- Дата и час: 21 Ное 2024, 23:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Младши съдии и прокурори - випуск 2010-2011- да се запознаем
|
|
73 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Младши съдии и прокурори - випуск 2010-2011- да се запознаем
law_master ,
забележителна снимка! Любим филм.
Предвид това, че информацията е публикувана в сайта на ВСС, няма какво да крием. Бих казала, че на въпроса ти кой - колко, е добре направо да прегледаш 1.протоколът за допуснатите до изпит
2.протоколът за резултатите от изпитите.
Моите бяха- резултат от следването : 5,64, държавни изпити 6,00, писмен изпит 5,50, устен 5,40.
забележителна снимка! Любим филм.
Предвид това, че информацията е публикувана в сайта на ВСС, няма какво да крием. Бих казала, че на въпроса ти кой - колко, е добре направо да прегледаш 1.протоколът за допуснатите до изпит
2.протоколът за резултатите от изпитите.
Моите бяха- резултат от следването : 5,64, държавни изпити 6,00, писмен изпит 5,50, устен 5,40.
- zangelova
- Младши потребител
Здравей, law_master
Отговарям на въпросите ти по реда на задаването им:
държавни изпити 5,00, писмен изпит 5,75, устен 5,60, първи конкурс
Наистина е доста трудно. Аз практикувам от шест години и въпреки това ми се наложи да чета три месеца доста усилено след работа. Имаш ли желание обаче, можеш да се подготвиш, дори и работейки, стига да подходиш сериозно към нещата.
Полезно е също така да си умерен песимист и да не се надяваш прекалено. Така няма опасност да прегориш на изпитите и винаги оставаш приятно изненадан от резултата.
Желая ти успех!
Отговарям на въпросите ти по реда на задаването им:
държавни изпити 5,00, писмен изпит 5,75, устен 5,60, първи конкурс
Наистина е доста трудно. Аз практикувам от шест години и въпреки това ми се наложи да чета три месеца доста усилено след работа. Имаш ли желание обаче, можеш да се подготвиш, дори и работейки, стига да подходиш сериозно към нещата.
Полезно е също така да си умерен песимист и да не се надяваш прекалено. Така няма опасност да прегориш на изпитите и винаги оставаш приятно изненадан от резултата.
Желая ти успех!
- heavymetal
- Младши потребител
Благодаря ви за инфото. Аз изкарах 6 на ППН, 5 на ГПН и 4 на НПН. Общо успех 5.
Вероятно ще ми трябват оценки над 5.50 на писмен и устен. Затова трябва да се стягам от рано.
Още веднъж поздравления и нека правото бъде с Вас.
Вероятно ще ми трябват оценки над 5.50 на писмен и устен. Затова трябва да се стягам от рано.
Още веднъж поздравления и нека правото бъде с Вас.
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
Ако се приеме проекта за изменение на ЗСВ, догодина държавните изпити няма да са балообразуващи при конкурсите за младши магистрати. Тя цялата процедура е доста различна. Виж проекта и мотивите към него на сайта на Министерство на правосъдието.
- ivo_iliev
- Младши потребител
ами ако го приемат поне ще се знае че всичко се решава на конкурса. Щото на държавните е доста голям субективизмът. Вероятно сте чували за лицето Момяна Гунева. Тя изпитваше и при нас (ПУ) и просто си прави каквото си иска и не я интересува никой.
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
Апелирам най-добронамерено да не се отклоняваме от хубаво поставената тема - винаги може на лични да се дискутират подробностите около изпитите А и огромните по обем теми за тях наистина могат да дадат много отговори на въпросите на бъдещите колеги-магистрати ....макар, че ако ЗСВл. бъде приет в тази си редакция - много от нещата няма да са актуални
Иначе от мен - поздравления към Зори и Ивайло за убедителните резултати!
Иначе от мен - поздравления към Зори и Ивайло за убедителните резултати!
