- Дата и час: 28 Ное 2024, 01:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Рутинна проверка от ПП-КАТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
46 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Рутинна проверка от ПП-КАТ
Така е колега / от МВР / ... но "пазителя на реда и изпълнителя на закона" е длъжен да познава съществуващите 7 вида документи, както и да ги разграничава по същество и предназначение. А протокол е длъжен да издаде при всяка извършена проверка - не само да си го запише в дневника за наряд. Така се гарантира правото на провереният да претендира за нередности, а и протокола би представлявал веществена доказателствена стойност пред трети лица. Иначе си е неоснователно задържане по смисъла на НК.
- avokady
- Младши потребител
По принцип да: ЗМВР: Чл. 70. (1) За всеки случай на извършен обиск или проверка на вещи и превозни средства полицейският орган съставя протокол.
Което значи, че ако е надничано в багажника, или в двигателното отделение, или в жабката... Но тава не е проверка от компенециите на ПП – КАТ. Т. е. – няма праблем да бъде издаден протокол и за катаджийска проверка, но - при добро желание. Няма норма, която да ги задължава. Което значи, че нещо ... издиша.
Което значи, че ако е надничано в багажника, или в двигателното отделение, или в жабката... Но тава не е проверка от компенециите на ПП – КАТ. Т. е. – няма праблем да бъде издаден протокол и за катаджийска проверка, но - при добро желание. Няма норма, която да ги задължава. Което значи, че нещо ... издиша.
- Star_doznatel
- Потребител
управлението на МПС след употреба на алкохол е само по себе си опасно - да не би след като се установи такова деяноие от компетентните орани да трябва да се пусне водача защото към момента все още не е причинил ПТП. То така май стана с Максим Ставийски. И какъв е резултата. Всеки водач трябва да знае че може да бъде спрян по всяко време и да бъде проверен за неговото състояние да бъде водач /правоспособност, употреба на алкохол и други вещества/, относно автомобила /дали е регистриран, технически изправен .../ и за спазване на други правила /пътни знаци, предимство, поставен ли е колан, говори ли по мобилен телефон и т.н./. Няма защо да се чака опасността от рисково поведение на пътя да се осъществи чрез ПТП с тежки последици вместо контролните органи да се намесят навреме. Все пак те имат и превантивна функция по ЗМВР. И би следвало да се предвиди основание за задържане до 24 часа по ЗМВР за водач, който е под въздействие на алкохол или е отказал да бъде проверен. Защото как да се попречи на някои дебели глави отново да се качат зад волана. Все едно да се даде оръжие в ръцете на психично болен.
- iva_sh
- Потребител
Така, така iva_sh ... правилно цитираме закона! Но къде се губят причинно-следствените връзки обособяващи личностната характеристика на шофьора. Как протича мисловния му процес в съчетание с нормата на поведение зад волана, след употреба на алкохол. При всеки различно ...!!! От всяко дърво свирка не става! Зависи от пиянството ... някои проявяват агресия, други смирение, трети осмислят реакциите си ... ! Гадното е, когато си невинен и бъдеш спрян от държавния инструмент, прилагащ правомощията си в услуга на частни застрахователни интереси, и ти наложат санкция в размер многократтно надвишаващ годишната ти "консумация" на гориво ... гадно е ... понеже "пълзиш" по ръба на физическото оцеляване, а "висиш" с вменен дълг към бандитите ... отделно възможната деквалификация съчетана с притъпяване уменията и реакциите на водача !!!
- leonardos
- Потребител
Човече , това с проверката на стикерите от вътрешната страна е доста съмнително . Лично аз не бих му го позволил . Ако сте обърнали внимание , когато те спират и те накарат да отвориш багажника , никога не докосват нищо . Само поглежда или евентуално те кара да преместиш това или онова . Пиша за рутинна проверка . Някой ще кажат , че могат да инспектират аптечката , пожарогасителя и пр. , но проверка в случая е условно понятие . Проверка ли е да отпечата пожарогасителя , за да види дали пръска , или да награби лулата за гуми , за да провери дали не изтърва случайно гайката , понеже е изхабена вътрешната стена ?
Нали точно за тази цел ги снабдиха с ел.устройства за дискриминация на фалшиви винетни стикери .
Нали точно за тази цел ги снабдиха с ел.устройства за дискриминация на фалшиви винетни стикери .
- turandot
- Младши потребител
И въпреки всичко - кучетата си лаят, кервана си върви! Тях, /ПП-КАТ/ ги защитава закона! И нямаш правно основание да им противоречиш-в него ножа и хляба и колкото ти отреже, толкова ще ядеш. Жалко за потърпевшите, които под страх от "полицейско възмездие" са принудени да ги търпят, защото те са правоимащите и "въдворяват ред"! А самите те дали го спазват така, както изискват от другите?
Изисквайте да ви бъде съставен АКТ за каквото и да е нарушение - той подлежи на обжалване в съда!
Изисквайте да ви бъде съставен АКТ за каквото и да е нарушение - той подлежи на обжалване в съда!
