- Дата и час: 23 Ное 2024, 17:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Вътрешен глас
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Вътрешен глас
От известно време разговарям вътре в себе си с един друг себе си, който настойчиво ме пита "Абе какво правиш в този форум с изпаднали от живота несретници" а аз му отговарям "Че как? Аз самия съм несретник! Тук ми е мястото! Къде другаде ще ми уйдисват на лудостите в такава степен, както един определен юзър -нека го кажем в прав текст - корифея на "ЗУT-хоризонтите" - Melly. А че всички сме изпаднали несретници намам съмнение!От малкото събрана информация в областта забранена от ЗЛД, която лесно може да се синтезира, е видно че всеки тук куца. Един е разведен, друг не е получил достатъчно внимание, трети иска да бъде харесан, но не му се отваря парашута, четвърти е пенсионер-инвалид и е изгубил житейска мощ (визирам моя милост) и ectr и ectr. - все несретници, хора които в реалните житейски сражения сме получили непоправими дефекти Но! сме съхранили някаква индивидуалност и подобно на стар кавалерийски кон като чуеме бойната тръба наостряме уши. Та ние влизащите в този обем създаваме една слабо ефективна за останалия свят реалност, от която сме доволни само и само някой да ни обърне някакво внимание. Всеки се опитва да блести! Едни с подлост други с мисъл, трети с празна оригиналност, четвърти с престорена принципност и ако случайно в този обем попадне някаква троха истински хляб всичките тези наши качества мигновено се активират до истинско налудо-образуване. В крайна сметка "себе си " пита "себе си" до кога да продължи да се забавлява, а себе си му отговаря, "че какво друго да прави!"
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Re: Вътрешен глас
Много, много интересно четиво. Стана ми и тъжно, но не искам да се замислям и да си отговарям защо.
Не разбрах само това:
Не разбрах само това:
ако случайно в този обем попадне някаква троха истински хляб всичките тези наши качества мигновено се активират до истинско налудо-образуване
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
eurolinker извадката от поста ми има един съвсем конкретен повод. Ако се поразровиш малко в сектора "строителство и регулация" и сам ще го откриеш.
-
Има едни хора, специалисти ( без претенции в тази област), нарекли го... кверулантна параноя ( доктора да ме поправи, ако не съм точна).
Каква точна е мотивацията за тази тема, емонски? - да споделиш за публичните ти проблеми в комуникацията с Мелка; да ни наречеш открито несретници ; или ....просто да получиш внимание, като ни правиш слушатели на размишленията ти?
Отделно, мисля, надценяваш комуникацията и отношенията си с юзъри в нета, в частност тук ( нета, сещаш се, където нищо не е реално, никой не е това, за което се представя или накратко "влакът на истината не минава през нета").
Каква точна е мотивацията за тази тема, емонски? - да споделиш за публичните ти проблеми в комуникацията с Мелка; да ни наречеш открито несретници ; или ....просто да получиш внимание, като ни правиш слушатели на размишленията ти?
Отделно, мисля, надценяваш комуникацията и отношенията си с юзъри в нета, в частност тук ( нета, сещаш се, където нищо не е реално, никой не е това, за което се представя или накратко "влакът на истината не минава през нета").
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
julyanvonemona написа:От известно време разговарям вътре в себе си с един друг себе си ...
Има един юзър, iliander, а и още няколко, като georgi_ivanov, talaz, и т.н., дето и те водят едни беседи с другите отвътре ... при някои така започва, а при други е само това.
bird_of_paradise, за кверулантите уцели, а думата параноя не че е невярна, но е просто излишна. Параноя, в чист вид, има в постовете на втория и третия юзър, които съм посочил по-горе. Кверулантът в същност е вечно недоволен човек, но отклонения (поведенческо и емоционално) има едва тогава, когато недоволството под формата на критика, оплакване и жалене от нещо, става достояние на останалите, а самият индивид счита, че недоволството му е обективно, че засяга важни сфери, и че трябва всички да обърнат сериозно внимание на нещата, които описва. И ако някой вземе, че не се съгласи с него и му противоречи, му дава горивото, от което се нуждае, за да задълбае още повече в конкретния проблем. Ако обаче, не дай си боже, някой не му обърне внимание, и просто подмине глупостите му, автоматично става "враг". Но споко, ти и евролинкера, вече, сте извън вражеския лагер ...
