начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Промишлен Имот/Склад преустроен в зала за културни събития?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Промишлен Имот/Склад преустроен в зала за културни събития?

Мнениеот brsrec » 02 Авг 2021, 12:16

Здравейте, Имам казус, който искам да споделя!
От доста време търся вариант да създам многофункционална зала за културни събития която да е с удължено работно време, да е извън жилищтните раони на града в който живея и да може да се използва за всякакви културни и художествени мероприятия, 24 часа на ден, 7 дни в седмицата. Подобно помещиние е трудно или невъзможно да бъде намерено с изключение на производствено такова в индустриалната зона. Аз може да разбирам от култура, но съм доста невеж в правен аспект и идейния ми проект забуксува точно поради тази причина. Идеята ми е взаимствана от световната практика в която наблюдавам преустройството на подобни места в културни средища вместо да бъдат разрушавани, събаряни, ограбвани и т.н.! Въпроса ми е съвсем конкретен - може ли в бг да се преустрой подобно производствено помещение, цех, склад или някакъв друг вид индустриален имот в подобна зала? Трабва ли да се променя нещо документално и разбира се какво? Ще съм много благодарен на изчерпателен отговор, понеже както казах съм невеж в правото. Благодаря Ви!
brsrec
Нов потребител

Re: Промишлен Имот/Склад преустроен в зала за културни събит

Мнениеот ivanov_p » 03 Авг 2021, 22:04

Първо трябва да намерите конкретно помещение, а след това да се обърнете към архитект, който да направи необходимите проекти и да извади разрешение за строителство от съответната община. няма особени проблеми.
ivanov_p
Активен потребител

Re: Промишлен Имот/Склад преустроен в зала за културни събит

Мнениеот brsrec » 06 Авг 2021, 09:36

Благодаря за отговора. Помещението е в процес на търсене, понеже до колкото разбирам ще има нужда от смяна на статута му и собственика трябва да е 100% съгласен и коректен с мен, иначе няма как да се случат нещата.
brsrec
Нов потребител

Назад към Общи дискусии