начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Договор за управление в затворен комплекс

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор за управление в затворен комплекс

Мнениеот kkolev » 18 Юли 2013, 10:55

Здравейте,
Аз се интересувам от закупуване на жилище в комплекс от затворен тип, който е наречен така, но не съм сигурен дали правно е уреден като такъв – например дали съществува договор по чл. 2 от ЗУЕС с нотариална заверка, който да е вписан в партидата на имота. Не можаха да ми отговорят дали има, вероятно защото няма.
Продавачът не е инвеститорът директно, а лице, което го е закупило и сега го препродава.
Аз съм съгласен да плащам такса за поддръжка в нормален размер, но споменатият й размер – 8 Евро/година/кв.м. ми се вижда висок. Подозрението ми е, че инвеститорът слага сериозна надценка на дейностите по поддръжката, за да си гарантира лесна печалба.
Интересува ме как могат да ме задължат да спазвам договора, и какво би могло да стане ако закупя апартамента и се нанеса, но не заплащам таксите в така установения размер, а желая да ги предоговоря и да получа прозрачност за отделните разходи по пера – охрана, озеленяване, и т.н. В момента единствено ме информират за общия им размер.
Благодаря!
kkolev
Нов потребител

Re: Договор за управление в затворен комплекс

Мнениеот eurolinker » 18 Юли 2013, 17:32

Мъдрецът е казал "Правилно зададеният въпрос е половината от отговора" :!:
Във въпросът ви (и то на съществени подвъпроси) липсва яснота, за сметка на "подозрения" и противоречия (не сте сигурен дали има договор, но питате какво би било ако не го спазвате).
Изяснете фактологията за себе си и тогава я споделете във форума. 'к?
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот rts » 18 Юли 2013, 17:40

Всеки адвокат може да Ви отговори на въпросите. Поискайте копие от нотариалния акт на Собственика с цел проучване на имота и идете при адвокат. Преди да направите обстойна консултация, не подписвайте нищо !
rts
Активен потребител

Мнениеот kkolev » 19 Юли 2013, 11:02

Договор има, но това което не ми е ясно е ако не е вписан по партидата на имота както е по чл. 2 от ЗУЕС, как ще ме задължат мен да го спазвам, защото той си е между инвеститора и предишния собственик.

Ако купуваш от инвеститора, там с купуването на апартамента подписваш и договор за управление - но като купуваш от следващ собственик?
kkolev
Нов потребител

Назад към Етажна собственост