П.П.
bird_of_paradise написа: ... Отделно, мисля, надценяваш комуникацията и отношенията си с юзъри в нета, в частност тук ...
Дали?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
Доволен съм. Като цяло се оформя приятен спектакъл. NB! Извън вражеския лагер сте и Вие doc03, без дори и за миг да подозирате защо, но пък оставате част от спектакъла.
-
julyanvonemona написа:От известно време разговарям вътре в себе си с един друг себе си, който настойчиво ме пита "Абе какво правиш в този форум с изпаднали от живота несретници" а аз му отговарям "Че как? Аз самия съм несретник! Тук ми е мястото! Къде другаде ще ми уйдисват на лудостите в такава степен, както един определен юзър -нека го кажем в прав текст - корифея на "ЗУT-хоризонтите" - Melly. А че всички сме изпаднали несретници намам съмнение!От малкото събрана информация в областта забранена от ЗЛД, която лесно може да се синтезира, е видно че всеки тук куца. Един е разведен, друг не е получил достатъчно внимание, трети иска да бъде харесан, но не му се отваря парашута, четвърти е пенсионер-инвалид и е изгубил житейска мощ (визирам моя милост) и ectr и ectr. - все несретници, хора които в реалните житейски сражения сме получили непоправими дефекти Но! сме съхранили някаква индивидуалност и подобно на стар кавалерийски кон като чуеме бойната тръба наостряме уши. Та ние влизащите в този обем създаваме една слабо ефективна за останалия свят реалност, от която сме доволни само и само някой да ни обърне някакво внимание. Всеки се опитва да блести! Едни с подлост други с мисъл, трети с празна оригиналност, четвърти с престорена принципност и ако случайно в този обем попадне някаква троха истински хляб всичките тези наши качества мигновено се активират до истинско налудо-образуване. В крайна сметка "себе си " пита "себе си" до кога да продължи да се забавлява, а себе си му отговаря, "че какво друго да прави!"
Юлиане, вчера прочетох темата ти, преди да се е включил някой с мнение по въпроса. Зачудих се дали да започна да пиша и се отказах.
Както съм ти казвала неведнъж, създаването на т.н. от теб" слабо ефективна реалност" и опитите да провокираш някого да бъде себе си, не си струват. Човек трябва сам да намери отговорите на житейските въпроси и да реши личните си проблеми, тук не е мястото да си излива негативните емоции или да търси помощ, въпреки че доста хора го правят, / съзнателно или не/. А изкуствено създадените войни на принципа: " Аз съм повече от теб или ти мен уважаваш ли ме или не!?" клонят към едни други състояния на по няколко чашки алкохол. Това го казвам съвсем добронамерено и в рамките на шегата.
П.П. Никой не е длъжен да харесва всички тук, пък и колкото и да ни се иска, няма как да се получи. Просто е нужна малко повече толерантност!
2 П.П.Не смятам да давам оценка на никого от медицинска гледна точка, тъй като нямам такава квалификация.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n ти си еднa от alte kameraden
Каня те в ложата до мен да се наслаждаваме заедно!
Каня те в ложата до мен да се наслаждаваме заедно!
Последна промяна julyanvonemona на 27 Юли 2014, 17:12, променена общо 1 път
-
Човекът за пръв път е написал нещо смислено и вярно, щото е надделял "вътрешния глас". Но за съжаление не намира разбиране, особено от участници, които нямат проблеми с "вътрешния си глас", или просто нямат такъв.
Но не очаквайте от него в следващите писания да говори "вътрешния му глас". Казвам го сериозно.
Но не очаквайте от него в следващите писания да говори "вътрешния му глас". Казвам го сериозно.
- neutralen
- Активен потребител
neutralen. Няма да отстъпя и на йота от съжденията си в първият ми пост, но в интерес на собственото ти спокойствие, те съветвам да си останеш неутрален.
