начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

незакрита сметка в банка

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

незакрита сметка в банка

Мнениеот big_67 » 21 Фев 2012, 18:00

Здравейте,
тези дни отивам в банка Пиреос да си открия депозит. Служителката ми взе личната карта да въведе данните и в един момент се оказа , че през 2003г. съм закрила депозит в ЕВРО БАНК /преди време я е купила ПИРЕОС/, но не е закрита сметката и тя през тези близо 9г. е генерирала отрицателно салдо от близо 100лв. за подръжка или и аз не знам за какво./До този момент, аз не съм получавала нито писмо , нито телефонно обаждане да ме информират, че имам отрицателно салдо или каквото и да е било/. При тази информация аз се отказах да внасям пари, защото реших, че веднага ще си дръпне системата да си покрие минуса. Тогава служителката ми обясни , че в един момент те ще ми изпратят писмо да ме поканят да си платя сумата и ако откажа ще ми търсят наказателно отговорност.Един вид колкото по-рано , толкова по добре за мен. Моля дайте ми съвет. Това коректно ли е , че някои служител не си е довършил работата или най- малкото не ми е обяснил, че трябва да закрия и сметката. Няма ли давностен срок за такива дългове. Банката не е ли длъжна , като няма пари известно време да закрие сметката служебно. Много ще съм благодарна на вашите професионални отговори.
big_67
Младши потребител

Re: незакрита сметка в банка

Мнениеот ganbox » 18 Сеп 2015, 15:21

Интересувам се от същото. Има ли начин да не се плащат тези такси, за които банката не е уведомила.
Занимавам се с [url=http://ganbox.com]SEO оптимизиране на сайтове[/url] от 2007г и създадох сайта Ganbox.com - лесно откриване на вашия сайт, който съдържа безплатни ресурси за SEO.
Аватар
ganbox
Нов потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 18 Сеп 2015, 21:36

По-старите са погасени по давност. Тя обаче не се прилага служебно, а само по възражение или иск.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот commodoro » 28 Сеп 2015, 17:51

Начинът е да не ползвате услугите на тази банка. Обаче има нещо за което трябва да внимавате: viewtopic.php?f=5&t=59740
commodoro
Потребител

Назад към Търговско право