начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Добра Автошкола в София

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Добра Автошкола в София

Мнениеот stefanka » 21 Яну 2012, 23:21

alexandra_tsolova написа:Здравейте,
Незнам дали тук е правилното място да пускам тази тема, но никъде не намерих нещо по нея ( съжалявам ако тук не е мястото и :oops: ).
Та наскоро реших най накрая да започна шофьорски курс, но тъй като съм малко невежа относно тези неща реших да попитам и вас.
Търся добра автошкола в София ( център - паметника Левски, Сточна Гара ), ако някой на скоро е минал през това или знае за такава школа да ми препоръча. Тъй като не искам да си дам парите ей така ( а и те не са малко 500 - 600 лв. ) и да ме скъсат първия път и следващите също, ако не им дам някой и друг лев. А и инструктора постоянно да седи и да ми крещи и да се изнервя. Все пак човек не се ражда научен да кара кола.
Ще съм ви благодарна ако ме насочите :)

"У МОБИЛЕ" - това е автошколата, в която ще те научат да шофираш търпеливо и на разбираем език. Не си измислят причини да ти искат допълнително пари. Намира се на Сточна гара срещу Бърза помощ. Успех!
stefanka
Нов потребител

Мнениеот niki_92 » 09 Юни 2012, 21:51

След моите перипети в 2 различни софийски школи,най накрая попаднах на свестен инструктор където си взех изпита без да ми искат рушвети и да ми набутват десетки часове.Човека се казва Борис Миланов и е инструктор в Автошкола Кати-77.Много съжалявам,че не почнах още отначало при тях а се подведох по реклама на друга фирма и по ниската им цена.Проверявайте много внимателно преди да се запишете на курс.Поне в моя случай имах място за сравнение от 3 различни инструктора.Първите двама бяха пълен провал.
Благодаря ви Кати-77 и специално адмирации за инструктора Борис. :P
niki_92
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 10 Юни 2012, 01:30

Страхувам се, че щом са ви трябвали 3 автошколи за да минете изпита ... управлението на МПС не е сред нещата които ви се удават.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот autoboys » 15 Юли 2012, 14:45

Здравейте на всички!
Нарочно регистрирах този Ник, за може всички да разберат колко са честни от автошкола Ауто Бойс в Люлин.
Първо ще уточня, че ако някой се заблуждава, че има "ЧЕСТНИ" инструктори или изпитващи - много лошо се лъже. Всички авто дасакали са много стари приятели с даиаджиите и тази комбина няма кой да разруши, защото винаги изпитващия може да ви скъса, когато си поиска, дори да има 10 камери в автомобила, така е написан закона.

Целта е проста да се вземат от курсистите повече пари. Правя уточнение, че към курсистите не принадлежат роднини и приятели на инструкторите и изпитващите, тях ще наречем "връзкари", защото те не плащат нищо отгоре.

Има два начина на рекет от комбината - изпитващ/обучаващ:
1-ви начин са школите с лоша репутация, за които се знае, че за да вземете изпита трябва да платите рекет, който е предварително уточнен и ако не направите много грубо нарушение - минавате от първия път.
2-рия начин са т.нар. честни школи, там ви учат и облъчват, че не играят игрички с даиаджиите, че са честни, морални и кадърни и т.н. С други думи ви печелят доверието, но ако не сте от "връзкарите" тези честни инструктори ви уреждат няколко късания, защото от едно късане генерира за инструктора по-голяма печалба, особено ако ви скъсат няколко пъти. За всяко късане курсиста плаща 60 лв такса за изпита и 100 лв за допълнителни часове.

Изпитващия от ДАИ, не може да взима от всички рекет, защото неговите изпити трябва да има 100% взети изпити, затова, ако не е взел пари от някой курсист - той го къса, правейки услуга на себе си и на автошколата. Те изпитващите от ДАИ така или иначе имат практиката, ако не получат нещо или ако инструктора не ги помоли да не пускат курсиста - поне първите два пъти.

В тази схема "Честните школи" се обогатяват за наша сметка, повече от школите с Лоша репутация и запазват доброто си име!!!

