начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Конкурс за съдебни помощници в Административен Съд - Варна

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Конкурс за съдебни помощници в Административен Съд - Варна

Мнениеот svetliq » 13 Дек 2010, 18:34

Честен и обективен конкурс.
Последна промяна svetliq на 27 Мар 2011, 18:20, променена общо 1 път
svetliq
Младши потребител

Re: Конкурс за съдебни помощници в Административен Съд - Варна

Мнениеот lexy21 » 14 Дек 2010, 00:54

svetliq написа:нека тук да останат да живеят, както обича да казва един мой приятел - "уредените".

Разбирам разочарованието Ви, но тук живеят и много "неуредени" и се справят добре :wink: Ако такава е реакцията Ви при всеки неуспех, независимо от причините, довели до него, никъде няма да си намерите място. Отличната диплома е добър старт, но и само началото. Спомням си как започваше едно дълго пожелание на картичка за рождения ми ден в първи курс: "За правото, което учиш и кривото, което ще случиш... :D ". Животът е низ от несправедливости и умения да се справяме с тях. Ако Ви поваля първият повей на вятъра, как ще посрещате бурите? Всъщност - няма преразказан опит и ще спра до тук.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот svetliq » 14 Дек 2010, 13:06

Разбирам какво искате да кажете.
Благодаря ви за мнението.
svetliq
Младши потребител

Мнениеот milf69 » 14 Дек 2010, 13:46

Не знам на колко си години, но явно си голям будала ! Как си представяш, че тези дебелосери хемороиди в съда ще допуснат някой случаен да влезе в системата ?! Още когато се обявява конкурса се знае кои точно протежета ще го спечелят, той и затова се провежда - за да се уредят на работа, а останалите явяващи се балъци са просто масовка !
milf69
Младши потребител

Мнениеот svetliq » 14 Дек 2010, 14:21

Това с дебелосерите хемороиди ме изкефи.
Ами как си представях - вярвам, че в съдебната система трябва да влязат кадърни хора и млади -специално за тази длъжност. Както и да е - жал ми е само, че все се оплакваме - политиците ни били кофти, комунизма ни бил виновен, а то ние сме зле - народа. Май Славейков беше казал - "не народ, а мърша" - това е.
svetliq
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 14 Дек 2010, 15:09

svetliq написа:Това с дебелосерите хемороиди ме изкефи.

А дядо Вазов беше казал друго :wink:
Език свещен на моите деди...
...Ох, аз ще взема черния ти срам
и той ще стане мойто вдъхновенье,
и в светли звукове ще те предам
на бъдещото бодро поколенье...
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 14 Дек 2010, 16:32

svetliq написа:Бях потресен - вече не можех да си изкривя душата, беше ми ясно, че отново някой влиза някъде по втория начин.

По втория начин? :roll:
Не е ли отдавна отминало безвръзвратно вермето,когато този начин е бил "втория".
Днес всички знаят,че е ПЪРВИЯ. Най-първия,даже.От първите - по-първия...

Макар,че и има и изключения.Лично аз съм се явявал на един-единствен такъв конкурс(а и изобщо) и той беше такъв.Нямаше нищо нагласено.Останахме 4 души накрая,а с една колежка имахме еднакви оценки.Местата бяха две,което беше добре.Но други обстоятелства доведоха до адвокатската колегия.Все пак си е само изключение.
Е как няма прокурорите да ти четат СРС-та по телевизията.Няма да се изненадам и съдия да почне да кима около тях одобрително:
viewtopic.php?f=13&t=44661#p434375
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svetliq » 14 Дек 2010, 16:47

Не разбрах това за СРС - тата, иначе виждам, че и други хора са си патили.
Искам само да поясня - не твърдя, че аз съм бил най - подходящия или най- добрия. Просто трябваше да споделя, това на което станах свидетел.
svetliq
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 14 Дек 2010, 18:20

