Здравейте!
Имам следния проблем и се надявам на съвет от Ваша страна :
Регистрирано е ЕООД, но при подаването онлайн на заявлението в полетата за адрес освен ул."Бреза"№11 са вписани нули на бл., ет., вх. и излиза доста дразнещо. Във всички други документи нещата са точни, но тази грешка при регистрацията е вписана по партидата и сега адресът излиза ул."Бреза"№11 бл.0, ет.0, вх.0 .
Питането ми е - това проблем ли е за някой - НАП, НОИ и т.н.? Има ли вариант да се коригира без нова такса за вписване - 55 лева?
Благодаря предварително!
Поздрави
- Дата и час: 22 Ное 2024, 18:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Корекция на сгрешени данни при рег. на ЕООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Корекция на сгрешени данни при рег. на ЕООД
Вие няма да "вписвате" за 55 лв. Ако не бъркам - ще променяте обстоятелство за 15 лв. Може все пак да звъннете в ТРегистър и да питате дали има друг ред. Но да ме поправят ако нещо не съм разбрал..
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Промяната на обстоятелства май е 21 лева, ако се направи онлайн.
Само че какви документи са нужни?
Заявление А4, вносна бележка за 21 лева, решение на едноличния собственик на капитала за промяна и устав (учредителен акт) предполагам ? Някакви декларации ?
Поздрави
Заявление А4, вносна бележка за 21 лева, решение на едноличния собственик на капитала за промяна и устав (учредителен акт) предполагам ? Някакви декларации ?
Поздрави
- lyubo_701
- Нов потребител
Не, не е 21 лв., но това няма значение, защото Вие нямате обстоятелство, което да променяте, по-скоро има допусната грешка по смисъла на чл. 27 от ЗТР - несъответствие между данните, отразени в заявлението и данните в приложенията към него, като за целта може да подаде Искане за изправяне на грешки и непълноти https://public.brra.bg/Internal/Request ... onError.ra ДТ не се дължи.
До това положение се е стигнало най-вероятно, защото по едно време системата не приемаше заявления, ако полетата в адресната част оставаха празни - на мен ми се се е случвало и съм слагала точка
До това положение се е стигнало най-вероятно, защото по едно време системата не приемаше заявления, ако полетата в адресната част оставаха празни - на мен ми се се е случвало и съм слагала точка
-
lexy21 - Активен потребител
lexy21 написа:Не, не е 21 лв., но това няма значение, защото Вие нямате обстоятелство, което да променяте, по-скоро има допусната грешка по смисъла на чл. 27 от ЗТР - несъответствие между данните, отразени в заявлението и данните в приложенията към него, като за целта може да подаде Искане за изправяне на грешки и непълноти https://public.brra.bg/Internal/Request ... onError.ra ДТ не се дължи.
Ясно, благодаря! Питах в ТР и от там ми обясниха, че "Искане за изправяне на грешки и непълноти" се пуска само в случаи, когато грешката е допусната от служителите на ТР ...
Хънкаха, мънкаха, питаха се ... трагедия пълна. Казаха ми - решение за промяна на обстоятелства + около 30 лева такса. Като чета Закон за ТР май си трябва ново вписване ...
Грешки и непълноти
Чл. 27. Грешки и непълноти, допуснати при вписване на обстоятелства, заличаване на вписвания или обявяване на актове, включително при несъответствие между данните, отразени в заявлението, и данните в приложенията към него, се отстраняват чрез ново вписване, съответно обявяване. Отговорност при грешки и непълноти
Чл. 28. (Изм. - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 30.05.2008 г.) Агенцията отговаря за вредите, причинени от допуснати грешки и непълноти при пренасянето на информацията от заявлението или актовете по чл. 14 в търговския регистър. Такива грешки и непълноти се отстраняват служебно.
- lyubo_701
- Нов потребител
Няма проблем след като има пълен адрес, улица с номер. Ако толкова искаш да го оправиш внасяш искане за промяна на обстоятелства с 30 лв., но може пак да направят подобна грешка, напр. при търговец от район Възраждане, обикновено се пише "район Връбница".
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:Няма проблем след като има пълен адрес, улица с номер. Ако толкова искаш да го оправиш внасяш искане за промяна на обстоятелства с 30 лв., но може пак да направят подобна грешка, напр. при търговец от район Възраждане, обикновено се пише "район Връбница".
Щом няма проблем май няма да се занимавам ...
Позната е питала и са и казали да опита ИСКАНЕ ЗА ИЗПРАВЯНЕ НА ЯВНА ФАКТИЧЕСКА ГРЕШКА , но зависело при кой ще попадне и кой ще го гледа.
Другията вариант бил заявление за промяна, което било 15 лева. Съвсем се обърках и май го зарязвам така ...
