начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Моля Ви за помощ, колеги!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля Ви за помощ, колеги!

Мнениеот Gadjova » 22 Фев 2004, 22:52

Уважаеми колеги, имам казус който не мога да разреша сама,защото:
- той е резултат на мой съвет към съпругът ми и последиците от него сега носим аз и нашето дете.
-не мога да упълномощя местен адвокат.Съпругът ми обслужва офис-техниката на 80 % от колегите в града, както и на съд, прокуратура, следствие.
- не мога да си мечтая за адвокат от друго населено място по финансови причини. От 2000 година по здравословни причини прекъснах работа. Но вси още не губя надежда и съм от вписаните в САК, което кара колегите да гледат на мен като на конкурент / защо пък, дори с-у хонорар да ми помогнат?/
Казусът ми е смес от семейно и трудово право.
Съпругът ми регистрира ЕООД на името на баща си, с което си икономисва осигуровки.Работи на трудов договор, а води управлението на фирмата с пълномощно. За няколко месеца прескочи прага и се регистрира по ДДС /показател за печалбата/.
Във фактическа раздяла сме от известно време, но нищо не може да го накара да мисли за финансова подкрепа при отглаждане на детето ни. Иск по чл.82 от СК не е в състояние да докаже реалните му приходи.
Мога да докажа само своите лични разходи за лекарства и прегледи.
Какво да направя?
Gadjova

Re: Моля Ви за помощ, колеги!

Мнениеот donna2 » 22 Фев 2004, 23:51

не знам до колко ще ти помогне това но можеш да поискаш от общинската служба социално подпомагане да изготви доклад относно на жнения стандарт на съпруга /ще се наложи да го посетят / ,разходите които има , помниш ли нотариуса който заверил пълномощното ,в регистрите му трябва да е записано това пълномошно , може да поискаш общинската служба социално подпомагане да изиска от данъчните информация от последната ревизия на фирмата за какво са били разходите на кого е плащано и т.н. ,може да се изиска и търговската кореспонденция която е подписвал -всичко това ще го поискаш от съда ако водиш дело разбира се .
Мисля че можеш да видиш делото и сама не страшно
donna2
Потребител

Мнениеот ВенИ » 23 Фев 2004, 11:25

Аз лично смятам, че първо трябва да се опиташ да постигнеш извънсъдебно решение на спора. За теб може и да не го е грижа този твой съпруг, но не вярвам да му е безразлично и за дететто. Все пак ако се стигне до съд, според мен като доказателство може да се използват някакви документи, удостоверяващи финансовото положение на дружеството - нещо като баланс, годишен финансов отчет и др. Ще трябва да докажеш и фактическите отношения на съпруга ти с дружеството.
ВенИ

Мнениеот Питанчо » 23 Фев 2004, 12:32

А щом бащата "няма" доходи, не може ли да се иска изръжка от дядото?
Питанчо

Мнениеот trov » 23 Фев 2004, 13:53

Може да се плаща издръжка от общината, а тя да я търси от задълженото лице.
Аватар
trov
Потребител

Мнениеот ВенИ » 23 Фев 2004, 14:24

Не разбирам защо обсъждате идеята, че бащата няма доходи. Нали работи в дружеството?
ВенИ

Мнениеот Баба Яга » 23 Фев 2004, 15:05

Написала си,че съпругът ти работи по трудов договор във фирмата на баща си и я управлява с пълномощно. Какъв ти е проблема, щом има ТРУДОВ ДОГОВОР? Може би се води на минимална заплата, но и това е нещо от което можеш да започнеш.
Най-добре е да пробваш да уредиш въпроса за издръжката та дтето без намесата на съда, поне за сега.
Баба Яга

Мнениеот Gadjova » 23 Фев 2004, 15:57

Благодаря ти много!
Gadjova

Назад към Семейни казуси