролята за постигането на една устойчива транспортна система чрез намаляване на зависимостта от изкопаеми горива, са налице и спестени разходи за отделния клиент. 

На паркинга реших да изпробвам възможностите за автономно паркиране на шведския модел. Достатъчно беше да мина бавно покрай разчертаните места и да избера къде искам да позиционирам колата. 

С натискането на един бутон Volvo EX30 майсторски паркира на избраното място, при това доста бързо и точно, без да създава никакъв риск за околните автомобили. 

Телефонът ми се уморяваше значително по-бързо от колата, но лесно успявах да го заредя на безжичната поставка или на някой от многото USB портове.

По обратния път през панорамния покрив на Volvo EX30 аз и спътниците ми се чувствахме много по-близо до красивата природа.

Според мен Volvo EX30 е съвременен, технологичен, изискан и функционален автомобил, който осигурява безопасност и изразява грижа за природата. Той е подходящ както за забързаното ежедневие в големия град, в което времето е ценно, така и за извънградски пътувания. Автомобил, който съчетава бляскав дизайн с премислени детайли и практични решения.


volvo


 
за 90%  против 10%  136 гласували
принтирай блогове добави в любими



Новини


 
 
 

Спектър


 

rss
Посети форума