Здравейте! Смятам да регистрирам фирма по ДДС и да продавам стоки внесени от Англия и Германия през нея. От Германия ми отговориха, че ще ми приспадат ДДС-то, т.е. ще го дължа тук при продаден артикул. От Англия обаче ДДС-то е включено в цената и ми отговориха, че ще плащам стоката като физическо лице. Тези стоки при продажба как ще се осчетоводяват тук, ще дължа ли ДДС, при положение че вече съм го платил в Англия? А ако продам стоката в онлайн в чужбина, дължа ли пак нещо при единия и при другия случай? Как се осчетоводявят такива продажби?
ЕООД удачна форма на регистриране на фирма ли е в случая?
Мерси предварително
- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Внос на стоки от Англия и Германия
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Внос на стоки от Англия и Германия
За подобен тип търговско начинание най-добронамерено Ви съветвам да отделите известна сума за консултация със счетоводител и адвокат - второто не е задължително, но е препоръчително. За първото ... направо си наемете счетоводител... ще Вие е нужен често.
- zmeyan
- Потребител
Re: Внос на стоки от Англия и Германия
как така ще плащате като физическо лице? защо искат това?
няма как да се осчетоводи ако е на вашето име и е платена от вашата сметка... а и как ще продадете нещо, което не е заприходено?
когато продавате вие си слагате надценката и си начислявате ДДС , което внасяте... има доста да се обяснява
ЕООД е удачно да
няма как да се осчетоводи ако е на вашето име и е платена от вашата сметка... а и как ще продадете нещо, което не е заприходено?
когато продавате вие си слагате надценката и си начислявате ДДС , което внасяте... има доста да се обяснява
ЕООД е удачно да
- orhideq1985
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|