начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

банкова тайна ли е ?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

банкова тайна ли е ?

Мнениеот pitasht » 18 Фев 2015, 11:31

Здравейте имам едни що-годе обикновен случай. Почиват двама души които имат заем и поръчителят изплаща изцяло дълга им. Сега съди децата им, пълнолетни за да му върнат изплатения заем. Те- децата предсотвят отказ от наследство който ние оспорихме като недействителен. От банката ни дойде справка че пенсията на мъжа е изтеглена на каса и с нея е платено друго задължения на мъжа към същата банка- това след като е починал, а пенсията на жената е изтеглена на банкомат в едната си част а в другата е платена стока
Сега ми е нужна точна информация от банката кой е изтеглили пенсията на мъжа и колко от нея е внесъл и колко не е, както и други неща но ми се струва че банката ще се скрие зад банковата тайна.
Четох подробно и за банковата тайна, но не намерих изобщо аз или клиентът ми да сме оправомощени лица по тези текстове -чл. 62, ал. 6 и 7 ЗКИ, за да искаме разкриване на банковата тайна. Може би нещо пропускам?
Тогава реших че мога да искам с жалба до полицията да се установи какво точно се е случило как така картата на починал човек е ползвана при наличието на отказ от наследство , как е теглено от сметката на починалите хора и др. такива но ми се иска да си спестя намесата на полицията.
Някакви идеи?
pitasht
Активен потребител

Re: банкова тайна ли е ?

Мнениеот rokishir » 03 Мар 2015, 15:05

This knowledge led me to publish it.
rokishir
Нов потребител

Мнениеот ivodam » 11 Мар 2015, 14:19

pitasht написа:Здравейте имам едни що-годе обикновен случай. Почиват двама души които имат заем и поръчителят изплаща изцяло дълга им. Сега съди децата им, пълнолетни за да му върнат изплатения заем. Те- децата предсотвят отказ от наследство който ние оспорихме като недействителен. От банката ни дойде справка че пенсията на мъжа е изтеглена на каса и с нея е платено друго задължения на мъжа към същата банка- това след като е починал, а пенсията на жената е изтеглена на банкомат в едната си част а в другата е платена стока
Сега ми е нужна точна информация от банката кой е изтеглили пенсията на мъжа и колко от нея е внесъл и колко не е, както и други неща но ми се струва че банката ще се скрие зад банковата тайна.
Четох подробно и за банковата тайна, но не намерих изобщо аз или клиентът ми да сме оправомощени лица по тези текстове -чл. 62, ал. 6 и 7 ЗКИ, за да искаме разкриване на банковата тайна. Може би нещо пропускам?
Тогава реших че мога да искам с жалба до полицията да се установи какво точно се е случило как така картата на починал човек е ползвана при наличието на отказ от наследство , как е теглено от сметката на починалите хора и др. такива но ми се иска да си спестя намесата на полицията.
Някакви идеи?

Че е банкова тайна, тайна е, ама за какво тепърва мислите дали да занимавате полиция или кого, като сте стигнали вече до съд, и се съдите, доколкото разбираме, оспорвате отказ от наследство, и т.н. Не можете ли да поискате съдът да назначи една експертиза на проведените банкови операции точно във връзка с оспорването на отказа от наследство? Ако са теглили пари от сметките на починалите хора, това може да са го направили децата с удостоверение за наследници, естествено. Което прави отказа недействителен.
ivodam
Потребител

Мнениеот pitasht » 13 Мар 2015, 15:31

Всъщност не се бях сетила за експретиза . Много благодаря ако ми се наложи ще опитам, но по делото установифхме че да внуците са изтеглили сумата и платили кредита с което тотално отпадна идеята ми за недействителност на отказа. Благодаря. Май ще дерзая нататък за следващия ред наследници.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот ivodam » 16 Мар 2015, 00:25

pitasht написа:Всъщност не се бях сетила за експретиза . Много благодаря ако ми се наложи ще опитам, но по делото установифхме че да внуците са изтеглили сумата и платили кредита с което тотално отпадна идеята ми за недействителност на отказа. Благодаря. Май ще дерзая нататък за следващия ред наследници.

Е как така внуците отишли в банката и изтеглили парите - с какъв документ, на какво основание??
ivodam
Потребител

Мнениеот pitasht » 18 Мар 2015, 15:08

С никакъв от банкомата са си ги дръпнали. :D
pitasht
Активен потребител

Мнениеот ivodam » 18 Мар 2015, 16:37

pitasht написа:С никакъв от банкомата са си ги дръпнали. :D

Ми бяхте писали в първия постинг, че са изтеглени на каса парите...
ivodam
Потребител

Мнениеот pitasht » 20 Мар 2015, 15:09

Грешно съм прочела писмото на банката. :oops:
pitasht
Активен потребител

Назад към Търговско право