- Дата и час: 30 Ное 2024, 19:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Освобождаване на съдружник в ООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Освобождаване на съдружник в ООД
Моля за съвет за особождаване на съдружник в ООД,който обаче има желание да плаща всичко и да работи съвестно за сега за ООд ,но аз не искам да имам съдружници в токущо закупено ООД.
- 56565656
Re: Освобождаване на съдружник в ООД
Споразумявайте се, всичко в този живот се купува:)))))))))))
- gega
Държавата си продаде делба и ни натресе съдружник ,който не иска да си продава дела или да си ходи со кротце со благо ,но .......
- 5656565
а какъв е размерът на дружествения му дял/ове спрямо вашите?
- Mb}|{bT
Той е миниториарен собственик и държи само 20% от дяловете.Колеги ако знаете някаква схема на източване на вече приватизирани и донякъде закъсали предприятия бих благодарен ако ме светнете. Този наш колега,защото съм сигурен ,че той е такъв явно участва в такива търгове на държавата и после допълнително източване каквото е остало.
- 5656565
опитай с голяма допълнителна парична вноска. пишеш, че той е готов да си плаща, но доколко ? ако не изпълни решението за вноската - нататтък е лесно.
- тъп
А как ще го накараш да вземе такова решение в ОС, при положение че ти трябва единодушие при решение за увел. на капитал? (освен ако нямаш нещо по въпроса в друж. договор)
- k
Компетентност на общото събрание
Чл. 137. (1) Общото събрание:
2. (изм. - ДВ, бр. 103 от 1993 г.) приема и изключва съдружници, дава съгласие за прехвърляне на дружествен дял на нов член;
и
3) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 1993 г., бр. 84 от 2000 г., доп., бр. 58 от 2003 г.) Решенията по ал. 1, т. 1, 2 и 9 се вземат с мнозинство повече от три четвърти от капитала,
и
Изключваният съдружник не гласува и неговият дял се приспада от капитала при определяне на мнозинството.
тоест- имаш 80 % , ок- изключваш го без проблеми !
Чл. 137. (1) Общото събрание:
2. (изм. - ДВ, бр. 103 от 1993 г.) приема и изключва съдружници, дава съгласие за прехвърляне на дружествен дял на нов член;
и
3) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 1993 г., бр. 84 от 2000 г., доп., бр. 58 от 2003 г.) Решенията по ал. 1, т. 1, 2 и 9 се вземат с мнозинство повече от три четвърти от капитала,
и
Изключваният съдружник не гласува и неговият дял се приспада от капитала при определяне на мнозинството.
тоест- имаш 80 % , ок- изключваш го без проблеми !
- V I V
Нали казах ,че имам 80% процента и ще гласувам допълнителна парична вноска някой май не чете до края .Виж Калайджиев коментар на търговския закон.
- 5656565
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|