начало

Министърът на правосъдието поиска ЧСИ да бъде глобен с 50 000 лв., временно отстранен и лишен от права Министърът на правосъдието поиска ЧСИ да бъде глобен с 50 000 лв., временно отстранен и лишен от права

въпрос за наследство и собственост

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

въпрос за наследство и собственост

Мнениеот viol2000 » 08 Апр 2025, 12:38

Здравейте,
Съпругът ми почина миналата година.Имам и син. Притежаваме апартмент ,който беше на нас двамата със съпруга ми.Ходихме в данъчната служба със сина ми и подадохме данъчна декларация с ,която данъкът на съпруга ми се разпредели между мен и сина ми.Искам да питам -Трябва ли да ходим и в общината за да декларираме,че апартамента е със сменени собствеНици?
Суважение : В. Тодорова.
viol2000
Младши потребител

Re: въпрос за наследство и собственост

Мнениеот guest1 » 08 Апр 2025, 15:59

Здравейте.

Зависи от ппакгикага на конкретната община, но в някои - и това, което сте направили - не е задължително.
Съгласно
Чл. 14. (6) При придобиване на имот по наследство декларацията по ал. 1 се подава в срока по чл. 32. В случай че не е подадена данъчна декларация по ал. 1 от наследниците или заветниците, след изтичането на срока по чл. 32 служителят по чл. 4, ал. 1 образува партида за наследения недвижим имот въз основа на данните, налични в общината и в регистъра на населението.
Закон за местните данъци и такси

Проверете на място или през сайта на общината - може всичко да е направено.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Назад към Семейни казуси