начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

регистрация на оод

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

регистрация на оод

Мнениеот stefan.troplev » 15 Май 2015, 21:20

Здравейте, искам да регистрирам ООД. Един адвокат ми препоръча именно този вид дружество пред ДЗЗД, защото имало предимства, било с ограничена отговорност. Фирмата ще бъде с дейнот компютри-ремонти и други услуги, включително програмиране. Понеже съм малко гола вода в тази област можете ли от опит да ми кажете какво е по-добре да регистрирам и защо? Също, препоръчаха ми да отида на място в търговския регистър и да подам документите там. Можете ли да ми кажете какви точно декларации се попълват и също колко време ще отнеме? Мога ли да използвам услугите на счетоводител за тази работа? Благодаря ви.
stefan.troplev
Нов потребител

Re: регистрация на оод

Мнениеот hristina_ » 15 Май 2015, 21:48

Тази услуга е от категорията на юридическите такива и следва да се обърнете към адвокат или поне юрист. Счетоводител ще Ви трябва след като вече сте регистрирали дружеството. Въпросните "декларации" са документи, които са изчерпателно изброени в ТЗ и се изготвят от юристи, а ходенето в Агенцията е архаичен метод. Повечето адвокати разполагат с електронен подпис, а това спестява и част от държавната такса освен чакане по опашки и време.
Успех в начинанието!
hristina_
Младши потребител

Назад към Търговско право