Защото истината е, че в "честни школи" рядко курсист си взима практиката от първия път, ако не връзкар, такъв е случая с школата, който ме провокира да напиша това мнение, защото школата Ауто Бойс, гради репутация на честна школа, но истината е, че аз там платих повече от един изпит и дадох 250 лв допълнително за кормуване и 120 лв за изпити, т.е. ако бях дал в друга школа рекет от 100-200лв. книжката щеше да я взема много по-евтино и много по-бързо и нямаше инструктора от Авто бойс да се прави света вода ненапита. Инструкторите от Ауто Бойс сякъш са завършили актьорско майсторство, те се оправдават с това, че курсиста е некадърен и мързелив, с което ясно завяват, че не са способни да си свършат работата, за която им плащаме предоволно. Другото оправдание - ти добре караш, но изпитащия от ДАИ така е решил - НЯМА ТАКОВА НЕЩО, те винаги са комбина, винаги са наясно - как ще протече изпита, кой ще скъсат, кой си е платил и кой е връзкар.

Ако трябваше сега да се записвам за шофьорски курс щях да избера варянта с ясните условия - т.е. школа в която знам на каква цена ще взема книжка, а не "честни лицемери" които ще ми загубят времето, парите и нервите и накрая ще претендират, че проблема е в мен!!!
autoboys
Нов потребител

Мнениеот lbrain » 16 Юни 2013, 17:13

Ако някой живее до метро или в центъра и иска да вземе книжка скорострелно...Ел Ди Ес Груп определено си струват. Предимно защото са на 5 минути от Опълченска, всички часове се взимат когато поискаш (аз карах между 2 и 4 пъти седмично) и инструкторът като цяло е готин. Определено 30 часа не стигат, за да се чувства уверено човек, но си взех изпита от първия път за има-няма 2 месеца, така че съм доволен.
lbrain
Нов потребител

Мнениеот magov1 » 17 Юни 2013, 10:29

"У МОБИЛЕ" на истина е много добра. Добри професионалисти!
http://www.xn--80aabcdic5abbc2a1ad7be9a.com/%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%82%D0%B0
magov1
Нов потребител

Мнениеот lia80 » 22 Май 2015, 14:18

Не ходете при уж "най-добрия"инстуктор инж. Владимир Йорданов, най-вече ако сте от женски пол. От самото начало до края (при мен беше така) прави сексуални намеци по брутално-гротесктен начин.Лъже с продължителността на часовете. От началото до края бяха по половин час, но не посмях да реагирам, т. к. на няколко пъти ми спомена, че ако иска ,можел да манипулира изпитващия, допълвайки казаното с някои случаи от практиката му. Въпросните му бонус-часове за паркиране са измама - показва ти 3-4 пъти с извинението,че колата прегрявала.Тел. му са: 0876847111, 0899028023, 0896206670.
lia80
Нов потребител

