- Дата и час: 25 Ное 2024, 12:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за младши съдии и младши прокурор 2013, vol. 1
|
|
Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурор 2013
Д Е К Л А Р А Ц И Я
във връзка с изискванията по чл. 162 от ЗСВ
Подписаният/ната ………………............................……………………………………….
ЕГН…………..............., постоянен адрес:………............…………………………
………………………………………........................………………………………………,
настоящ адрес:………..................... ……………………………………………….
……………...................................…………………………………………………………..,
Л. К. …...............………, издадена на …………...…… от МВР - ………………….
Д Е К Л А Р И Р А М, Ч Е:
- притежавам само българско гражданство;
- имам висше образование по специалността “Право“;
- преминал/а съм стажа, определен в ЗСВ, и съм придобил/а юридическа правоспособност;
- притежавам необходимите нравствени и професионални качества;
- не съм осъждан/а на лишаване от свобода за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията;
- не страдам от психическо заболяване.
гр.
Дата .......................... ДЕКЛАРАТОР:
във връзка с изискванията по чл. 162 от ЗСВ
Подписаният/ната ………………............................……………………………………….
ЕГН…………..............., постоянен адрес:………............…………………………
………………………………………........................………………………………………,
настоящ адрес:………..................... ……………………………………………….
……………...................................…………………………………………………………..,
Л. К. …...............………, издадена на …………...…… от МВР - ………………….
Д Е К Л А Р И Р А М, Ч Е:
- притежавам само българско гражданство;
- имам висше образование по специалността “Право“;
- преминал/а съм стажа, определен в ЗСВ, и съм придобил/а юридическа правоспособност;
- притежавам необходимите нравствени и професионални качества;
- не съм осъждан/а на лишаване от свобода за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията;
- не страдам от психическо заболяване.
гр.
Дата .......................... ДЕКЛАРАТОР:
- soniia
- Младши потребител
Не е ли тази декларацията по чл.162, която е качена на сайта на ВСС, там се декларира само, че се притежава българско гражданство, нищо друго.....
Quis custodiet ipsos custodes?
- miniscule
- Потребител
miniscule написа:Не е ли тази декларацията по чл.162, която е качена на сайта на ВСС, там се декларира само, че се притежава българско гражданство, нищо друго.....
Чл. 162. За съдия, прокурор и следовател може да се назначи лице, което има само българско гражданство и:
1. има висше образование по специалността "Право";
2. е преминало стажа, определен в този закон, и е придобило юридическа правоспособност;
3. притежава необходимите нравствени и професионални качества, съответстващи на правилата за професионална етика за съдиите, прокурорите и следователите;
4. не е осъждано на лишаване от свобода за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията;
5. не страда от психическо заболяване.
- soniia
- Младши потребител
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
Никъде не пише, че ги искат тези декларации по чл. 162 и чл. 195 от Закона за съдебната власт
2. На основание чл. 7, ал. 1 от Правилата относно реда за провеждане на конкурсите и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт в 14-дневен срок от датата на обнародване на решението в "Държавен вестник" кандидатите подават в администрацията на ВСС, гр. София, ул. „Екзарх Йосиф” № 12 заявление за участие в конкурса (по образец), към което се прилага: подробна автобиография, подписана от кандидата; нотариално заверено копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право”; нотариално заверено копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; свидетелство за съдимост, издадено за участие в конкурс по ЗСВ; медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; нотариално заверена копие от трудова/служебна и/или осигурителна книжка; други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.
Някой да сподели дали приемат!
Никъде не пише, че ги искат тези декларации по чл. 162 и чл. 195 от Закона за съдебната власт
2. На основание чл. 7, ал. 1 от Правилата относно реда за провеждане на конкурсите и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт в 14-дневен срок от датата на обнародване на решението в "Държавен вестник" кандидатите подават в администрацията на ВСС, гр. София, ул. „Екзарх Йосиф” № 12 заявление за участие в конкурса (по образец), към което се прилага: подробна автобиография, подписана от кандидата; нотариално заверено копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право”; нотариално заверено копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; свидетелство за съдимост, издадено за участие в конкурс по ЗСВ; медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; нотариално заверена копие от трудова/служебна и/или осигурителна книжка; други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.
Някой да сподели дали приемат!
- ozzo_123
- Младши потребител
Като приложение в самото Заявление е посочена Декларацията по чл. 162 от ЗСВ.
Няма нужда да търсим "под вола - теле".
Няма нужда да търсим "под вола - теле".
- soniia
- Младши потребител
Колега , мисля че трябва декларацията, която е качена в сайта на ВСС
- valerieva_d
- Потребител
То в заявлението е посочено и заверено копие на трудова или служебна книжка, но аз като нямам какво се случва? А и дори да имам някакъв стаж, няма да ги приложа, защото съм ги премахнал от заявлението, като приложения.
А иначе за въпросната декларация по чл. 162 от ЗСВ в скоро проведения конкурс за държавни съдебни изпълнители имаше доста върнати, заради "нечитава" декларация по чл. 162 от ЗСВ.
