начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Няма ненаказано добро

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Няма ненаказано добро

Мнениеот ivan_lawyer » 29 Ное 2015, 17:54

Светоусещането е лично. Не претендирам за гениалност, макар че май я имам (мой проблем), ма членовете на закона са мъртви.

Законите са ни мъртви. Защо - защото се разчленяват непрекъснато на нови и нови отделни закони. Кой ги прави това.

Рекламират кантори по този маниер - в смисъл пич аз съм новата мацка с новия сборник ела и ме хвани. Ловят клиенти копелдаците.
И то поне скариди да ядат ма къде ти.

Ясно ми е за какви неща става въпрос - от рода аз ям - вие не яжте. Не мисля че тъпите социални столови са преместили и една вилица в битието си - насилствено създадени просто мизерия.

Хората искат една прегръдка и между тях застават посредници. Ми хубаво. Ексра кво.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 29 Ное 2015, 20:35

111888 написа:МВР арестува роднина на Ботев, раздавал супа на бедните..

Темата , умнико, беше за това, че си прочел два реда и без да мислиш ( просто щото ти липсва мисъл) я пусна и тук с намерението да ми внушиш, еди к`во си.
Ама не си познал.
Нито заглавието ти е коректно, нито съдържанието. Чак се питам що ти се връзвам на глупостите.
МВР арустувало роднината, не щото раздавал супа( айде, бе, мисли по дяволите- къде я супата), а щото не е изпълнил устно разпореждане ( ай, опровергай ме, ама не можеш). Дарявал бил храна на гладуващите..., дарил грънци. Искинските дарители не държат да влязат в новините, напротив; не го правят по този популистки начин, респективно нямат и проблем с "държавните институции".

Нескопосаният ти опит да ме сугестираш не успя и щото няма кво да напишеш, реши да продължиш в словоплетничеството
111888 написа:Темата беше за .. бла.бла.бла...
, изрази недоволството си към институциите, минавайки на бегом през идентични проблеми, като ги вмести в едно изречение, та, чак до Балчик стигна/всъщност последното не ми пречи, де/.
Абе, драскай си- не ми пречиш.

111888 написа:И друго-има ли право милицията да изземва правомощия на други държавни органи?

А, де? Има ли? А, иззела ли е нечие правомощие?- налЕ ги разбираш тея неща, отговори си сам.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 29 Ное 2015, 21:09

С две думи подкрепяме нищетата на нещастният правоохранителен орган - ограничен, скудоумен, неначетен, неопрятен (кога за последен път е покривал норматива от физкултура), ма такива неща. Мачкай народа, Стамболов ли е възкръснал, явно да.

Не яжте без предварително оформено устно разрешение. Робеспиер се усмихва.
Какво щеше да стане и на Инфекциозна болница да ме отведат ама да си натъпча стомаха - ясно е - умри за да живея аз.

Законите трябва да се спазват ама извинете социалните нормативи изобщо не работят - в смисъл не съм сляп - постоянно виждам клошари и ровещи в боклука, омачкани хора - е добре де - пари ли няма.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот doc03 » 29 Ное 2015, 21:14

111888 написа:Темата беше за необяснимата реакция на държавата при даряване храна на гладуващи, но тук двамцата по милиционеро-балчишки оспамиха темата, и я насочиха към изпълнение на полицейските разпореждания-че всичко по робски, без много мислене трябвало да се изпълнява всичко което ни заповядат...

Темата ти я измести в посока задържане и белезници, а те са заради неизпълнение на разпореждане! Не заради храна!
Ти като искаш да караш направо, а катаджията с конклудентни действия ти разпорежда да отбиеш и заобиколиш (едни 10-15 километра), с което те вкарва в разход - какво, слизаш и искаш писмено разпореждане ли? М?
Освен това, тия писаници, кой бил милиционер, кой бил с балчишки маниер, страшно ми напомнят едни авторитарни времена, в които, хората ги деляха по занятие, професия, месторождение, месторабота и т.н. Алооооооооооооооооооооооооууууууууууууу! Ууууууууууууууууууууууууууууууууу бе! Защитникът на конституционни права!!!!! Къде отиваш?!?! М!?! Баш като милиционер от преди 30 години говориш!!!!!!!!!!

Чл. 58.
(1) Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите.
(2) Религиозните
и другите убеждения не са основание за отказ да се изпълняват задълженията, установени в Конституцията и законите.
Затова са задържани! Не заради храна! А в задължението по служба на полицая влиза оказване на съдействие на държавни органи при изпълнение на функциите им, чието пък разпореждане (видимо не дотам чистоплътните) раздавачи на храна не са изпълнили.

111888 написа:Не милиционерът е наш господар-а е нещо като наш служител, на наша издръжка от данъците ни е, все пак ние плащаме заплатите и привилегиите на милицията....

Класически израз на неразбиране на конституционност, законност и правов ред! Сиреч - милиционерът да ги хваща "ония", но нас да не закача, щото му плащаме заплатата ... Класика!

П.П. Милиционерите имат само една привилегия - да почиват в почивните бази на МВР на преференциални цени. Това е! И дори не е привилегия, защото и ти имаш право да почиваш там, стига да се намери достатъчно откачена милиционерка, да те вземе за придружител.

