Здравейте имам следния проблем. Ново строителство, в договора с инвеститора имам клауза за негова сметка да изгради освен отоплителната инсталация и абонатната станция на сграда и връзката към топлопреносната мрежа. Проблема е, че той отказва да го направи, като се мотивира, че това не е негово задължение, а задължение на топлофикационното предприятие. Твърди, че може въобще да не ни присъедини топлофикация, ако няма достатъчно желаещи за ползване на услугата и няма смисъл да влага средства затова. Аз съм съгласен с последното, но връзката следва да я изгради, а ако топлофикация откаже да присъедини потребителите, това е тяхно право.
Всички съвети ще са ми в полза, благодаря.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 06:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ново сроителство, проблем с топлофикация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Ново сроителство, проблем с топлофикация
Изграждането на абонатната, връзката с ТЕЦ и т.н. е задължение на ТЕЦ. Би могло самостоятелно да построите абонатна и т.н., която до три години се откупува от ТЕЦ.
Трябва да има поне 2/3 от етажните съсобственици, които да се съгласят с топлофицирането.
Трябва да има поне 2/3 от етажните съсобственици, които да се съгласят с топлофицирането.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Изграждането на абонатната, връзката с ТЕЦ и т.н. е задължение на ТЕЦ. Би могло самостоятелно да построите абонатна и т.н., която до три години се откупува от ТЕЦ.
чл. 137 ЗЕ го знам, по принцип собствеността е на Топлофикация, задължението за изграждане е тяхно, но в кокретния случай инвеститора с договора се ангажира с изграждането, а след това отмята.
- pipe82
- Нов потребител
pipe82 написа:ivan_lawyer написа:Изграждането на абонатната, връзката с ТЕЦ и т.н. е задължение на ТЕЦ. Би могло самостоятелно да построите абонатна и т.н., която до три години се откупува от ТЕЦ.
чл. 137 ЗЕ го знам, по принцип собствеността е на Топлофикация, задължението за изграждане е тяхно, но в кокретния случай инвеститора с договора се ангажира с изграждането, а след това отмята.
Ванко, не съм съгласна с теб.
Към питащия:
Потърсете защитата си по съдебен ред.
-
Melly - Старши потребител
питането ти е много правилно , ще ти го кажа просто ,защо не се заема, защото е дльжен ако той ви присьедини кьм топлофикация и ви пуснат парното на тези които сте си закупили жилища вие ще си плащате консумацията а за празните апартаменти той е дльжен да плаща затова практиката е такава да се сьберат поне 90% от собствениците да си пуснат заявление и може да им се пусне парното това е вече преценка на топлофикация но не забравяйте че и той контактува с тях и може да откаже, топлофикация вече иска 100% сьгласие да им станеш крепостник
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа:питането ти е много правилно , ще ти го кажа просто ,защо не се заема, защото е дльжен ако той ви присьедини кьм топлофикация и ви пуснат парното на тези които сте си закупили жилища вие ще си плащате консумацията а за празните апартаменти той е дльжен да плаща затова практиката е такава да се сьберат поне 90% от собствениците да си пуснат заявление и може да им се пусне парното това е вече преценка на топлофикация но не забравяйте че и той контактува с тях и може да откаже, топлофикация вече иска 100% сьгласие да им станеш крепостник
С две думи, ако той си изгради връзката и сключи договор с Топлофикация, ще е за 100% от абонатите, след това, ако ползват само 20% той ще плаща, ако съм разбрал?
- pipe82
- Нов потребител
ти как мислиш, в абонатната имате общ топломер ,топлофикация по него се води и гледа какво количество топлина е отчел , ако си навит да се разпредели само на живущите това си е твой проблем ти ще плащаш макар и да имаш топломери сложени преди да ти влиза подаваната енергия в апартамента кажи ми имаш ли идея кой ще плаща разликата между твоя показател и това на общият
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|