Колеги, аз съм от одобрените кандидати за конкурса за нотариуси. Получих по пощата покана от Атлас Консултинг за участие в организирания от тях курс за подготовка на кандидат-нотариуси. На плика беше изписан точния ми адрес, трите имена, дори пощенския ми код. Няма откъде другаде да вземат тази информация, освен от Министерство на правосъдието. Т.к. се засягат личните ми данни, да сезирам ли Комисията за защита на личните данни, да подам ли оплакване в МП за изтичане на информация от техните служители или да си трая и да гледам какво ще се случи?
Моля да ме уведомите получавал ли е и друг колега / колеги покана по пощата от тази фирма.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 20:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ВНИМАНИЕ!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ВНИМАНИЕ!
Колежке, мисля, че това е пълно безобразие!
Хайде - организирали конкурс - до тук добре, но въобще не е хубаво това, че някой от МП им е "снесъл" (срещу съответното възнаграждение, разбира се) личните ви данни, което си е нарушение и на ЗЛичданни.
Друг, ако би го направил иди-дойди, но от правосъдното министерство и то срещу колеги (един вид на стар краставичар......), едва ли толкова много хора от МП имат достъп до документите на кандидат - нотариусите, така че сезирането на Комисията за защита на личните данни, ми се струва, че е чудесна идея.
Хем ще им създадете малко работа на тия ленивци от комисията, хем ще "приземите" поне малко колегите от Министерството на правосъдието.
Хайде - организирали конкурс - до тук добре, но въобще не е хубаво това, че някой от МП им е "снесъл" (срещу съответното възнаграждение, разбира се) личните ви данни, което си е нарушение и на ЗЛичданни.
Друг, ако би го направил иди-дойди, но от правосъдното министерство и то срещу колеги (един вид на стар краставичар......), едва ли толкова много хора от МП имат достъп до документите на кандидат - нотариусите, така че сезирането на Комисията за защита на личните данни, ми се струва, че е чудесна идея.
Хем ще им създадете малко работа на тия ленивци от комисията, хем ще "приземите" поне малко колегите от Министерството на правосъдието.
- No Comment
Трябва да го направите. В крайна сметка ако адресът Ви може да се открие и по друг начин, то откъде биха могли да знаят от фирмата, че сте кандидат за нотариус...Явно е, че информацията е дадена от министерството. Крайно време е да се спрат нарушенията
- martareny
Идеята да ги "пораздрусате" е добра , като се има предвид, че ще има и др. конкурси. Мога да си представя как ще лазят по нервите на горките кандидати подобни фирми-печалбари с предложения за обучение.
Успех на конкурса за нотариуси!
Успех на конкурса за нотариуси!
- ира
И аз получих писмо и проверих как стоят нещата.Списъкът с кандидатите за нотариуси е публикуван на страницата на МП, а всички ние които сме адвокати сме с публични адреси във всички възможни сайтове:))))
- laweyr
В допълнение...
От телефонния указател могат да се вземат адресите на всички, които имат телефонен пост на тяхно име.
Пощенския код пък никак не попада в кръга на личните данни и не е много таен. :-)
От телефонния указател могат да се вземат адресите на всички, които имат телефонен пост на тяхно име.
Пощенския код пък никак не попада в кръга на личните данни и не е много таен. :-)
- m_grozdev
- Младши потребител
Аз не съм адвокат! И нямам телефонен номер на мое име, телефонният пост е на името на родителите ми!?
- lena
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|