-
Разбира се. Нямам намерение да се меся в "битка" с предизвестен край - няма да срещнеш разбиране, макар, че както написах, си прав.
- neutralen
- Активен потребител
Съжалявам че не са Ви отворени личнитеneutralen написа:Разбира се. Нямам намерение да се меся в "битка" с предизвестен край - няма да срещнеш разбиране, макар, че както написах, си прав.
съобщения иначе имам усещането че сте интересен за беседа на тема причинно-следствени връзки.
-
За разлика от вас,синьото кълбенце под "ника" ми се отваря с едно кликване. В сайта ми има място къде да пишете, но откровено казано не съм склонен много на дискусии и не разполагам с много свободно време.
- neutralen
- Активен потребител
Опитах но съм малко "дърводлец" в нет медиите. Няма значение говорих за беседа а не за дискусия. Повече няма да Ви притеснявам.
Последна промяна julyanvonemona на 28 Юли 2014, 10:45, променена общо 1 път
-
julyanvonemona написа:Доволен съм. Като цяло се оформя приятен спектакъл. NB! Извън вражеския лагер сте и Вие doc03, без дори и за миг да подозирате защо, но пък оставате част от спектакъла.
Спектакъл?! Леле ... вероятно е хубаво, когато човек сам си създава истина и с нея си обяснява смисъла на нещата, особено ако и си е повярвал
Но така е ... Понякога и зрителите пред екрана се обаждаме, особено когато доскучае, някъде към средата на дванадесетия дубъл ... Сещате се, нещо като ТВ-представление на второкласен шоумен, запълващо мъртвото време на третокласна телевизия. Няма какво да гледаш, но висиш ... Всички знаят кога и какво ще каже, дори някои от залата се включват, и така без да искат му разнообразят водевила, други пък чакат да светне надписът "APPLAUSE", за да получат мехури на дланите, а и останалите да ги видят, че все пак заемат столче ...
Като цяло - жалка история ... но пък автопроекцията беше класика
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
-
doc03 - Активен потребител
Изпратено на: 26 Юли 2014 07:20 pm
От: probcho
До: Melly
надявам се да не му се връзваш на .... "вътрешния глас".
дано си в добро настроение и хубаво изкарваща заслужената почивка...
Прав си, probcho, оттеглих се в заслужена почивка. Доста поработих през годината и резултатите ми са подобаващи.
julyanvonemona написа:От известно време разговарям вътре в себе си с един друг себе си, който настойчиво ме пита "Абе какво правиш в този форум с изпаднали от живота несретници"
Колкото до "вътрешния глас" мога само да кажа, че "автопортретът му" е една много, много жалка картинка. Съвсем е изтрещял горкият...
-
Melly - Старши потребител
Така е! Бих казал даже превъзходно, особено когато в спектакъла, въпреки предупреждението на probcho се набута и главното действащо лице. Вижте само:doc03 написа: ... вероятно е хубаво, когато човек сам си създава истина и с нея си обяснява смисъла на нещата, особено ако и си е повярвал
Не е ли изявата на този треторазряден ум (ако въобще може да се очаква че е достигнал и до това ниво), най-добрият атестат за МОЕТО душевно здраве и житейско равновесие?Melly написа:Колкото до "вътрешния глас" мога само да кажа, че "автопортретът му" е една много, много жалка картинка. Съвсем е изтрещял горкият...
-
Ама какво става "тука"? Нали сме на това място, за да си говорим за право, да си помагаме, като така сме полезни на себе си и на другите
http://youtu.be/bBZAccgvp8M
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
eurolinker написа:Ама какво става "тука"? Нали сме на това място, за да си говорим за право, да си помагаме, като така сме полезни на себе си и на другите
Прав сте да се възмущавате! Но така са се стекли обстоятелствата.
-
julyanvonemona написа:eurolinker написа:Ама какво става "тука"? Нали сме на това място, за да си говорим за право, да си помагаме, като така сме полезни на себе си и на другите
Прав сте да се възмущавате! Но така са се стекли обстоятелствата.
Изявлението по-горе да се приема не като възмущение, а като израз на изненада с елементи на идея за помирение.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|