Струвами се, че колегата имаше предвид, че, ако конкурсите винаги печелеха най-добрите сред добрите явили се, нямаше да ставаме свидетели на публично литературно четене на фрагменти /може би :roll: / от ВДС, изготвени в резултат на приложени СРС, при неприключило ДП... ако не - той ще ме корегира :)
Знам обаче, че, ако не преставате да се борите и развивате, заради себе си, та дори и напук на неуспехите, ако не позволите на отчаянието и разочарованието да Ви надвие, ще дойде момент, в който Вас никой няма да може да надвие! Пожелавам Ви го искрено. Останалото зависи само от Вас.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот svetliq » 15 Дек 2010, 11:55

Благодаря ви за окуражителните думи колежке.
svetliq
Младши потребител

Мнениеот svetliq » 20 Дек 2010, 15:44

Шестстотин шестдесет и две импресии за девет дена - не е зле, надявам се въпросняи кандидат да се е припознал в обръщението ми. Питам се обаче, какво от това, та нали въпросното момиче вече е заело топлото местенце, при хубавата заплатка и си гледа кефа. А ние честните нямаме пари за цигари. Лощо, много лошо.
Едно само ще кажа - Бог вижда - всеки рано или късно ще получи от съдбата, това което заслужава. Единственото, което не мога да проумея - защо българските органи - били държавни, административни или съдебни се дърпат по този начин от кадърните и честни хора. След това се чудим защо правораздаването куца, защо не ни обслужват качествено в общината и къде ли не другаде.
Пожелавам от сърце на всички, които са влезли някъде някого нечестно да лапат цял живот, обаче не от общата паница - те си знаят какво
svetliq
Младши потребител

Мнениеот d_q_d » 11 Мар 2011, 05:24

Скоро ще започнат да ползват държавата ни като оръжие - оцелява, но съсипва всякакви съюзи, в които членува! Сигурен съм, че ако бяхме станали 51-вия щат САЩ отдавна щяха да са история.
d_q_d
Младши потребител

Мнениеот svetliq » 14 Мар 2011, 12:18

Не разбрах последното мнение, но искам да кажа че никой не печели от такива неща - е може би в краткосрочен план връзкарите. Наша собствена отговорност е да превърнем държавата си в годно за живот място.
svetliq
Младши потребител

Мнениеот gerganapetkova » 14 Мар 2011, 14:39

Здравей, аз също бях на този конкурс.Ще пиша малко по-късно. :wink:
gerganapetkova
Нов потребител

Мнениеот svetliq » 15 Мар 2011, 12:30

Пиши де - ще ми е интересно да кажеш мнението си. Вече стара е работата, но все пак :)
svetliq
Младши потребител

Мнениеот d_q_d » 15 Мар 2011, 13:36

И на мен много ми се иска да я направим по-добро за живеене място, но това никога няма да стане. Чака ни разпиляване по света след няколко десетки години, а територията или ще остане полу-празна, или ще е заселена с други. Е, и преди в историята са изчезвали цели народи. Извинете, че не пиша по темата.
d_q_d
Младши потребител

Мнениеот svetliq » 15 Мар 2011, 14:52

Ами то едното има многообщо с другото,макар на пръв поглед да не е така. Ччестността и почтеността са ключа към запазване на нацията според мен.
svetliq
Младши потребител

Мнениеот maunkata » 18 Мар 2011, 12:08

Чух, че за СГС на последния конкурс за помощници е било обявено, че ще изпитват по публичноправни науки, а накрая са питали по ГПК и Търговския закон.
maunkata
Младши потребител

Мнениеот svetliq » 18 Мар 2011, 12:48

Трябва да се изработи по - подробна регламентация за самото провеждане на конкурса, защотов момента се откриват възможности за манипулации. Също - колкото и дискриминационно да звучи, според мен по най - късната възраст до която може да встъпи човек като съдебен помощник следва да е 30 г. Самата длъжност е такава, че предполага млади хора и развитие нагоре в судебната система след придобиване на опит. Не да се наместват с връзки 50 годишни кифли, за да си вдигнат пенсиите след време, а млади и амбициозни хора да стоя без работа, защото няма стаж.
svetliq
Младши потребител

Мнениеот maunkata » 18 Мар 2011, 13:36

Чух, че във ВКП за прокурорски помощник бил избан човек, който дори не благоволил да отиде на интервюто.
maunkata
Младши потребител

Следваща

Назад към Конкурси, изпити