- lyubo_701
- Нов потребител
Няма нищо объркващо. Заявлението за вписване на промяна в обстоятелствата от много време е 15 лв., ако се подава по електронен път и 30 лв., ако е на хартия - има тарифа, отворете я.
Няма какво обстоятелство да променяте, защото
Тук е налице просто
В крайна сметка по искането не се събира ДТ и не знам какво се чудите още.
Няма какво обстоятелство да променяте, защото
lyubo_701 написа:...при подаването онлайн на заявлението в полетата за адрес освен ул."Бреза"№11 са вписани нули на бл., ет., вх. и излиза доста дразнещо. Във всички други документи нещата са точни...
Тук е налице просто
lyubo_701 написа:
Грешки и непълноти
Чл. 27. Грешки и непълноти, допуснати при вписване на обстоятелства, заличаване на вписвания или обявяване на актове, включително при несъответствие между данните, отразени в заявлението, и данните в приложенията към него, се отстраняват чрез ново вписване, съответно обявяване.
В крайна сметка по искането не се събира ДТ и не знам какво се чудите още.
-
lyubo_701 написа:Промяната на обстоятелства май е 21 лева, ако се направи онлайн.
Поздрави
Кое те задължава като не знаеш да се обаждаш неподготвен за таксата ?!?!!?! 15 лв., ако се подава по ел.път и 30 - ако е на място в ТР. Тъй като гледам, че не си наясно с таксата ми е ясно, че си тъпо псевдосчетоводителче или превдоконсултантче.............
lyubo_701 написа:Здравейте!
Имам следния проблем и се надявам на съвет от Ваша страна :
Регистрирано е ЕООД, но при подаването онлайн на заявлението в полетата за адрес освен ул."Бреза"№11 са вписани нули на бл., ет., вх. и излиза доста дразнещо. Във всички други документи нещата са точни, но тази грешка при регистрацията е вписана по партидата и сега адресът излиза ул."Бреза"№11 бл.0, ет.0, вх.0 .
Питането ми е - това проблем ли е за някой - НАП, НОИ и т.н.? Има ли вариант да се коригира без нова такса за вписване - 55 лева?
Благодаря предварително!
Поздрави
Не ги слушай разбирачите, че с искане за изправяне на грешка ще стане ! Ти си заявил така адреса и така ти е нанесен. Сега ако ти пречи и дразни и искаш да е наред - заявление за промяна, таксата вече я уточних за всички по-горе, решение на ЕСК за промяна на адреса от .... на ..... и приемане на учредителен акт, актуалния учредителен акт и декларация по чл.13, ал.4 ЗТР. Естествено и заявление А4 трябва да се попълни коректно, ако няма да се подава по ел.път.
Не обиждай човека, който се опитва да ти помогне ! Уважавай чуждия труд !
- possitiv3
- Потребител
possitiv3 написа: ... решение на ЕСК за промяна на адреса от .... на ..... и приемане на учредителен акт, актуалния учредителен акт и декларация по чл.13, ал.4 ЗТР. Естествено и заявление А4 трябва да се попълни коректно, ако няма да се подава по ел.път.
И какво ще реши да промени ЕСК? От какво на какво - от това, което преди е решил, та на същото ли? Че ще си приеме и същия учредителен акт, ама актуален И какъв е този назидателен тон, който си позволявате да държите, съвсем не разбирам - освен, че разбирам, че сте на принципа чукча писатель, чукча не читатель, хайде малко по-скромно - освен, че се излагате, оставяте лош привкус на хората, които Ви четат с нагласата, че агресията не е плъзнала навсякъде около тях. Освен, разбира се, ако последното не Ви е цел.
-
Lexy21, благодарско. Ще пусна едно искане за изправяне на явна фактическа грешка без такси, пък ако мине - мине.
possitiv3 , тонът ти е доста просташки, по което съдя, че си расъл цял живот на село и сега чак са ти пуснали Интернето, та избиваш комплекси и демонстрираш липса на възпитание. Не съм нито тъпо псевдосчетоводителче, нито превдоконсултантче, ама ти май си професионална задна част. Сумите ги видях ТУК Дано отношението към клиентите не е същото. Бъди здрав, без лоши чувства.
possitiv3 , тонът ти е доста просташки, по което съдя, че си расъл цял живот на село и сега чак са ти пуснали Интернето, та избиваш комплекси и демонстрираш липса на възпитание. Не съм нито тъпо псевдосчетоводителче, нито превдоконсултантче, ама ти май си професионална задна част. Сумите ги видях ТУК Дано отношението към клиентите не е същото. Бъди здрав, без лоши чувства.
- lyubo_701
- Нов потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|