начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

търговска марка - допустимо ли е?

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

търговска марка - допустимо ли е?

Мнениеот hrdtz » 05 Авг 2014, 18:56

Здравейте,

Имам следния въпрос относно нова търговска марка.

Искам да пусна нов продукт (хтанителен) под наименование съвпадащо с наименованието на населеното място в което го произвеждам, без да имам някакви географски претенции и прочие.

По специално кисело мляко наречено "Бяла река". Мога ли да запазя "бяла река" като търговска марка под която да продавам продукта си?

Предполагам отговорът е да, защото има кисело мляко пършевица, опицвет, железница и т.н. които съвпадат с няименованието на населено място.

Благодаря.
hrdtz
Нов потребител

Re: търговска марка - допустимо ли е?

Мнениеот moommy » 06 Авг 2014, 15:32

Явно всички са в отпуск и отново на мен се пада честта :)

Въпросът засяга една област изпъстрена с чудновати практики, но в случая те не са от значение - предположението Ви за отговор е (с голяма степен на вероятност) грешно, защото марката е вече регистрирана точно за тези стоки - рег. №63638 с притежател "БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ" АД...

...друг е въпросът дали може и дали си струва да се прави нещо - много са вариантите за разиграване. Опитът ми подсказва, че в случая е по-добре да не се занимавате, едва ли ще Ви е изгодно :)
Аватар
moommy
Младши потребител

Назад към Интелектуална собственост