- Дата и час: 23 Ное 2024, 19:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Има ли адвокатът право да претендира за допълнителен хонорар
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Има ли адвокатът право да претендира за допълнителен хонорар
Делото е спечелено и ответната страна е осъдена да заплати разноските. Адвокатът на спечелилата страна обаче претендира, че сумите върху които се е подписал, че е получил не са реални и претендира след като парите бъдат получени от другата страна (в случая държавата), да получи допълнителна сума. В противен случай щял да сезира, че не е получил пълния размер на хонорарите си и ще инициира дело, с което гореспоменатите разноски да бъдат намалени. Как ще стане това обаче, като решението има сила на присъдено нещо не обяснява? Или може би става въпрос за отмяна на влязло в сила решение? На какво основание, ако е така?
Можем ли да се оплачем от него и пред кого?
Бихте ли коментирали казуса?
- ani1978
- Младши потребител
Re: Има ли адвокатът право да претендира за допълнителен хон
Тоест, адвокатът се е подписал, че сте му дали едни пари, които Вие реално не сте му заплатили и сега, получавайки ги, искате да се обогатите с тях?
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:Тоест, адвокатът се е подписал, че сте му дали едни пари, които Вие реално не сте му заплатили и сега, получавайки ги, искате да се обогатите с тях?
Точно това твърди адвокатът, което разбира се не отговаря на истината.
Не разбрах какво е Вашето становище?
П.П. Като се замисля дали не може да дадем сигнал в НАП дали е декларирал въпросната сума? Струва ми се, че не е. Тя е голяма и дали няма и ОП да му образува едно ДП по чл. 255 от НК?
- ani1978
- Младши потребител
Относно сумата, щом е от кочанът няма как да е декларирал, така че от тази трънка заек няма да изскочи, не се надявайте. Защо обоче съм почти сигурна, че Вие не сте платили сумата?
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:Относно сумата, щом е от кочанът няма как да е декларирал, така че от тази трънка заек няма да изскочи, не се надявайте. Защо обоче съм почти сигурна, че Вие не сте платили сумата?
Ами като не е декларирал следва РА от НАП и ДП от ОП. Да му мисли като не плаща данъци.
Не знам защо имате такива убеждения?
Това, че ще инициира дело е блъф нали?
- ani1978
- Младши потребител
Не четете ли какво Ви се пише? Няма как да не го декларира, щом съдт го е признал. Вие как смятате, че плаща данъци и осигуровки.Какви са според Вас убежденията ми? Че считам неморално да печелите от труда на хората , дори когато са Ви защитили интересите? Доколко делото е блъф, ами пробвайте и ще разберете.
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:Не четете ли какво Ви се пише? Няма как да не го декларира, щом съдт го е признал. Вие как смятате, че плаща данъци и осигуровки.Какви са според Вас убежденията ми? Че считам неморално да печелите от труда на хората , дори когато са Ви защитили интересите? Доколко делото е блъф, ами пробвайте и ще разберете.
Е и какво като го е признал съдът? Той откъде да знае, че съдът ще го признае? Решението на съда излезе чак следващата година. Какво го бърка да не ги е декларирал? Нека НАП провери.
Обясних Ви, че хонорарите са платени.
Питах ви за възможна хипотеза, но Вие явно нямате отговор.
П.П. Проверих здравния му статус и се оказа, че от 4 години не си е плащал здравните осигуровки.
- ani1978
- Младши потребител
Имам отговор, но няма да го споделя. А че хонорарите не са платени ми е ясно, защото иначе нямаше от какво да се притеснявате. Не очаквайте да получите информация как да злоупотребите с правото си. И внимателно при "накисването" в НАП, за да не се наложи пак да търсите адвокат.
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:Имам отговор, но няма да го споделя. А че хонорарите не са платени ми е ясно, защото иначе нямаше от какво да се притеснявате. Не очаквайте да получите информация как да злоупотребите с правото си. И внимателно при "накисването" в НАП, за да не се наложи пак да търсите адвокат.
