начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Трябва ли да имам Винетка?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трябва ли да имам Винетка?

Мнениеот veselaarab » 23 Дек 2018, 13:30

Здравейте! На сайта https://www.bgtoll.bg има карта на България с пътищата, за които се изисква винетна такса. Живея в района на с. Нови хан и се придвижвам по така наречения новохански път. Вилна зона Чатерлъка се води към село Лозен, общ. Панчарево и се намира на границата на гр. София и общ. Елин Пелин. Според въпросната ТОЛ карта, обаче на мен ми е необходима винетка. Писах в понеделник на АПИ, но отговор нямам.
Как да постъпя? Нотариалния акт ли да си нося от 01. януари? И в допълнение за община Елин Пелин до този момент не се изискваше винетка. Благодаря!
veselaarab
Нов потребител

Re: Трябва ли да имам Винетка?

Мнениеот tochotocho » 25 Дек 2018, 11:54

Винаги има ПЪРВИ път. Досега е било така , от утре ще е различно, после може отново промени и т.н. ЗАКОНОНОДАТЕЛСТВО! Атакувай с писма, въпроси - срокът е едномесечен за отговор. Ако не ти отговорят , имаш МЪЛЧАЛИВ отказ. И в административния съд се жалиш. Адвокат, разноски и т.н.
При проверка на пътя , или имаш винетка или нямаш и съответната санкция. ВИНЕТКА, а не нот.акт, кръщелно, Нали това е идеята, събиране на пари!
tochotocho
Потребител

Назад към Взаимопомощ