начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

начин на показване на лична карта

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

начин на показване на лична карта

Мнениеот seiko77 » 14 Авг 2020, 09:29

Здравейте. Понеже почти всеки ден изпадам в някакви полемики в пощата, заради това, че от хигиенна гледна точка, не желая да ми пипат личната карта, а вместо това им я показвам на удобно за тях разстояние (съобразявам се с това дали са късогледи или не) се чудех какъв всъщност е закона/правилото за това. Опитах да потърся в интернет, но не успях да намеря нищо конкретно, та затова се надявам тук да намеря правилният отговор, понеже с годините съм се убедил, че именно тук има мислещи хора. Благодаря предварително.
seiko77
Нов потребител

Re: начин на показване на лична карта

Мнениеот jzschrstsprstr » 14 Авг 2020, 14:16

Предполагам, че в повечето случаи въпросното задължение е да се "представи" документ за самоличност. Едва ли обаче е необходимо да тълкуваме глагола "представям". Целта е да удостоверите самоличността си. Не виждам с какво държането на личната Ви карта може да им помогне, при положение, че осигурявате възможност да я огледат. Ако пропускам нещо, някой да ме поправи.
jzschrstsprstr
Потребител

Мнениеот seiko77 » 14 Авг 2020, 15:55

Благодаря за отговора. Разсъждавам по напълно идентичен начин.
seiko77
Нов потребител

Мнениеот jhoro » 14 Авг 2020, 16:01

jzschrstsprstr написа:Предполагам, че в повечето случаи въпросното задължение е да се „представи" документ за самоличност.

... и да се осъществи „проверка на идентичността“!
Даже ще кажа - не в „повечето“, а във всички случаи.

Към питащия - не виждам проблем, ID (документ за самоличност - ЛК и други) да се носи като „бадж“ - на видно място.
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот doondie » 14 Авг 2020, 18:56

Ако съм служител в пощенска станция, финансова институция, куриерска фирма, държавно учреждение и т.н, бих отказал да обслужа клиент, който не предоставя документ за самоличност при поискване, когато удостоверяването на самоличност е наложително. Показването на документ за мен не е достатъчно. Ти така можеш и ксерокопия да си направиш и да си ги носиш - като визитни картички, и да им оставяш по едно. Като им показваш оригиналната си карта, съобразено с диоптъра на служителя, мърдаш ли картата под определен ъгъл нагоре и надолу, за да се видят защитните знаци, ако се приеме, че могат да разпознаят фалшификат изобщо? А гърба показваш ли го? По колко секунди им даваш да сравнят/препишат имена, номер, ЕГН, адрес? Пълен абсурд!

Ако толкова ти е до хигиената, ламинирай си предварително картата, след което си я бърши със спирт. Не мисля, че си струва подобно издребняване. Едва ли си ползваш картата по 20 пъти на ден. А и самото ѝ изваждане за "показване" включва излагането ѝ на въздух и аерозолни частици, така че не виждам колко е по-хигиенично, при положение че ти самият я пипаш, а преди това си пипал дръжки на врати и прочие предмети. Просто не си ближи пръстите и бъркай в очите, преди да си измиеш ръцете. Не мисля, че е необходимо да има епидемия, за да не го правим.
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител

Назад към Общи дискусии