Аз лично ще приготвя и двата варианта - "съкратен" /какъвто е в правилата издадени от ВСС/ и "удължен" с изричното изписване на всички разпоредби на чл. 162.
А иначе за въпросната декларация по чл. 162 от ЗСВ в скоро проведения конкурс за държавни съдебни изпълнители имаше доста върнати, заради "нечитава" декларация по чл. 162 от ЗСВ.
Аз лично ще приготвя и двата варианта - "съкратен" /какъвто е в правилата издадени от ВСС/ и "удължен" с изричното изписване на всички разпоредби на чл. 162.
- ozzo_123
- Младши потребител
Няма ли някой , който вече си ги е подал да каже
- valerieva_d
- Потребител
Много е важно да са подредени документите,мноооогооооо е важнооооооо да знаете.
Декларацията е по 162
Декларацията е по 162
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
u3mamhukaa написа:Много е важно да са подредени документите,мноооогооооо е важнооооооо да знаете.
Декларацията е по 162
Ти подаде ли ги вече?
Някакви други особености, които трябва да знаем?
- desy_11
- Младши потребител
те и двете са по 162 явно тази по-подробната трябва
- valerieva_d
- Потребител
1. В сайта на ВСС - подменю "Вътрешни актове на ВСС" - са поместени всички видове завления, декларации и т.н., които ще са ви необходими.
2. Нормативните актове - на писмения се ползват, на устния също, с едно уточнение - може някой от комисията да се заяде и да не ви даде да ги ползвате докато говорите /с пожелание да стигнете до устния /.
3. За конспектите - мога да говоря само за наказателноправните - ще ви направи впечатление, че не всички теми са заложени в тях /например престъпленията, включени в конспекта, далеч не са всички от НК/. Не се подлъгвайте да не четете другите, особено за казуса, прегледайте всички възможни въпроси - и от обща и специална част на материалното, и от процеса.
П.П. Впечатленията ми са от прокурорския конкурс. На съдийски никога не съм се явявал.
2. Нормативните актове - на писмения се ползват, на устния също, с едно уточнение - може някой от комисията да се заяде и да не ви даде да ги ползвате докато говорите /с пожелание да стигнете до устния /.
3. За конспектите - мога да говоря само за наказателноправните - ще ви направи впечатление, че не всички теми са заложени в тях /например престъпленията, включени в конспекта, далеч не са всички от НК/. Не се подлъгвайте да не четете другите, особено за казуса, прегледайте всички възможни въпроси - и от обща и специална част на материалното, и от процеса.
П.П. Впечатленията ми са от прокурорския конкурс. На съдийски никога не съм се явявал.
Последна промяна elmazov на 30 Яну 2013, 23:21, променена общо 3 пъти
- elmazov
- Младши потребител
valerieva_d написа:те и двете са по 162 явно тази по-подробната трябва
Миналата година подадох по - подробната, но сега след като са публикували в сайта на ВСС кратката, малко се затруднявам, но смятам пак да подам подробната пък ще си покаже. За съжалиние чак другата седмица ще ги подавам документите и не мога да публикувам подробности, но нека който вече ги е подал да напише за декларацията и удостоверението за психично здраве.
- soniia
- Младши потребител
Подадох тая от сайта.Всичко което ви е нужно го има в заявлението,което го има в сайта
-
u3mamhukaa - Потребител
Колеги, току- що се обадих на инфо центъра на ВСС и от там ми обясниха, че нотариално завереното копие на трудова или осигурителна книжка трябва да се подаде дори и да нямаме юридически стаж, защото може да поискат информация за нас от предишен работодател и да ни разглеждат документите от етична комисия, така че всички с някакъв стаж трябва да добавят и това към документите си!!!
- milopate
- Нов потребител
Да, и на мен така ми отговориха. Че всичко, което сме написали в автобиографията трябва да го има удостоверено с нотариално заверено копие на книжката. После, ако сме спечелили евентуално, се свързвали с работодателя за да искат становище... Казаха, че юридическият стаж така или иначе е без значение за този конкурс (което си го знам де).
- velikova_
- Потребител
valerieva_d написа:Мерси много
Подаде ли ги душко
-
u3mamhukaa - Потребител
Здравейте колеги,
удостоверението за псих. от диспансера на Екз.Йосиф 59 ли трябва да го вземем ?
Имате ли представа колко кандидати ще се явят.Цифрата която чух не е много приятна-над 1000.
Не знам дали е възможно .
Ако не ми отговорите , желая приятно четене.Аз смятам да отделя 2-3 часа тази вечер .
удостоверението за псих. от диспансера на Екз.Йосиф 59 ли трябва да го вземем ?
Имате ли представа колко кандидати ще се явят.Цифрата която чух не е много приятна-над 1000.
Не знам дали е възможно .
Ако не ми отговорите , желая приятно четене.Аз смятам да отделя 2-3 часа тази вечер .
- asgeirs
- Нов потребител
u3mamhukaa написа:valerieva_d написа:Мерси много
Подаде ли ги душко
Другата седмица
- valerieva_d
- Потребител
|
|