Притежавам запис на заповед, с която дадено лице безуслосвно се задължава да ми плати опрределена сума. Падежът е 01.02.2005г./примерно/. Тъй като лицето не ми е платило до сега дължимата сума мисля да му предявя заповедтта. Можете ли да ми помогнете - какъв е реда?
Предварително БЛАГОДАРЯ!
[%sig%]
- Дата и час: 04 Дек 2024, 20:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Запис на заповед
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Запис на заповед
Да - мога да Ви помогна със съвет - обърнете се към адвокат.
MONTESKIO
MONTESKIO
- monteskio
- Активен потребител
tova si e 4isto nesydebno izpulnitelno osnovanie za izdavane na izpulnitelen list.
- stenli
Dokolkoto sam zapoznata s tazi materia, padeja se s4ita za data, na koiato dlajnikat trabva da se izdalji. Sled tazi data imate pravo da obrazuvate izplanitelno delo sre6tu nego v srok ot 3 godini sled upomenatata v ZZ data za padej. No imaite predvid, 4e izdavaneto na izpalnitelen list ne prekasva davnostta. Tia se prekasva edinstveno v slu4ai, 4e vziskatelia poso4i na4in na izpalnenie / zapor, vazbrana varhu v6eti i pr,./. Cialata procedura otnema vreme! No pri vsi4ki slu4ai provere v slujbata po vpisvaniata s kakvo imu6testvo razpolaga na svoe ime dlajnikat, ima li ET, akcioner li e nakade t.n. - ne6ta ot sorta. Uspeh.
- Keit
Първо благодаря!
Знам, че с настоящата запис на заповед първо трябва да си извадя изпълнителен лист. И след това да се образува изпълнителното дело. Можеш ли да ми кажеш какви са съдебните такси / прости или пропорционални/ и в кой Райотен съд ми е подсъдно делото - по местожителството на ответника или в Районния съд по мястото посочено за плащане в заповедтта?
Знам, че с настоящата запис на заповед първо трябва да си извадя изпълнителен лист. И след това да се образува изпълнителното дело. Можеш ли да ми кажеш какви са съдебните такси / прости или пропорционални/ и в кой Райотен съд ми е подсъдно делото - по местожителството на ответника или в Районния съд по мястото посочено за плащане в заповедтта?
- Ивелина
Molba za izpalnenie se podava do sadia izpalnitel, v 4iito raion e mestojitelstvoto na dlajnika, resp. imota mu / ako ima takav /. 6te se opitam da se vklu4a v ponedelnik, tai kato sega namam vreme. Pri vsi4ki slu4ai vi trabav advokat za da vi predstavlava. leka ve4er
- Keit
не си спестявайте разноските за адвокат, още дори не сте на фаза районен съд, камо ли съдия - изпълнител.
- 789
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|