- bluelake
- Младши потребител
bobi_vasilev написа:Здравейте и поздравления на Зори Езекиева за чудесната идея. Аз съм Бойко Василев- мл.прокурор в РП-гр.Ловеч. Виждам, че повечето колеги тук имат практически опит зад гърба си, но аз по подобие на Ники Стоянов нямам такъв. Въпреки това не се отчайвам, защото макар опита да е безценен помощник, вярвам, че с много труд и желание човек може да навакса. От момента, когато кандидатствах в университета( В.Търново) до сега винаги съм се водил от тази максима и вярвам в нея. Поздравявам всички колеги спечелили магистратско място и им желая бляскава кариера. А за събирането- твърдо съм "за". Ще следя тук за новини относно организацията на важното мероприятие
Да нямаш нещо общо с Венцислав Василев - зам. районен прокурор в РП-Ловеч ?
-
teogeo - Активен потребител
Датата окончателна ли е вече
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
Извадка от протокола от заседание на ВСС от днес (21.10.2010):
16. ОТНОСНО: Докладна записка на доц.д-р Пенчо Пенев - директор на Националния институт на правосъдието за определяне на начална дата на курса за първоначално обучение на младши магистрати
ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:
ОПРЕДЕЛЯ 3 ноември 2010 г. за начална дата на курса за първоначално обучение на младши магистрати.
16. ОТНОСНО: Докладна записка на доц.д-р Пенчо Пенев - директор на Националния институт на правосъдието за определяне на начална дата на курса за първоначално обучение на младши магистрати
ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:
ОПРЕДЕЛЯ 3 ноември 2010 г. за начална дата на курса за първоначално обучение на младши магистрати.
- delyandilkov
- Младши потребител
Колеги, не е ли редно вече да помислим сериозно за датата на събирането, като според мен би трябвало да е 03.11 или след това. Аз претенции нямам. Категорично заявявам участие. За съжаление трудно бих могъл да помогна за организацията, тъй като не съм от София.
Предложения???
Предложения???
Последна промяна heavymetal на 23 Окт 2010, 20:04, променена общо 1 път
- heavymetal
- Младши потребител
Хора, тъй като обучението започва на 3-ти, предлагам събирането да е на 12- ти и за тогава го организирам.
Причината е проста- във всички заведения искат капаро поне 200 лв., тъй като запазваме цялото заведение и за седмицата от 8-11 ще мина да направя списък на желаещите и да събера пари- просто на 3- ти ще предупредя всички да си носят пари.Засега възможностите са две - ресторантът на Съюза на юристите и Мамбо. В кое от двете ще сме, зависи единствено от броя на желаещите- Мамбо е до 60, а СЮБ- до 120.
Кувертът е около 30 лв., отделно се плаща за диджей.
Причината е проста- във всички заведения искат капаро поне 200 лв., тъй като запазваме цялото заведение и за седмицата от 8-11 ще мина да направя списък на желаещите и да събера пари- просто на 3- ти ще предупредя всички да си носят пари.Засега възможностите са две - ресторантът на Съюза на юристите и Мамбо. В кое от двете ще сме, зависи единствено от броя на желаещите- Мамбо е до 60, а СЮБ- до 120.
Кувертът е около 30 лв., отделно се плаща за диджей.
- zangelova
- Младши потребител
Зори, можеш вече да ме запишеш в списъка. Аз съм без претенции. На трети ще дам пари.
- heavymetal
- Младши потребител
Ок, аз и хеви
други?
други?
- zangelova
- Младши потребител
Накъде без мен
Трима
Трима
- delyandilkov
- Младши потребител
Пишете ме и мен. май съм само аз от прокурорите...засега
- ralitsarbg
- Потребител
Колега, и аз съм от прокурорите, не си само ти.
- heavymetal
- Младши потребител
heavymetal написа:Колега, и аз съм от прокурорите, не си само ти.
Извинявай, HEAVYMETAL, мислех, че са само Зори и BLUELAKE и Дино така става като бързам и не чета внимателно
Слънчева неделя от мен!
- ralitsarbg
- Потребител
Не колежке teogeo нямам роднинска връзка с г-н В.Василев. Обикновено съвпадение на фамилиите. Някакви други въпроси свързани с биографията ми?
- bobi_vasilev
- Потребител
73 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|