начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Относно удостоверение за ползване.

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно удостоверение за ползване.

Мнениеот vasilev68 » 16 Апр 2020, 15:48

Здравейте. След смяна предназначението на офис сграда в сграда от смесен тип-магазин и жилища (строеж 5 категория) дойде време за получаване на удостоверение за ползване. В проекта има част противопожарна безопасност и съответно разписани са всички актове от надзора до акт 15.
От общината ми обясниха, че трябва да получа и становище от пожарната независимо, че имам актовете от надзора.
А от пожарната ми казаха, че нямам нужда от тяхно становище при тези условия и съответно отказват да ми издадат.
Би ли ми обяснил някой имам или нямам нужда от становище на пожарната и кой нормативен акт определя това?
vasilev68
Нов потребител

Re: Относно удостоверение за ползване.

Мнениеот jhoro » 16 Апр 2020, 18:11

Здравейте.
След като има съгласуван проект по част ПБЗ и надзора се е разписал, че всичко е Ок - няма нужда от становище.
jhoro
Активен потребител

Мнениеот vasilev68 » 16 Апр 2020, 20:05

Благодаря Ви за бързия отговор!
Бихте ли ми казали как да се аргументирам пред общинската администрация, която
ми върна документите и настоява да й предоставя становище от пожарната?
vasilev68
Нов потребител

Мнениеот jhoro » 16 Апр 2020, 20:19

Отправете пидмено запитване към Пожарната и искате писмен отговор.
Тези неща с „рекъл - казъл” не стават.
jhoro
Активен потребител

Мнениеот tochotocho » 17 Апр 2020, 12:13

Може би по-правилния отговор е : искане до общината и при отказ съдебна процедура! Обикновено съответните институции вкл. Пожарната отговаря- издадени са ви необходимите книжа! Не сме общински орган!
tochotocho
Потребител

Назад към Общи дискусии