Имам договор за наем на земеделска земя.
Срокът в договора е 3 стопански години от 2013 до 2017год. За мен срокът е неясен, т.к. не се разбира дали е за 3 год или за четири.
Питането ми е подлежи ли на вписване такъв договор и ако СВ е вписал същия за от 2013 до 2016 това правилно ли е ? Как СВ е преценил противоречивата воля на страните.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 10:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
договор за наем с неясен срок подлежи ли на вписване?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: договор за наем с неясен срок подлежи ли на вписване?
Не виждам нищо неясно в договора. Стопанската година е нормативно определена.
- sunrise
- Активен потребител
окт 2013- окт 2014
окт 2014- окт 2015
окт 2015 - окт 2016 са 3 години
В договора пише хем 3 год хем до 2017? което са 4 стопански години. Те са си нормативно определени ама... е неясно.
Четете и после пишете.
Всъщност сега се загледах в разпорежданета на СВ- пише да се впише договора за наем от 01.10.2013 до 01.10.2016 а при справка в същата тази АВ по имота ми излиза вписан договор за наем от 01.10.2013 до 01.10.2017.
Няма нарушия разбира се. Що да има? То договорът неясен, то разпореждането едно то вписването-трето. Само да кажа че имам една стара справка където погрешно е вписано до 2007год, така че ..... ако поискаме нова кой знае след една година какво ще пише.
Явно доста хора са много зле с математиката, и то фатално, а обиждат децата ни че не учели.
окт 2014- окт 2015
окт 2015 - окт 2016 са 3 години
В договора пише хем 3 год хем до 2017? което са 4 стопански години. Те са си нормативно определени ама... е неясно.
Четете и после пишете.
Всъщност сега се загледах в разпорежданета на СВ- пише да се впише договора за наем от 01.10.2013 до 01.10.2016 а при справка в същата тази АВ по имота ми излиза вписан договор за наем от 01.10.2013 до 01.10.2017.
Няма нарушия разбира се. Що да има? То договорът неясен, то разпореждането едно то вписването-трето. Само да кажа че имам една стара справка където погрешно е вписано до 2007год, така че ..... ако поискаме нова кой знае след една година какво ще пише.
Явно доста хора са много зле с математиката, и то фатално, а обиждат децата ни че не учели.
- pitasht
- Активен потребител
sunrise написа:Не виждам нищо неясно в договора. Стопанската година е нормативно определена.
Да и в това е проблема, че не го виждате и вие и тия в АВ.
- pitasht
- Активен потребител
Договорът подлежи на вписване, защото е със срок повече от една година. От там нататък проблемите са на страните, не на СВ. Това разпореждане е меко казано странно. Все още по ред причини, вписването се прави по ПВ, не по ЗКИР. Накратко - по персоналната партида се "отбелязва", че в едикаква си книга е подреден едикакъв си акт. Всичко останало е.......самодейност.
п.п.Някои върховни съдии приемат, че този договор не е допустим.
п.п.Някои върховни съдии приемат, че този договор не е допустим.
- n_ikito
- Активен потребител
Да но при справка на имота излиза по този начин. Излиза на имота, не на лицето. И аз четох правилника- там си пише по лицето обаче .... на практика не става така.
Мен друго ми хрумна ако приемем че договорът е неясен относно срока не би ли следвало да се откаже вписване с такъв мотив като СВ уточни, че той не може и няма право да тълкува договора и волята на страните. Не знам. Искам да намеря верния път от доста време.
Мен друго ми хрумна ако приемем че договорът е неясен относно срока не би ли следвало да се откаже вписване с такъв мотив като СВ уточни, че той не може и няма право да тълкува договора и волята на страните. Не знам. Искам да намеря верния път от доста време.
- pitasht
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|