- Дата и час: 21 Ное 2024, 22:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кокнурси за първоначално назначаване в съда и прокуратурата
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Кокнурси за първоначално назначаване в съда и прокуратур
Ето и моят път към ВКС се отвори! Най-сетне!
- astrea
- Младши потребител
хей, хей, колега дай боже всекиму поне малко практика в тази система, така че ти го пожелавам. Ама само не разбрах кога ще са изпитите и подаването на документи ( четох по диагонал), та ако може още малко ценна информация
- miury
- Младши потребител
Колеги,къде сте? Има ли такива ,които се интересуват от предстоящите конкурси за първоначално назначаване?
- temida67
- Нов потребител
ами аз се интересувам и все чакам някой да я подхване тази тема, нооо нищо. Може би дискусията тече някъде другаде
- miury
- Младши потребител
Ясно ли е вече кога ще се провеждат точно конкурсите?
- Nikola
- Младши потребител
Обнаровдано е в ДВ в Петък, прави впечатление,че няма никакви указания.Трябва да се ползва Наредба №2 - касаеща срокове, документи и т.н. Не става ясно обаче,ако човек иска да кандидатства за няколко позиции в различни структури на магистратурата - примерно за прокурор и съдия, дали трябва отделни заявления да депозира и два комплекта документи ли трябва да прилага към всяко едно от заявленията?
- ufijd
- Младши потребител
Re: Конкурси за първоначално назначаване в съда и прокуратур
Според мен само са обявени свободните места. Конкурс все още няма. Интересно кога да го чакаме.
- natalybg
- Младши потребител
Колеги, за съдия конкурсите ще бъдат ли разделени на гражданска и наказателна колегия?
- govedo
- Младши потребител
Колеги,така както го прочетох останах с впечатление, че е обявен конкурса само за повишаване и преназначение. Няма обявен конкурс за новоназначение. Добре ли съм го схванала? и на страницата на ВСС как пък не намерих един тел за връзка !!!!
- mopsy
- Младши потребител
Там пише "след конкурс за първоначално назначаване", което означава, че е само за онези, които вече са минали конкурса за първоначално назначаване. Или поне аз така си мисля. Нека чуем мнението и на останалите. Според мен нов конкурс няма да има по-рано от април.
А вас притесняват ли ви 9-те месеца обучение?
А вас притесняват ли ви 9-те месеца обучение?
- desy_11
- Младши потребител
Да колеги има разлика :
ЗСВ:
Чл. 181. (1) (Изм. - ДВ, бр. 33 от 2009 г.) В конкурса за младши съдии и младши прокурори може да участва лице, което отговаря на изискванията по чл. 162.
(2) В конкурса за първоначално назначаване може да участва лице, което отговаря на изискванията по чл. 162 и има стажа по чл. 164за длъжността, за която е обявен конкурсът.
ЗСВ:
Чл. 181. (1) (Изм. - ДВ, бр. 33 от 2009 г.) В конкурса за младши съдии и младши прокурори може да участва лице, което отговаря на изискванията по чл. 162.
(2) В конкурса за първоначално назначаване може да участва лице, което отговаря на изискванията по чл. 162 и има стажа по чл. 164за длъжността, за която е обявен конкурсът.
Говори, за да те видя! - Сократ
- winnerbg
- Младши потребител
Това са три различни конкурса - за младши, за първоначално назначаване и за преместване и повишаване в длъжност. Ако прочетете съответния протокол на ВСС, ще забележите, че конкурсът за първоначално назначаване ще бъде обявен след като обявят кои са допуснати до конкурса за преместване и повишаване в длъжност така, че ако от последния останат места без кандидати, да ги пуснат на конкурса за първоначално назначаване.
- contralegem
- Потребител
А като дата това кога се очертава? Скоро ли ще бъде? Или след изборите? Или другата година? Къде могат да се намерят конспекти? Някъде провеждат ли се курсове за подготовка? В СУ или другаде?
- govedo
- Младши потребител
Конкурсът за повишаване в длъжност и преместване тече в момента, за първоначално назначаване вероятно ще го проведат до края на годината, за младши - следва да го обявят януари и проведат през април. Конспектите за конкурсите за младши и за първоначално назначаване са едни и същи, но гледам, че са ги свалили от сайта на ВСС и предполагам, че ще ги поредактират (щото има нужда) и пак ще ги качат. Курсове за подготовка не съм чувала някъде да се провеждат, което според мен е жалко, защото това си е истинска златна мина...
- contralegem
- Потребител
Чувал съм, че курсове за подготовка се провеждат във всеки университет, в който има специалност "Право". Продължавали 5-6 години
- tupcho
- Нов потребител
Да, така е, всички сме учили по 5 години, но се готвим и за самия канкурс, нали?
- govedo
- Младши потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|