Приятели, бихте ли ми посочили къде мога да получа необходимата информация за процедурата по закриване на ЕТ?
Предварително ви благодаря
Т.В.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 11:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Желая да закрия ЕТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Желая да закрия ЕТ
Необходимата Ви информация можете да получите от Търговския закон. А какво означава "закриване"? Вероятно имате пред вид процедурата по прекратяване на дейността на ЕТ.Това става като подадете молба за прекратяване на дейността на ЕТ до Окръжния съд по седалището му и заедно с молбата представите документ от данъчните власти , че ЕТ е платило данъците си.След излизане на Съдебното решение за прекртяване трябва да уведомите тях, кредиторите/ в Държавен вестник/, Националния Статистически институт и Националния Осигурителен институт за прекратяването. Всъщност какво е основанието за прекратяване? Ако не сте Вие лично ЕТ-то ще Ви е необходимо и пълномощно.Teodor Vladov написа:
>
> Приятели, бихте ли ми посочили къде мога да получа
> необходимата информация за процедурата по закриване на ЕТ?
> Предварително ви благодаря
> Т.В.
>
> Приятели, бихте ли ми посочили къде мога да получа
> необходимата информация за процедурата по закриване на ЕТ?
> Предварително ви благодаря
> Т.В.
- noughty
Освен заявлението за прекратяване дейнотта на ЕТ ще е необходимо да приложите в Съда и Уведомление по чл. 20 от Данъчния процесуален кодекс (бланките можете да получите в данъчната служба) както и Уведомление по чл. 5, ал. 7 от Кодекса за задължително обществено осигуряване (бланката от НОИ), както и да заплатите необходимата държавна таска за прекратяването.
- Katherina
Благодаря за консултацията, макар и неясната формулировка на запитването ми.
Причината за нуждата от прекратяването на дейността на ЕТ-то ми е, че при назначаването ми като държавен служител, се налага да попълня декларация, в която трябва да обявя, че НЕ съм ЕТ.
Причината за нуждата от прекратяването на дейността на ЕТ-то ми е, че при назначаването ми като държавен служител, се налага да попълня декларация, в която трябва да обявя, че НЕ съм ЕТ.
- Теодор Владов
Естествено, че ще се платят такси. Не съм го споменала, защото ми се струва очевидно, че такова нещо не може да е безплатно. Но ако трябва да съм точна тогава, трябва да се платят и 25 лева за обявлението в Държавен вестник.
- noughty
За кое обявление е таксата от 25 лева за която споменавате?
Съобщение за прекратяване дейността на Едноличния търговец не се обнарородва в държавен вестник, покана до кредиторите - също...
Единствената такса, която е необходимо да се заплати е по сметка на съда и е в размер на 10 лева, плюс 1,50 лева за препис от решението.
Съобщение за прекратяване дейността на Едноличния търговец не се обнарородва в държавен вестник, покана до кредиторите - също...
Единствената такса, която е необходимо да се заплати е по сметка на съда и е в размер на 10 лева, плюс 1,50 лева за препис от решението.
- Katherina
Kreditorite mogat da si vzemat svoeto ot fizi4eskoto lice koeto e bilo ET ,tai kato to otgovaria neograni4eno sas svoeto imushtestvo za zadalgeniata na ET.
Pravilno li e Kate?
Pravilno li e Kate?
- profan
Да, след прекратяване дейността на физическото лице като търговец, отговорността за задълженията му, сключени когато е било вписано като ЕТ продължава да се носи от физическото лице, дори при положение, че няма качество на търговец.
- Katherina
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|