- avokady
- Младши потребител
ето пример за една причинно следствена връзка г-н леонардос:
http://www.dnes.bg/index/2011/01/20/pii ... 20.01.2011
http://www.dnes.bg/index/2011/01/20/pii ... 20.01.2011
- iva_sh
- Потребител
Уважаема/и iva_sh ... в позиционирания от тебе линк не става ясна насоката на представената причинно следствена връзка, където катастрофиралия автомобил не е фолксваген, а мерцедес и снимката едва ли е направена в 23 часа, но това не е от значение. Това, че 22 годишния водач е шофирал с несъобразена скорост и след употреба на алкохол си е изцяло за негова сметка!! В случая никой от нас не е длъжен да плаща за грешките, породени от низката квалификация в съчетание с високата самонадеяност на нарушителя. Не смятам за правилни прилаганите повсеместни действия на ПП-КАТ, като давам за пример оставените ограничителни пътни знаци на завършени вече участъци, но превърнати в скривалище за радарите. По този начин се стимулира засадата на пътното платно, поставена на единствен пътен знак, без наличието на предшестващи го ограничителните 90.../70.../50 км/ч.
Представи си : движиш се по първокласен път, наскоро обновен с две ленти в едната посока и изведнъж попадаш на ограничителен знак 40 км/ч. , и докато намалиш скоростта, изниква палката на КАТ.
И се почват еднии ... ама видяхте ли ограничението ... ми, кво ша праим ся ...
Представи си : движиш се по първокласен път, наскоро обновен с две ленти в едната посока и изведнъж попадаш на ограничителен знак 40 км/ч. , и докато намалиш скоростта, изниква палката на КАТ.
- leonardos
- Потребител
leonardos написа:Представи си : движиш се по първокласен път, наскоро обновен с две ленти в едната посока и изведнъж попадаш на ограничителен знак 40 км/ч. , и докато намалиш скоростта, изниква палката на КАТ.
Съгласно закона еднократно скоростта може да се намалява максимум с 30 км/ч Така че преди 90 трябва да има поне 60, и чак тогава 40. Ако не е имало 60, спокойно може да отсвирите акта в съда. Е, ще ви трябват някои доказателства все пак...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Няма! Лично отидох да проверя!
На първокласен път разрешената скорост е 90 км/ч. Има само един едиствен знак 40 км/ч. /останал след ремонта на пътния участък/ и на 400-500 м. зад него дебне радар. Това си е чиста проба засада, и ако не го знаеш, няма как да намалиш скоростта, защото крие риск от верижна катастрофа. Натъкваш се на ПП-КАТ, които те очакват с нетърпение! Там им бил поста! Ами и те айванчетата, чак да ги съжалиш - план гонят
На първокласен път разрешената скорост е 90 км/ч. Има само един едиствен знак 40 км/ч. /останал след ремонта на пътния участък/ и на 400-500 м. зад него дебне радар. Това си е чиста проба засада, и ако не го знаеш, няма как да намалиш скоростта, защото крие риск от верижна катастрофа. Натъкваш се на ПП-КАТ, които те очакват с нетърпение! Там им бил поста! Ами и те айванчетата, чак да ги съжалиш - план гонят
- leonardos
- Потребител
Тия форуми само от полицай ли се посещават, ясно защо са толкова цветни с мисли.
- rim_konsul
- Потребител
rim_konsul написа:Тия форуми само от полицай ли се посещават, ясно защо са толкова цветни с мисли.
Не мисля. Има и юристи, както и откровени идиоти. Ти от коя категория си?
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
От тия дето ги наблюдавам и си вадя изводи, но милиционерска мисъл има, както и комсомолски блясък в очите на слепците.
Не е лошо да си пишете и от кое РПУ сте, че утре ще Ви правят справка и ще цъфнете за някоя бляскава мисъл в милиционерската глава.
Сега е модерно да се проверява всичко и всеки ЗА РУТИНА ДЕ.
ЕДНА от бляскавите мисли, която съм чувал:
Питат Милиционера какво правихте днес?
А блясъкът отговаря: РУТИХМЕ престъпността отгоре и отдоле.
Въпрос: Кой ще го опише това?
А блясъкът: Началника, тъй като му е по-голем чино.
( това е по реален случай, без съмнение )
Не е лошо да си пишете и от кое РПУ сте, че утре ще Ви правят справка и ще цъфнете за някоя бляскава мисъл в милиционерската глава.
Сега е модерно да се проверява всичко и всеки ЗА РУТИНА ДЕ.
ЕДНА от бляскавите мисли, която съм чувал:
Питат Милиционера какво правихте днес?
А блясъкът отговаря: РУТИХМЕ престъпността отгоре и отдоле.
Въпрос: Кой ще го опише това?
А блясъкът: Началника, тъй като му е по-голем чино.
( това е по реален случай, без съмнение )
- rim_konsul
- Потребител
Проверявам дали милиционерската мисъл вижда байрачето на едно "И".
