начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Особен режим на управление на общите части

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Особен режим на управление на общите части

Мнениеот toni_sf » 26 Юли 2010, 17:14

до-nevin_alibriam ако се спази чл 15 т2 от ЗУЕС за ОС и шроцедурата се изпьлно сьобразно закона няма пьлномощници няма собственици чужденци ,шом са поканени и не присьстват на ОС значи са сьгласни мьлчаливо с промените :D
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот nevin_alibriam » 28 Юли 2010, 09:29

Виж и чл. 16, вкл. ал. 9 и чл. 17.
Никога не е толкова просто :)
nevin_alibriam
Потребител

Мнениеот toni_sf » 28 Юли 2010, 11:24

до-nevin_alibriam това имам в предвид :D кога ще го оспориш когато не си тук
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот todorst » 04 Авг 2010, 18:32

инвеститорът постепенно продава апартаментите и след 2 години от 50 апартамента само 2 са негови-непродадени. Излиза,че сега сме равностойни съсобственици, с различни идеални части. Нима инвеститорът доживотно, а после и наследниците му ще управляват имота - от затворен тип. Невероятно.
todorst
Потребител

Мнениеот toni_sf » 04 Авг 2010, 23:56

до-todorst точно тук е хватката, докато не си продаде апартаментите инвеститора гледа да лапа от собствениците :D защото той е сключил договори примерно с вьншен управител с фирма за охрана с фирма за подрьжка и така докато не почне да продава той плаща но така си е калкулирал цените че вече около 50% от продадените жилища му покриват разходите за другите който са непродадени и ако успее да направи така че след като си продаде останалите 50% той вече е избил парите си който е вложил от началото на строежа и за това гледа и по бавно да продава
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот anserk » 05 Авг 2010, 06:53

todorst написа:инвеститорът постепенно продава апартаментите и след 2 години от 50 апартамента само 2 са негови-непродадени. Излиза,че сега сме равностойни съсобственици, с различни идеални части. Нима инвеститорът доживотно, а после и наследниците му ще управляват имота - от затворен тип. Невероятно.

Зависи как продава: с или без ОПС, с или без ид.ч.от УПИ-то, без площадковите ППС, без ВП (вкл. отделни обекти)...
Въпрос на договорни отношения с останалите съсобственици (кой в каквото има дял) за ползването и управлението както на общите части, така и на всички обекти :wink:
Затова режима е особен и за мен тук ЗУЕС не задава формата на управление. Това е като устройство на една част от територия и се създава едно " предприятие" по ТЗ за стопанисване, управление ... на активите.
anserk
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 05 Авг 2010, 15:19

до-anserk :D би ли ми отговорил на този казус , имам комплекс който е с чужд инвеститор строител бг фирма, комплекса е от 140 апартамента с голям двор басейн зелени площи градинка детска площадка и охрана,инвеститора е продал 65 апартамента и им налага цена за подрьжка на комплекса около 150лв на апартамент и това без ддс, аз направих оглед за всичко и мойта цена за тази подрьжка е с 40% по ниска, кажи ми сега как собствениците да се преборят като са малцинство и дали инвеститора вече му пука дали ще продаде още до 5 -6 апартамента в годината или ще ги даде под наем :D
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот anserk » 05 Авг 2010, 15:28

Отговарям ти веднага, защото става дума за БИЗНЕС :D
Среща със собственика, но под ръка с адвокат по търговско право. Със сигурност е възложил охраната и събирането на парсата на някоя фирма с договор. Внимавай да не ти трябва адвокат по наказателни дела :idea:
Съмнявам се, че собственика е физическо лице!
Това е, пазар :D
Ама вие всички форумци си скрихте ЛС-та :roll: Айде стига... :D :D :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 05 Авг 2010, 15:57

:D нали ти написах инвеститор и естествено че не е физ. лице. Нали ми каза че твойте хора по морето решават такива казуси аз сьм готов с техническите подробности и изпьлнението
toni_sf
Активен потребител

Предишна

Назад към Етажна собственост