- Дата и час: 23 Ное 2024, 07:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за младши прокурори
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Конкурс за младши прокурори
Можете ли да ми дадете информация от къде да се сдобия с добре разработени теми за конкура за младши прокурори? Благодаря предварително
- aleksandroff
- Нов потребител
Re: Конкурс за младши прокурори
aleksandroff написа:теми за конкура
За кои теми,казахте?
- svettoslav
- Активен потребител
svettoslav написа:aleksandroff написа:теми за конкура
За кои теми,казахте?
конКУР... проКУРор... какви са тия мръсотии в юридически форум - не знам. Нема ли модератори тука да четат, па да режат?
-
teogeo - Активен потребител
"Конкур" предполагам,че е на коня някаква недживима вещ...
- svettoslav
- Активен потребител
Дълбоко се съмнявам, че с каквито теми да се сдобиете ще има смисъл да участвате в този конкурс, по скоро започвайте да спестявате.
Ако искате обаче да научите наказателното право - четете НК и учете наизуст всеки състав. За НПК не давам акъл, последните три не съм ги чел, което означава, че колкото и да ги четете все ще се появи нов, който не сте чели.
Ако искате обаче да научите наказателното право - четете НК и учете наизуст всеки състав. За НПК не давам акъл, последните три не съм ги чел, което означава, че колкото и да ги четете все ще се появи нов, който не сте чели.
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:Дълбоко се съмнявам, че с каквито теми да се сдобиете ще има смисъл да участвате в този конкурс, по скоро започвайте да спестявате.
За НПК има едно ръководство, писано от съдии (Мая Цонева, Калин Калпакчиев). Перфектно е.
Другата хубава книга е "Досъдебното производство по НПК" на Чинова.
За НК - двете книги с казусите на Груев и Илкова (най-новото издание).
Но... и аз съм чувал недотам хубави работи за прокурорските изпити, които поставят под съмнение принципността и неподкупността на комисиите. А пък и като виждам какви перекенденца навличат червените тоги - още повече се засилват тия съмнения, мама му стара...
-
teogeo - Активен потребител
Когато говорим за учебници, ръководства и каквото и да е по наказателно-процесуално право, не трябва да забравяме, че в България те са инструктивни, както и самият НПК. Напр. там където за нещо пише "изключение" се разбира, че то се отнася до 95% от случаите. Нормите от една страна са инструктивни, а те пък се делят на положително и отрицателно инструктивни според съда, прокурора, клиента.
По времето на соца, когато имахме правораздаване и се спазваха принципите на демокрацията, имаше случай в който убиецът застрелва с ловна пушка някой. Правят му разпит без задължителен адвокат и той казва къде е пушката, но съдът я изключва от доказателствата и го оправдава. В бандитската ни държава сега това не може да стане, каквито и нарушения на НПК да се направят те нямат отношение към процеса. Затова и професията на прокурора стана толкова сладка, по добре да платиш на него, отколкото на адвокат, дори правото да е на твоя страна.
По времето на соца, когато имахме правораздаване и се спазваха принципите на демокрацията, имаше случай в който убиецът застрелва с ловна пушка някой. Правят му разпит без задължителен адвокат и той казва къде е пушката, но съдът я изключва от доказателствата и го оправдава. В бандитската ни държава сега това не може да стане, каквито и нарушения на НПК да се направят те нямат отношение към процеса. Затова и професията на прокурора стана толкова сладка, по добре да платиш на него, отколкото на адвокат, дори правото да е на твоя страна.
- ivanov_p
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|