начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Ами сега ???

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ами сега ???

Мнениеот nina7493 » 19 Сеп 2016, 23:46

Тухла, IBT или ITB за фасадните и преградните стени (стандартни основи и колони).Помагайте, че голяма чуденка :( Благодаря.
nina7493
Младши потребител

Re: Ами сега ???

Мнениеот ivan_lawyer » 20 Сеп 2016, 00:52

Да Ви изпратя ли решението - окончателно влязло в сила. Привлякох трето лице помагач - самият лицензиант на технологията.
Имаше голям спор. Това са сандвичев тип конструкции, излива се бетона между два стиропора - по този начин набързо се изграждат стените. Трябва да има монолитни стени също - тоест бетонови. ИБТ е дефакто за бързо построяване на сградата. Спестява се времето за изолиране на сградата. ИБТ обаче не е нещо свръх-патентовано.
Системата е италианска. Правят архитектите разлика между системата и технологията. Много е специфично, но делото го спечелихме по реда на ЗЗД, за изработката на вещ, така, че не е нещо сложно.
Познавам ги лично собствениците на ИБТ - София, поне единия - е лично познат.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Ами сега ???

Мнениеот nina7493 » 20 Сеп 2016, 10:41

Работата е там, че един от строителите, към който се обърнах за оферта ми каза, че преградните стени ги прави с термоблокове, пък аз освен за добрата стара тухла за нищо друго не съм чувала. Искам да е качествено и надеждно. Може ли да им се има доверие на тези строителни иновации ?
nina7493
Младши потребител

Назад към Строителство и регулация