начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

ЮРИСКОНСУЛТ-ЗАПЛАТА-КОЛКО ????

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЮРИСКОНСУЛТ-ЗАПЛАТА-КОЛКО ????

Мнениеот РАК » 04 Апр 2003, 10:51

Взимам 500 лв. брутно трудово възнаграждение като юрисконсулт към голям български завод и шефа ми твърди, че това е достатъчно. Аз не съм съгласен с него и настоявам за увеличение.
ВЪПРОС Каква според вас трябва да бъде заплатата на юрисконсулт към печеливше предприятие с 500 човека персонал.
РАК

Re: ЮРИСКОНСУЛТ-ЗАПЛАТА-КОЛКО ????

Мнениеот madiken » 04 Апр 2003, 12:37

Kolega, razbiram problema Vi i Vi suchuvstvam, no kakvo ochakvate ot nas?
Imate dve alternativi-ili da uspeete da ubedite shefa si da Vi uvelichi zaplatata, ili da si potursite i namerite druga rabota,koiato Vi udovletvoriava. I v dvata sluchaia vsichko e vuv vashite rutse.
Inache ste napulno prav, zaplatata e niska.
madiken
Нов потребител

Мнениеот Deyan_M » 04 Апр 2003, 13:59

А какво да кажат тези, които работят като юрисконсулти в повечето от държавните администрации. Единният класификатор за длъжностите в администрацията ясно може да ви отговори на този въпрос:-) Т.е. колегите са доста по-зле платени от Вас. Не казвам, че не заслужавате повече пари, но явно доста хора не си дават сметка колко отговорна и напрегната е работата на юрисконсулта.Е, поне при мен е така:-)
Дори държавата принизява тази длъжност, като в посочения по-горе класификатор, юриста и счетоводителя са поставени на глух коловоз! Според мен, юрисконсулта /юрисконсултите/ трябва да са в йерархията на определената администрация или частно предприятие, непросредствено сле нейното /неговото/ ръководство-както по статус, така и по заплащане. Изключвам разбира се някои дружества, където съдружниците е нормално да взимат по-големия пай. Въпроса касае администрацията на съответната структура.
Deyan_M

Мнениеот hebigatsu » 07 Апр 2003, 11:43

Като не искат да ви увеличат заплатата - договорете си отделно възнаграждение за всички дейности, които изискват процесуално представителство.
hebigatsu
Активен потребител

Назад към Трудово право