- Дата и час: 27 Ное 2024, 10:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с детските градини
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с детските градини
Здравейте, искам да ви питам от каква възраст става настаняването в детските градини? Имам син който е роден на 01.102012 г. Подала съм документи за ясла и януари когато навърши 2 год. ще го вземат. Искам да го пратя догодина за учебната 2014/2015 г. в първа група, но ми казват, че не може и ще трябва да чакам за следващата година. Т.е. или ще трябва да се договарям с яслата да го гледат още 5-6 месеца или аз да си го гледам сама. Тъй като е роден на 01.01 искам да го пусна и на училище съответно по-рано, защото ако чакам да е с неговия набор той ще бъде на почти 8 год или 7,9 мес. и ще завърши средното си образование почти на 20 год. Може ли да ми кажете какъв е законния начин да го запиша по-рано да детска градина, защото тук в Айтос преди да кажа за какво съм отишла директно ми се казва, че няма места и не ми се дават документи, които да попълня, за да бъде записано детето ми. Благодаря предварително!
- radoslava_
- Нов потребител
Re: Проблем с детските градини
Написала сте, че детето е родено на 01.10.2012 г. т.е. сега ще стане на 1 годинка, така ли е или е печатна грешка?
Ако датата е 01.01.2012 г., значи на 01.01.2014 става на 2 години.
По закон минималната възраст за детска ясла е 3 (три) месеца, а когато детето стане на 3 г., може да се запише в 1 група на детска градина. Наистина е малко за записване направо в 1 група, ако това искате.
Вижте НАРЕДБА № 26 ОТ 18 НОЕМВРИ 2008 Г. ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ И ДЕТСКИТЕ КУХНИ И ЗДРАВНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ТЯХ http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135608240
Ето и наредбата за детските градини - изрично пише, че детето трябва да е навършило 3 години: http://lex.bg/laws/ldoc/2135543722/
Ако датата е 01.01.2012 г., значи на 01.01.2014 става на 2 години.
По закон минималната възраст за детска ясла е 3 (три) месеца, а когато детето стане на 3 г., може да се запише в 1 група на детска градина. Наистина е малко за записване направо в 1 група, ако това искате.
Вижте НАРЕДБА № 26 ОТ 18 НОЕМВРИ 2008 Г. ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ И ДЕТСКИТЕ КУХНИ И ЗДРАВНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ТЯХ http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135608240
Ето и наредбата за детските градини - изрично пише, че детето трябва да е навършило 3 години: http://lex.bg/laws/ldoc/2135543722/
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Извинявам се, после видях че съм объркала на 01.01.2012 е роден
- radoslava_
- Нов потребител
Благодаря. Ще прегледам страницата, която ми пращате.
Причина та за това, да не искам детето ми да бъде цяла година в ясла е, че на е една група от около 25 деца има около трима обслужващ персонал. А дори и да го пусна на 3.9 год. кой ще го гледа през този период тук ме казаха че трябва да го оставя в яслата докато излязат във ваканция и това може да става ако директорката съответно разреши или да си го гледам сама. Това не е нормално.
Причина та за това, да не искам детето ми да бъде цяла година в ясла е, че на е една група от около 25 деца има около трима обслужващ персонал. А дори и да го пусна на 3.9 год. кой ще го гледа през този период тук ме казаха че трябва да го оставя в яслата докато излязат във ваканция и това може да става ако директорката съответно разреши или да си го гледам сама. Това не е нормално.
- radoslava_
- Нов потребител
Това е много добро. Аз съм лекар и знам, че яслената възраст е от 1,3 год. обаче ако това го покажете или кажете ще ви се изсмеят както направиха с мен. При което ми казаха че устата ми е много голяма и няма такова нещо.
- radoslava_
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|