Мнениеот artilerista » 03 Сеп 2015, 00:28

Искам да изкажа огромното си възмущение от измамниците, с които се сблъсках, след като се записах на шофьорски курс в автошкола КАТИ77. Това е възможно най-отвратителната школа, която може да съществува, с по-нагли, арогантни и прости хора не се бях сблъсквал никога през живота си досега. В следващите редове ще ви обясня по-подробно впечатленията си от проведеното обучение във въпросната “автошкола”. Практическото обучение в школата е под всякаква критика. Колите са много стари и дефектни, всеки месец ги дават на ремонт, за да могат горе-долу да ги закрепят дотолкова, че да могат да се движат колкото да не е без хич. През това време разбира се не може да карате защото колите са на ремонт и няма как. Съединителят на колата ,на която изкарах часовете си по кормуване, не се връщаше докрай и това създаваше големи проблеми при шофирането. По време на кормуването ви карат да шофирате само и единствено на габаритни светлини заради икономии, независимо, че по закон трябва да се кара на включени къси светлини. Инструкторите са пенсионери, прости и тъпи селяни, които ви крещят, говорят голяма част от времето по телефона си, вместо да ви дават инструкции как да карате. На всичко отгоре са адски нагли и несериозни, закъсняват всеки път с по 15-20 минути и дори отменят часове, като ви се обаждат 1 час преди предварително уговорения час, че не могат да дойдат. Изобщо не им пука, че след това сте на работа и закъснявате, държат се с вас надменно, нагло и арогантно, все едно сте им слуги, изобщо не се отнасят към вас като клиенти, за чиято услуга сте си платили и очаквате да се държат с вас с уважение и разбиране. На вътрешният изпит бяхме заедно с едно момиче, което направи много сериозни грешки- не спря на знак стоп, отне предимство в кръгово движение и т.н. Въпреки всичко издържа изпита и тъй като си е платила, защото на всичкото отгоре беше и позната с инструктора издържа и външния изпит пред ДАИ. Успеваемостта на школата на изпитите пред ДАИ е много ниска, под 50%. На всеки изпит, минимум половината от явилите са скъсани. Това се прави нарочно и целенасочено, за да ви накарат да платите още 100 лева за 4 допълнителни часа и 70 лева такса за изпит, които са задължителни ако искате да се явите пак. Няма значение дали карате добре или не, дори да не правите никакви грешки, шефът на школата се разбира с даяджиите, че минимум половината от явилите се трябва да бъдат скъсани. Сами разбирате за колко голяма корупция става въпрос. После школата и даяджиите си разделят помежду си парите от допълнителните часове и таксата за изпит. Сами можете да сметнете, колко пари изкарват от това, като всяка седмица има изпит на който се явяват 10 човека като поне 5 от тях са скъсани. В нормалните школи, успеваемостта е 70-80% , както и трябва да бъде, но за съжаление тук не е така. Не се записвайте в автошкола КАТИ77, това са мошеници, които се подиграват с хората, с тяхното време, пари и усилия отделени, за преминаването на един шофьорски курс. Има хора, които си плащат и заради тях късат, способните и можещи да управляват кола хора. Скъсаха ме на два пъти, напълно умишлено и тенденциозно. Първият път, карах пълната продължителност на изпита, който трае около половин час. Изгаснах на два пъти при потегляне в самото начало и при паркирането, без да създавам опасност за движението и в двата случая, като това бяха единствените ми грешки, които не са достатъчни за да не издържиш изпита. Изпитващият, ми каза, че съм направил много грешки, като го попитах какви не ми отговори и каза, че мога да си ги видя в интернет. Вторият изпит продължи точно 2 минути. Преминавах направо на зелено през един светофар, в момента който предните колела бяха пресякли стоп линията светофарът светна жълто, и изпитващият веднага ми наби спирачка и спря на два метра след стоп линията, като каза, че съм минал на забраняващ сигнал и съответно изпита приключва. Независимо че в момента в който преминах беше зелено и следователно трябва да премина, щом вече съм навлязъл, тъй като времето за реакция не е 1 секунда и не мога да спра без да създавам опасност за другите участници в движението. Обясних му, че съм минал на зелено, а той ми каза, че няма такова нещо и дори е трябвало да почна да натискам спирачката, въпреки че е зелено, защото светофарът няма секундомер, при което аз му казах какво да спра на зелено пред светофара ли, сами можете да си представите за какво нещо ме скъсаха. Пиша, за да ви предпазя да не се записвате при тези наглеци и лъжци от КАТИ 77, защото няма да научите нищо при тях, а само ще загубите страшно много време, пари и нерви. НЕ СЕ ЗАПИСВАЙТЕ КАТИ77, ТЕ СА ЛЪЖЦИ И ИЗМАМНИЦИ, КОИТО ЦЕЛЯТ ДА ВИ КЪСАТ НАРОЧНО И ДА ВИ ВЗИМАТ ПАРИТЕ.
artilerista
Нов потребител

