начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Пари на заем

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пари на заем

Мнениеот aladin999 » 21 Дек 2018, 10:44

Привет!Дадох 4етири цифрена сума на един приятел преди 4 месеца и не мога да си ги взема....все обещава,но не ги връща.Нямам и никакъв документ за предоставеният заем,само устна уговорка,без свидетели....По принцип може ли по съдебен ред да се направи нещо по въпроса или няма да устои тва в съда....и какво въобще може да се направи....или да пия една студена вода,както се казва...Благодаря!Весели празници!!!!
aladin999
Младши потребител

Re: Пари на заем

Мнениеот ilian_todorov » 21 Дек 2018, 10:53

При тази фактическа обстановка няма да можеш да го осъдиш, със сигурност ще възрази, че не си му дал парите. Съветът ми е "приятелски" да му дадеш нова отсрочка, но той за сметка на това да ти подпише договор за заем или запис на заповед и че е получил парите. Да напише и трите си имена собственоръчно. Ако откаже, пий една студена вода. :D
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот tochotocho » 23 Дек 2018, 13:04

Елементарно Уатсън, Да го подмамим- дължиш ми 2000 лв и да направим писмен договор , как ще изплащаш, по 50 лв месечно = 1200 лв за две години, и остатъка при добросъвестно изплащане , го ОПРОЩАВАМ. Дата, трите имена собствено ръчно и подпис. С такава хартийка може да претендираш в съда!
tochotocho
Потребител

Мнениеот aladin999 » 15 Яну 2019, 12:13

Успях да го накарам да си признае пред свидетел,че ми дължи парите....простото коментирахме в колата кога ще върне парите и той ми искаше отсрочка ,приятел бе свидетел....това ще издържи ли в съда?Ако ако успея да го запиша ?Благодаря Ви!
aladin999
Младши потребител

Мнениеот lunohoda » 15 Яну 2019, 13:54

Не! Колегите вече ти отговориха. Трябва ти ДОКУМЕНТ, не свидетел!
lunohoda
Младши потребител

Мнениеот karanedeff » 15 Яну 2019, 15:06

ако сумата е над 5000 лв. със свидетели не може да се доказва - ГПК чл. 164
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