навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Авто

Как да избираме автомобилни масла

2023-10-11 0

Как да избираме автомобилни масла

Все повече компании предлагат оригинални автомобилни масла онлайн. Дори в електронния магазин на Бултрако Моторс, оторизиран дилър на Honda, често можете да възползвате от актуални намаления и да закупите висококачествен продукт на добра цена. Ако не сте сигурни в количествата, техните специалисти с радост ще ви посъветват. 

Изборът на подходящо масло е от изключителна важност за вашия двигател и функционирането на автомобила като цяло. То изпълнява редица допълнителни задачи – освен че пази движещите се части от износване, като намалява триенето между тях, то охлажда, предотвратява натрупването на замърсявания, намалява и разхода на гориво. Проверката на нивото на маслото е задължителна. Нивото на маслото се проверява с щеката, която обикновено се намира под капака на автомобила ви. Паркирайте първо на равен терен и ставете колата няколко минути в покой. Извадете щеката, почистете я и отново я потопете в маслото. Извадете и на скалата вижте какво е нивото на течността. Нормално е да бъде на максимум. При спадане на нивото под указания минимум, трябва да се долее масло и незабавно да се потърси компетентен автомонтьор, а най-добре – оторизиран сервиз. Прилича ли маслото на мътна, млекоподобна течност, значи в него има антифриз. В такъв случай се насочете възможно най-бързо към най-близкия сервиз. 

Когато избирате масло, следвайте препоръките на производителя. Най-важният показател е неговият вискозитет (т. нар. течливост). По-течните масла са с по-нисък вискозитет и защитават частите на двигателя при минусови температури. По-гъстите и съответно с по-висок вискозитет обикновено са по-добри при поддържане устойчивостта на масления филм, за да защитават двигателя при високи температури. Два символа определят вискозитета на маслото "W" като "зима" (winter), а вторият определя това как маслото преминава при нормални работни температури на двигателя. Колкото по-малко е числото (т.е. по-нисък вискозитетът), толкова по-добре тече маслото.

за 60%  против 40%  449 гласували
принтирай блогове добави в любими



Новини


 
 
 

Спектър


 

rss
Посети форума