Ако не от Вас, ще получа от друг информация, дори да не е във форума.
С правото не може да се злоупотребява, затова се нарича право.
Какво значи накисване, всеки е длъжен да си плаща данъците? Ако ги е платил добре, ако не е, ще си понесе последствията.
П.П. По реакцията Ви разбирам, че той не може да направи нищо. Ако беше обратното Вие с удоволствие щяхте да ме информирате. Все пак ще проверя.
- ani1978
- Младши потребител
Не забравяйте, че който се смее последен се смее най-добре. И по отношението Ви, ми се струва, че това няма да сте Вие.
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:Не забравяйте, че който се смее последен се смее най-добре. И по отношението Ви, ми се струва, че това няма да сте Вие.
Не ми е ясно за какво ще се смее адвокатът? За РА или ДП срещу него ли? Или затова, че няма да получи допълнителен хонорар?
П.П. Моля да прекъснем с Вас диалога. Пишете само безмислици, които не са ми от полза.
- ani1978
- Младши потребител
ani1978 написа:Делото е спечелено и ответната страна е осъдена да заплати разноските. Адвокатът на спечелилата страна обаче претендира, че сумите върху които се е подписал, че е получил не са реални и претендира след като парите бъдат получени от другата страна (в случая държавата), да получи допълнителна сума. В противен случай щял да сезира, че не е получил пълния размер на хонорарите си и ще инициира дело, с което гореспоменатите разноски да бъдат намалени. Как ще стане това обаче, като решението има сила на присъдено нещо не обяснява? Или може би става въпрос за отмяна на влязло в сила решение? На какво основание, ако е така?
Кажи му да го д.ха.
Няма основание за завеждане на дело!
Ако сте го излъгали ще отговаряте само пред съвестта си.
П.П. Ако сте му дали по-малко пари, значи сте създали документ с невярно съдържание. Трябва да е луд да претендира за подобно нещо.
Не Ви съветвам да съзирате НАП или Прокуратура. Няма смисъл. Ще си създадете излишни главоболия.
- ilian_todorov
- Активен потребител
Почтеността не е порок!
Възпитанието, тоже! ( това за възпитаните със съвети за интензитета на издишания въздух).
Повдига ми се от такова отношение и някак вече разбирам, защо за клиенти и дела не бива да си трови човек нервите.
Не знам кой е крив и кой прав- тук само едната страна излага твърдения, а не искам и да знам, но към колегите- надявам се тази поредна тема да ви накара да се замислите, защо по дяволите протягате ръка за помощ на всеки, протегнал пръстче към вас.
Възпитанието, тоже! ( това за възпитаните със съвети за интензитета на издишания въздух).
Повдига ми се от такова отношение и някак вече разбирам, защо за клиенти и дела не бива да си трови човек нервите.
Не знам кой е крив и кой прав- тук само едната страна излага твърдения, а не искам и да знам, но към колегите- надявам се тази поредна тема да ви накара да се замислите, защо по дяволите протягате ръка за помощ на всеки, протегнал пръстче към вас.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
bird_of_paradise написа:Почтеността не е порок!
надявам се тази поредна тема да ви накара да се замислите, защо по дяволите протягате ръка за помощ на всеки, протегнал пръстче към вас.
Милосърдието също не е порок!
Аз доколкото мога винаги помагам със съвет на хора, които имат нужда от помощ. Оставям на тях да си преценят моралната страна на проблема.
- ilian_todorov
- Активен потребител
ilian_todorov написа:Аз доколкото мога винаги помагам със съвет на хора, които имат нужда от помощ. Оставям на тях да си преценят моралната страна на проблема.
Именно, за това апелирам към колегите- да ви оставят да си помагате взаимно, защото сте си самодостатъчни.
