Здравейте,искам да питам за събирателно дружество в което съдружници сме аз и съпруга ми.
От 5 год.има сключен концесионен договор за язовир с общината от името на СД,друга дейност фирмата няма.
През последните 3 години фирмата и съпруга ми нямат доходи който да покриват реалните разходи.Поради това че той се самозалъгва, че следващата година ще изкара по - добри доходи и живее в собствени илюзии аз искам да излеза от тази фирма без да търся нищо/за 3 год.аз работех в чужбина и го финансирах,но вече не желая и не вярвам/.
Искам да излеза от СД без да имам претенции,но и не искам ако той натрупа някави дългове аз да отговарям затях.Просто искам да се предпазя от негови бъдещи финансови задължения.
Имаме 30 год.брак,но от 1 година фактически не живеем,съдлажник съм по негов кредит и имаме семеен апартамент.
При така очертаваните взаимоотношения не мога да намеря с него общ език по основни въпроси.Той не работи другаде и разчита само на сезонна продажба,която не може да му покрие разходите.
Какво трябва да направя за да излвзна от фирмата и да се предпазя от негови бъдещи разходи в името на фирмата и да парадира,че аз ще изплатя задълженията му.
Не искам да ме притеснява че няма пари да си плати/.това и т.н......./
Много съм объркана и не знам как да се предпазя за в бъдеще.След това сигурно ще се стигне до развод,но
за в момента немам средства да педприема това и искам първо да реша въпроса с фирмата.
Благодаря!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 19:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Относно проблеми с Събирателно дружество
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Относно проблеми с Събирателно дружество
има една сложна процедура по преминаване от СД в ООД, там обаче се изпраща уведомление до НАП и е добре да нямате задължения или поне да са поносими. Предполагам, че за 300-400 лв. ще ви го свърши всеки адвокат в района. Може друго дружество да купи СД-то, но пак се уведомява НАП, а и договора увисва, като направените от СД-то задължения се дължат солидарно от тях и новия собственик до 5 години от възникването.
Интересува ме язовир, може да ми пратите на лични къде е, колко декара, арендна вноска?
Интересува ме язовир, може да ми пратите на лични къде е, колко декара, арендна вноска?
- ivanov_p
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|