П.П.П Искаш ли да си мерим данъчните декларации, а, данъкоплатецо? Щото да не излезе, че аз те издържам теб, а не обратното!
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 29 Ное 2015, 21:19

ivan_lawyer написа:С две думи подкрепяме нищетата на нещастният правоохранителен орган - ограничен, скудоумен ....

Ограничен и скудоумен са абсолютни синоними. Защо ги слагаш едно след друго? :roll:
А, да, пардон, нивото ти явно е мноооого високо, да - гениално, ... и аз не успявам да го достигна със скудоумния си прочит ...
Хвала!

ivan_lawyer написа:(кога за последен път е покривал норматива от физкултура)

Преди два месеца, например ...

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот 111888 » 29 Ное 2015, 21:30

Смешно е,че по милиционеро -балчишки двамата вкупом се опитвате да защитите незащитима теза,че репресаторите били прави.
Хайде пак-появяват се добри хора, решават да сготвят за бедни, идват държавните органи и почват с репресии по устав-актове, арест,белезници. Такива действия няма да си позволят с представители на другата религия, когато раздават курбана, нито пък милицията ще си позволи да се появи при тях, и да им дава разпореждания... А за милиционерското разпореждане дали следва да бъде винаги изпълнявано-видяхме от статията в блиц(вж предната страница) какви са милиционерските разпореждания-не знам- на изток,там може и да изпълните? Ето тази групичка на Орлов мост е нашата милиция. Те ви пазят. Те ви дават разпореждания.
Темата за противоконституционните привилегии на репресивния апарат, и как с действия, дефинирани от действащ политик като тангиращи към метеж http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/ ... st_oburne/ правителството беше принудено да промени свое решение-не тук. В друга тема
111888
Потребител

Мнениеот doc03 » 29 Ное 2015, 22:08

111888 написа:Смешно е,че по милиционеро -балчишки двамата вкупом се опитвате да защитите незащитима теза,че репресаторите били прави.
Хайде пак-появяват се добри хора, решават да сготвят за бедни, идват държавните органи и почват с репресии по устав-актове, арест,белезници.

Пълни глупости! Какви репресатори, к-ви 5 лева? Твоята теза е незащитима, и е свързана с неизпълнение на "дефинирани задължения" на действащи държавни органи! Затова шикалкавиш наляво-надясно, та чак и курбана намеси. Нещастник ...
:arrow:
111888 написа:Такива действия няма да си позволят с представители на другата религия, когато раздават курбана, нито пък милицията ще си позволи да се появи при тях, и да им дава разпореждания...

Курбанът, тъй щото не знаеш, се готви от НАЗНАЧЕН за това готвач. С права, правомощия и привилегии! Конкретен човек, с конкретни вменени му задължения! Точно както нафора, виното и топените хапки в православната църква! Тях агенцията по храните също не ги закача, ако не знаеш ...

111888 написа:А за милиционерското разпореждане дали следва да бъде винаги изпълнявано-видяхме от статията в блиц(вж предната страница) какви са милиционерските разпореждания-не знам- на изток,там може и да изпълните? Ето тази групичка на Орлов мост е нашата милиция. Те ви пазят. Те ви дават разпореждания.
Темата за противоконституционните привилегии на репресивния апарат, и как с действия, дефинирани от действащ политик като тангиращи към метеж http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/ ... st_oburne/ правителството беше принудено да промени свое решение-не тук. В друга тема

Като е друга тема, що чини тук? Предвид което, какъв е уклонът на заглавието и на цялата тема - също е пределно ясно.
И да! Точно така! Точно те пазят, и точно те дават разпорежданията. (Само дето нямат право да правят и излъчват клипове на "данъкоплатци", с които се занимават по време на работа). Каквато нацията, такава и милицията. Учудваш ли се? Такъв е материалът, родния! Толкоз имаме, с това разполагаме. Като не ти харесва - внеси си милиция от Дубай, от Турция, от Франция, или от Америка ... и им плащай на тях заплатите! Ама надали тогава последните ще са по 300-400 евра ...

Изображение
... чудно ми е, тоя, с немития врат, дето на снимката играе джобен билярд, като отиде да п*шка отсреща, после във водата за супата ли ще си Умие ръцете?

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 29 Ное 2015, 22:31

Честно готвил съм стотици пъти и точно от зеленчуков бульон не виждам проблем - нали се вари и тн.

Понякога има развалени пилета - но това е обширна тема.
Абсурд е точно от картофи и тн да се хване зараза, освен ако някой нарочно не се зарази. За мен държавните органи са еклектика - в един тип са отживелица - досега не съм усещал необходимост от тази държавна закрила - верно висок съм, умен съм избягвам определени опасности (изключвам вирусите), в такива линии.

Насърчавам с две ръце да им се вдигнат заплатите обаче на полисмените - белким се сети шефа им какво е превенция или дозор. И да действат по пъргаво - ние в армията не спим дори. Не че съм действащ офицер но горе долу.

Може ли да проспи полицията датата 13-ти петък - когато доколкото чух стана атентат.

Ма такива неща. Действайте да видим. Извинявам се и безкрайно съжалявам.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 30 Ное 2015, 05:51

:lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии