навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Технологии

Lenovo представи революционни устройства, задвижвани от изкуствен интелект, по време на Lenovo Innovation World 2024

2024-09-10 0

Lenovo представи революционни устройства, задвижвани от изкуствен интелект, по време на Lenovo Innovation World 2024

Lenovo, глобален лидер в технологичните иновации, обяви най-новите си постижения по време на Lenovo Innovation World 2024, представяйки серия от AI PC устройства, включително лаптопите ThinkPad, ThinkBook, Yoga и IdeaPad, предназначени да трансформират както корпоративните, така и личните потребителски преживявания.

Ера на AI компютрите

AI компютрите са готови да революционизират, благодарение на все по-нарастващото си значение, като се очаква 60% от дистрибуцията им до 2027 г. да бъде с възможности за изкуствен интелект. AI компютрите на Lenovo са в челните редици на тази трансформация, използвайки естествени взаимодействия, персонализирани езикови модели и усъвършенствани изчислителни архитектури. Тези иновации правят изчисленията по-персонализирани, като адаптират преживяванията към отделните потребители, по-продуктивни, като подобряват ефективността на работния процес, и по-защитени, като интегрират надеждни функции за сигурност в системите, задвижвани от изкуствен интелект.

"В Lenovo сме посветени на мисията да предизвикваме границите на иновацията и да предоставяме технологии, задвижвани от изкуствен интелект, на всички. Нашите най-нови AI компютри, включително революционната серия Aura Edition, представляват значителна крачка напред в предоставянето на изключително персонализирани, продуктивни и защитени преживявания.", каза Лука Роси, президент на Lenovo Intelligent Devices Group. "Чрез тясно сътрудничество с индустриални лидери ние предефинираме какво е възможно с изкуствения интелект, като гарантираме, че нашите клиенти могат да използват пълния потенциал на тези трансформационни технологии, за да стимулират производителността, творчеството и растежа в ерата на изкуствения интелект.", допълни той.

В сътрудничество на бизнес потребителите в ерата на изкуствен интелект

В търговския сегмент за бизнес потребители Lenovo представи ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition, най-съвременния бизнес лаптоп, разработен съвместно с Intel. Това устройство разполага с технологията Intel Core Ultra, предлагаща несравними възможности за изкуствен интелект и ориентиран към потребителя дизайн. Серията Lenovo Aura Edition включва иновативни функции като Smart Modes, които интуитивно адаптират производителността и възможностите за изкуствен интелект към дейностите на потребителя, и Smart Share, позволяваща безпроблемно споделяне на изображения между устройства, задвижено от изкуствен интелект. Smart Care предоставя 24/7 поддръжка в реално време, гарантираща на потребителите, че ще получават необходимата им помощ. С усъвършенстваните си възможности за изкуствен интелект ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition предефинира продуктивността, сигурността и взаимодействието с потребителя в лека и премиум конструкция.

Едновременно с това Lenovo представи ThinkPad T14s Gen 6 AMD и ThinkBook 16 Gen 7+, задвижвани от процесори AMD Ryzen AI, демонстрирайки изключителни възможност за справяне с множество задачи, за творческо изразяване и за енергийна ефективност. Освен това Lenovo представи ThinkBook 16 Gen 7, оборудван с процесор Snapdragon X Plus 8-core, който гарантира мощно представяне на AI за малки и средни предприятия.

Lenovo също обяви AI PC Fast Start, решение, предназначено да помогне на организациите бързо да преминат към устройства, готови за изкуствен интелект, оптимизирайки възвръщаемостта на инвестициите чрез консултации, задвижвани от изкуствен интелект, и опростено внедряване. Подкрепени от награждаваната поддръжка на Lenovo, тези услуги ускоряват приемането на изкуствения интелект и гарантират безпроблемно внедряване.

Lenovo представи Lenovo Auto Twist AI PC, концептуално доказателство, което предефинира взаимодействието на потребителя с интелигентната автоматизация и изкуствения интелект. Това устройство разполага с първия в индустрията дизайн с автоматично завъртане, интегрирайки гъвкавост, задвижвана от изкуствен интелект, интелигентно взаимодействие и подобрена сигурност, за да създаде безпроблемно и ергономично преживяване. 

Овластяване на потребителите с AI технология

За потребителите Lenovo представи няколко различни лаптопа. Lenovo Yoga Slim 7i Aura Edition (15", 9), разработен в сътрудничество с Intel, представлява връхната точка на премиум дизайна и иновативната технология. Този лаптоп включва серията от функции Lenovo Aura Edition, предназначена да подобри потребителското изживяване, включително Smart Modes, Smart Share и Smart Care. Задвижван от процесора Core Ultra на Intel с високопроизводителна интегрирана графика и опционален 2.8K OLED сензорен екран, предлагащ зашеметяващи визуализации, лаптопът е проектиран за истински комплицирани задачи.

Lenovo Yoga Pro 7 (14", 9), задвижван от процесора AMD Ryzen AI 9 с 50 TOPS производителност на невропроцесорната единица (NPU), е проектиран за създатели на съдържание и професионалисти, които имат нужда от мощни мултитаскинг и творчески възможности. Той е оборудван с функциите Lenovo X Power за подобряване на производителността и ефективността. Yoga Pro 7 също така разполага с 14.5" PureSight Pro OLED дисплей с невероятна точност и яркост на цветовете, осигуряваща завладяващо визуално преживяване за дизайн и медийна работа.

Lenovo IdeaPad Slim 5x (14", 9) и IdeaPad 5x 2-in-1 (14", 9) допълнително разширяват предложенията на Lenovo за изкуствен интелект за масовите потребители, съчетавайки елегантен дизайн с мощно представяне. Тези устройства с процесори Snapdragon X Plus 8-core, предлагат подобрена продуктивност, задвижвана от изкуствен интелект, и универсални форм фактори, което ги прави подходящи за широк спектър от потребителски нужди.

Lenovo допълнително разширява своето портфолио от лаптопи IdeaPad с моделите IdeaPad Slim 5 15" и 13", и двата с процесори AMD Ryzen 7000 Series. Тези лаптопи предлагат мощно представяне при множество задачи и тежки приложения и разполагат с висококачествени дисплеи за творческа работа и потребление на медии. И двата модела се отличават с елегантен, ултра тънък и лек дизайн, което ги прави идеални както за професионалисти, така и за студенти.

Lenovo също представи Lenovo Creator Zone, софтуерен пакет, задвижван от изкуствен интелект с модел Stable Diffusion 3, който позволява на създателите да използват естествен език и референтни изображения за генериране и редактиране на визуално съдържание, опростявайки творческия процес. Пакетът е първоначално наличен на Lenovo Yoga Pro 9i, като се предвижда поддръжка и за други устройства Lenovo Yoga.

Глобален език за търговски дизайн

Продуктовата демонстрация на Lenovo илюстрира нейната иновативна визия за дизайн - стратегическа инициатива, предназначена да трансформира потребителското изживяване във всички физически търговски обекти. Този нов дизайн, показан в демонстрационната зона на Lenovo Innovation World, подчертава кохерентно и завладяващо присъствие на марката, осигурявайки единство и последователност на глобално ниво в търговските обекти. 

Изграден е върху пет основни принципа, предназначени да отразяват разпознаваемата визуална идентичност на Lenovo чрез премиум усещане, естествени и устойчиви материали, демонстрирайки топъл минимализъм и подчертавайки Lenovo екосистемата от иновативни продукти. Чрез трансформиране пътуването на клиента в среда с интерактивни зони и персонализирано обслужване, Lenovo цели да създаде вдъхновяващо и запомнящо се преживяване.

Lenovo става глобален партньор на Formula 1

Lenovo ще стане глобален партньор на Formula 1 от 2025 г., докато Motorola ще бъде глобален партньор за смартфони. Това многогодишно подновяване на партньорството ще позволи на Lenovo да продължи да предоставя най-съвременни технологии, включително решения за високопроизводителни изчисления, сървъри и крайни устройства, в подкрепа на операциите на F1 – както на пистата, така и дистанционно. Lenovo също ще бъде ключов спонсор на две състезания на сезон и ще увеличи своето присъствие на пистата заедно с Motorola. Партньорството подчертава ангажимента на Lenovo към иновациите и устойчивостта, а инициативи като Lenovo's Asset Recovery Service допринасят за целите за устойчивост на F1. Заедно, Lenovo и F1 ще изследват технологиите от следващо поколение като AI компютри, AI-enabled Motorola смартфони и AR/VR решения, за популяризиране на спорта и ангажираността на феновете.


за 58%  против 42%  43 гласували
принтирай блогове добави в любими



Новини


 
 
 

Спектър


 

rss
Посети форума