п.п. милосърдието не е порок, разбира се, а майка Тереза е светица - нямам спор, но това, което демонстрирате в темата няма общо с милосърдие. Помислете.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
bird_of_paradise написа:ilian_todorov написа:Аз доколкото мога винаги помагам със съвет на хора, които имат нужда от помощ. Оставям на тях да си преценят моралната страна на проблема.
Именно, за това апелирам към колегите- да ви оставят да си помагате взаимно, защото сте си самодостатъчни.
п.п. милосърдието не е порок, разбира се, а майка Тереза е светица - нямам спор, но това, което демонстрирате в темата няма общо с милосърдие. Помислете.
Самодостатъчни - не ни надценявай толкова. Това ми прилича на вирене на нос.
Пиша по принцип. Според мен не трябва да се делят случаите на "добри" и "лоши". Ако можеш да помогнеш помогни, ако не, си трай.
П.П. В случая жената има нужда от помощ, а освен мен никой не й написа нищо конкретно.
- ilian_todorov
- Активен потребител
ilian_todorov написа:bird_of_paradise написа:ilian_todorov написа: Пиша по принцип. Според мен не трябва да се делят случаите на "добри" и "лоши". Ако можеш да помогнеш помогни, ако не, си трай.
П.П. В случая жената има нужда от помощ, а освен мен никой не й написа нищо конкретно.
Много добре се изразихте! Много Ви благодаря!
Все пак бих искала да прочета и други мнения, ако освен Вас някой реши да протегне ръка.
- ani1978
- Младши потребител
ilian_todorov написа:....Това ми прилича на вирене на нос. ...
Не, за мен е израз на поредно разочарование ( така и не разбрах с годините, защо у нас "злоба има за всички, а любовта не достига").
Можех да помогна, разбира се, но има неща от историята и, които не харесвам и те са това, което ме възпря да обективирам в думи помощта. А, а ако бях достатъчно вулгарна бих ползвала вашата стилистика: "питащите да го ду*ат", но родителите ми са свършили своето и колкото по-възрастна ставам, толкова по- рядко ми се иска да си изяснявам отношенията.
Просто ще изляза от темата, пожелавайки късмет.
- bird_of_paradise
- Активен потребител
bird_of_paradise написа:ilian_todorov написа:....Това ми прилича на вирене на нос. ...
Не, за мен е израз на поредно разочарование ( така и не разбрах с годините, защо у нас "злоба има за всички, а любовта не достига").
Можех да помогна, разбира се, но има неща от историята и, които не харесвам и те са това, което ме възпря да обективирам в думи помощта. А, а ако бях достатъчно вулгарна бих ползвала вашата стилистика: "питащите да го ду*ат", но родителите ми са свършили своето и колкото по-възрастна ставам, толкова по- рядко ми се иска да си изяснявам отношенията.
Просто ще изляза от темата, пожелавайки късмет.
Как да не достига любов? Има я и то много! Имам предвид любовта към парите.
Какво да помогнеш, има влязло в сила решение, а този адвокат се опитва да изнудва клиента си (независимо дали е получил пари или не), като се възползва от невежеството му в областта на правото. Затова и заслужава вулгарно отношение.
- ilian_todorov
- Активен потребител
ilian_todorov написа:bird_of_paradise написа:ilian_todorov написа:....Това ми прилича на вирене на нос. ...
Какво да помогнеш, има влязло в сила решение, а този адвокат се опитва да изнудва клиента си (независимо дали е получил пари или не), като се възползва от невежеството му в областта на правото. Затова и заслужава вулгарно отношение.
Може да поискат отмяна на влязло в сила решение (в частта за разноските), да поискат спиране на решението и по този начин само да забавят изплащането на парите с няколко месеца докато го разгледа ВКС.
Тогава обаче ще му го ....... със сигнал до НАП и прокуратурата дали е декларирал доходите си.
Ако и да сме от провинцията, не ядем доматите с коловете.
- ani1978
- Младши потребител
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|