Уважаеми колеги, имам казус който не мога да разреша сама,защото:
- той е резултат на мой съвет към съпругът ми и последиците от него сега носим аз и нашето дете.
-не мога да упълномощя местен адвокат.Съпругът ми обслужва офис-техниката на 80 % от колегите в града, както и на съд, прокуратура, следствие.
- не мога да си мечтая за адвокат от друго населено място по финансови причини. От 2000 година по здравословни причини прекъснах работа. Но вси още не губя надежда и съм от вписаните в САК, което кара колегите да гледат на мен като на конкурент / защо пък, дори с-у хонорар да ми помогнат?/
Казусът ми е смес от семейно и трудово право.
Съпругът ми регистрира ЕООД на името на баща си, с което си икономисва осигуровки.Работи на трудов договор, а води управлението на фирмата с пълномощно. За няколко месеца прескочи прага и се регистрира по ДДС /показател за печалбата/.
Във фактическа раздяла сме от известно време, но нищо не може да го накара да мисли за финансова подкрепа при отглаждане на детето ни. Иск по чл.82 от СК не е в състояние да докаже реалните му приходи.
Мога да докажа само своите лични разходи за лекарства и прегледи.
Какво да направя?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 20:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля Ви за помощ, колеги!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля Ви за помощ, колеги!
не знам до колко ще ти помогне това но можеш да поискаш от общинската служба социално подпомагане да изготви доклад относно на жнения стандарт на съпруга /ще се наложи да го посетят / ,разходите които има , помниш ли нотариуса който заверил пълномощното ,в регистрите му трябва да е записано това пълномошно , може да поискаш общинската служба социално подпомагане да изиска от данъчните информация от последната ревизия на фирмата за какво са били разходите на кого е плащано и т.н. ,може да се изиска и търговската кореспонденция която е подписвал -всичко това ще го поискаш от съда ако водиш дело разбира се .
Мисля че можеш да видиш делото и сама не страшно
Мисля че можеш да видиш делото и сама не страшно
- donna2
- Потребител
Аз лично смятам, че първо трябва да се опиташ да постигнеш извънсъдебно решение на спора. За теб може и да не го е грижа този твой съпруг, но не вярвам да му е безразлично и за дететто. Все пак ако се стигне до съд, според мен като доказателство може да се използват някакви документи, удостоверяващи финансовото положение на дружеството - нещо като баланс, годишен финансов отчет и др. Ще трябва да докажеш и фактическите отношения на съпруга ти с дружеството.
- ВенИ
А щом бащата "няма" доходи, не може ли да се иска изръжка от дядото?
- Питанчо
Може да се плаща издръжка от общината, а тя да я търси от задълженото лице.
-
trov - Потребител
Не разбирам защо обсъждате идеята, че бащата няма доходи. Нали работи в дружеството?
- ВенИ
Написала си,че съпругът ти работи по трудов договор във фирмата на баща си и я управлява с пълномощно. Какъв ти е проблема, щом има ТРУДОВ ДОГОВОР? Може би се води на минимална заплата, но и това е нещо от което можеш да започнеш.
Най-добре е да пробваш да уредиш въпроса за издръжката та дтето без намесата на съда, поне за сега.
Най-добре е да пробваш да уредиш въпроса за издръжката та дтето без намесата на съда, поне за сега.
- Баба Яга
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|