Мнениеот bizzardy » 28 Ное 2015, 16:50

Здравейте :)))
Може да съм в помощ на тази тема.
Лятото и аз карах курс, но във Варна, и тогава търсих информация и препоръка за автошкола, но честно казано не намерих много информация. Така ни хрумна идеята да създадем сайт, който да обобщава всички школи по градове, както и да показва статистика как се справят в обучението на курсисти. Това се случва на база официалните изпитни резултати.
На мен лично би ми била полезна подобна информация, така че си мисля, че сайта ще ви е интересен и полезен.
А и реално си е доста любопитен..аз още следя информация за моята автошкола :)
Няма реклами по него, така че не е с цел печалба, а по-скоро с цел помощ.
Сайтът е http://avtoinstruktor.bg/
А ако ви хареса и помогне, моля да ни харесате и в фейсбук https://www.facebook.com/avtoinstruktor
Скоро ще постна там и моите лични впечатления на какво трябва да наблегнем при избора на инструктор и по време на обучението.
Ясно, че звучи като реклама и реално си е точно такова, но самата идея на сайта беше да помога в избора и според мен наистина това прави и ще е много полезен за всички, които сега си търсят автошкола. А и реално ще насърчи конкуренцията между автошколите, което, да се надяваме, ще подобри качеството на услугите им. Наистина е важно да се научим да бъдем добри и отговорни шофьори.
Дано помогнах.
bizzardy
Нов потребител

Мнениеот marineta » 17 Фев 2018, 18:58

Когато става дума за моята сигурност и сигурността на моето семейство искам най доброто.Не жаля средства и изисквам от този на който давам парите си да положи максимални усилия да си ги заслужи.За моят шофьорски курс се спрях на инж.Владимир Йорданов https://avtokurs.alle.bg/ .Четох много по форумите и горе долу най добрите отзиви прочетох за този човек.Дори прекалено добри на фона на всичко друго което прочетох.Поисках лична среща за да се уверя ,че това което е написано за този човек отговаря на истината и не останах излъгана.Целият курс премина в не натоварваща атмосфера като Влади ме впечатли с неговите енциклопедични знания във всички сфери на живота.Най много ми хареса нагласата му за положително мислене което незнайно как се преда де и на мен и много бързо преодолях страха си от шофиране.Другото за което съм страшно благодарна на Влади е това, че освен ,че ме научи да карам промени и мирогледа ми и го прави по положителен.За уменията който придобих като шофьор мога да кажа едно перфектни са шофирам без проблем из цяла София,паркирам, ходя на Витоша да се зареждам с енергия.Благодаря на инж.Владимир Йорданов за всичко което направи за мен и моите шофьорски умения.

Благодаря ти Влади Маринета
marineta
Младши потребител

Мнениеот desods » 20 Фев 2018, 17:32

Може ли да ми кажете колко пари излиза горе-долу целият курс с абсолютно всички разходи?
desods
Младши потребител

Мнениеот omar2002 » 24 Фев 2018, 07:07

защото изпитват на неща от практиката!

ibcbet
omar2002
Младши потребител

Мнениеот marineta » 01 Мар 2018, 07:39

desods написа:Може ли да ми кажете колко пари излиза горе-долу целият курс с абсолютно всички разходи?

На мен ми струваше около 700 лв целият курс ,изпити такси и т.н.Много от фирмите обявяват цена без изпитните такси и затова цената им изглежда ниска ,ама като сложиш 4 изпита по 70 лв, то ти излиза повече от 700 лв.
marineta
Младши потребител

Мнениеот angel88 » 06 Мар 2018, 17:24

marineta написа:
desods написа:Може ли да ми кажете колко пари излиза горе-долу целият курс с абсолютно всички разходи?

На мен ми струваше около 700 лв целият курс ,изпити такси и т.н.Много от фирмите обявяват цена без изпитните такси и затова цената им изглежда ниска ,ама като сложиш 4 изпита по 70 лв, то ти излиза повече от 700 лв.

Много съм доволен от Рилай К, по-специално инструкторката Руми. Внимателна и ме научи на всички, взех изпита без проблеми. До колкото знам почти всички взимат при тях, и то не по другия начин. Преди около половин година беше 830 лева, включително всички такси за изпити и тн.
angel88
Нов потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии