навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Лайфстайл

Как да почиствате проходилката правилно

2022-08-12 0

Как да почиствате проходилката правилно

Ако Вашето бебе използва с удоволствие проходилка, обикаля из дома, хапва и играе на масичката, вероятно вече знаете, че тя бързо се зацапва и трябва често да я почиствате, за да осигурите на детето хигиенична и безопасна среда. Косми в колелетата, мръсотия по рамката, петна по масичката и седалката – всичко това трябва да изчезне, за да се предотврати развитието на бактерии. Ето как лесно и безопасно да поддържате проходилката в няколко стъпки.

Разглобете я

След като веднъж сте сглобили проходилката, не би трябвало да е проблем и да я разглобите отново. Това е единственият начин да сте сигурни, че след това тя ще бъде напълно чиста. Извадете батериите, след това сортирайте парчетата – пластмасови, текстилни, метални, играчки.

Почистете колелата

Увитите около колелцата косми са неприятна гледка, но по-сериозният проблем е, че пречат на проходилката да се движи и задържат мръсотия – трохички, прах и други. Да, има ги, дори и ако почиствате дома си всеки ден.


emag


Най-сигурният начин да ги премахнете е да извадите колелцата от оста, но това невинаги е възможно. В такъв случай бихте могли да издърпате космите с нож за мазане, за да ги разхлабите, след което да ги извадите с пинсета или тиксо. Ако са прекалено плътно навити, опитайте да разрежете снопчето с ножица или остър нож.

Измийте рамката

Пластмасовите рамки и плотове се измиват лесно – можете да го направите с гъба, потопена в препарат за миене на съдове. След това ги изплакнете с вода или кърпа, напоена с чиста вода.

Почистете плота

Ако бебето похапва често на плота на проходилката, трябва постоянно да почиствате мазни и оцветяващи петна. Може да правите това с бял оцет или сода бикарбонат, които са нетоксични и лесно разтварят остатъците от храна. Може да използвате и препарат за миене на съдове. Ако по масичката има вдлъбнатини, в които се задържат трохи, използвайте прахосмукачка.


emag

Погрижете се за седалката

Седалката на детето, която в повечето случаи има обезопасителни колани, също може да задържа доста трохи и прах. Ако е гумена, измийте я по същия начин, по който сте почистили рамката.

Обикновено седалките от плат могат да се вадят и да се перат в пералня. За да сте сигурни, че няма да повредите Вашата, прочетете указанията на етикета ѝ. Ако по седалката има петна, може да ги натриете със сода за хляб. Оставете да престои 30 мин, преди да изперете. Може да използвате и препарата за петна, с който перете бебешките дрешки.

Сглобете всичко

Оставете всички части да изсъхнат добре, след което сглобете отново проходилката и сложете батериите.

 
за 42%  против 58%  1322 гласували
принтирай блогове добави в любими



Новини


 
 
 

Спектър


 

rss
Посети форума