Не знам как ще стоя в офиса ти без да имам съответната покана, но няма проблем-напиши тук адрес и ще дойда да си поговорим. Но да не останеш без офис? Или без някой официялен документ за управление на офиса?
Не знам как ще стоя в офиса ти без да имам съответната покана, но няма проблем-напиши тук адрес и ще дойда да си поговорим. Но да не останеш без офис? Или без някой официялен документ за управление на офиса?
- rim_konsul
- Потребител
rim_konsul написа:Проверявам дали милиционерската мисъл вижда байрачето на едно "И".
Не се ли пише уфециълен ?
В която тема пише "КАТ" и ти имаш мнение там. С google ли търсиш?
Абе, ти май яко са те плющяли, тука катаджии няма, няма кого да дразниш.
Дано не си вярваш за това, което пишеш.
Не съм адвокат, a любител на правото !
- nikiboy
- Потребител
За сега не са ме плющияли-сельо.
Много си наблюдателен, нема що.
Не дразня никого, пиша си реалните неща при мен.
Може и да има и други, които да се чудят какво се прави при появата на раирана жълта ЗЕБРА на пътното платно с акъл в ръка и с блестяща мисъл за АУ-ан, с фенерче и камера на телефон чака поредния балчо да го пита за колан или дали познава маркировката?
Не сте ли забелязали, че първо ти взимат документите после ти задават въпросите? ЗАЩО ЛИ Е ТАКА? - някой от състава на жилетките да ми поясни,
по желание.
Много си наблюдателен, нема що.
Не дразня никого, пиша си реалните неща при мен.
Може и да има и други, които да се чудят какво се прави при появата на раирана жълта ЗЕБРА на пътното платно с акъл в ръка и с блестяща мисъл за АУ-ан, с фенерче и камера на телефон чака поредния балчо да го пита за колан или дали познава маркировката?
Не сте ли забелязали, че първо ти взимат документите после ти задават въпросите? ЗАЩО ЛИ Е ТАКА? - някой от състава на жилетките да ми поясни,
по желание.
- rim_konsul
- Потребител
Ти, момко, си НЕВМЕНЯЕМ и никога не си имал автомобил, нито СУМПС. Предлагам и на другите потребители да спрат да коментират мненията на тоя палячо. Беше забавно до време, ама вече е досадно.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
От коментар на коментар сценериат му започва да прозира.
Вижда се неприязанта към полицаите, още повече към катаджиите....
Ей, пич ( по рождение си пич, иначе си .... ), смешен си вече.
Пълен палячо !!!
Ходи си карай камиона, щото за нищо повече от доставчик не ставаш.
Вижда се неприязанта към полицаите, още повече към катаджиите....
Ей, пич ( по рождение си пич, иначе си .... ), смешен си вече.
Пълен палячо !!!
Ходи си карай камиона, щото за нищо повече от доставчик не ставаш.
Не съм адвокат, a любител на правото !
- nikiboy
- Потребител
ЧЕСТНО ДА СИ ПРИЗНАЯ незнам, за какво ставам? Вие как разбрахте, за какво ставам? Може ли препоръки за един ЗЕБРАДЖИЯ? МОЖЕ ДА МИ ОТИВА, де да знам.
НЯМАМ НЕПРИЯЗАН към никого, виждам ги всеки ден да висят като прани гащи по пътя, добре са си, спират си, снимат си, пишат си. Ама се чудя как може едно толкова ЗРЯЛО ОБЩЕСТВО да им се връзва, на снимките, на писаниците, та даже да им плаща за отнето СУМПС. ПРОСТО НЕ им позволявате да Ви го отнемат.
Не ги допускайте до себе си, не си отваряйте автомобила, не си сваляте стъклото. Може да им покажете снимката на СУМПС и през стъклото, без да го сваляте. Заключете се в колата, зада не се опитат да проникнат в нея.
ЦЕЛТА е ясна, отнемане с намерение да маниполират шофьора.
НЯМАМ НЕПРИЯЗАН към никого, виждам ги всеки ден да висят като прани гащи по пътя, добре са си, спират си, снимат си, пишат си. Ама се чудя как може едно толкова ЗРЯЛО ОБЩЕСТВО да им се връзва, на снимките, на писаниците, та даже да им плаща за отнето СУМПС. ПРОСТО НЕ им позволявате да Ви го отнемат.
Не ги допускайте до себе си, не си отваряйте автомобила, не си сваляте стъклото. Може да им покажете снимката на СУМПС и през стъклото, без да го сваляте. Заключете се в колата, зада не се опитат да проникнат в нея.
- rim_konsul
- Потребител
rim_konsul написа:ЧЕСТНО ДА СИ ПРИЗНАЯ незнам, за какво ставам? Вие как разбрахте, за какво ставам? Може ли препоръки за един ЗЕБРАДЖИЯ? МОЖЕ ДА МИ ОТИВА, де да знам.
Питам те сериозно - ВЯРВАШ ЛИ НА ПИСАНИЦИТЕ СИ?
- nikiboy
- Потребител
46 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Административно право
|
|