начало

Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет

След продажбата на апартамент...

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

След продажбата на апартамент...

Мнениеот paneva » 13 Юли 2010, 20:50

Длъжен ли е продавача да промени адресната си регистрация след като продаде даден имот и да уведоми за това институциите с които има отношения - банки примерно? Някой/нещо задължава ли го? Това искам да питам - за купувача е ясно.
Благодаря предварително!
paneva
Младши потребител

Re: След продажбата на апартамент...

Мнениеот lexter » 13 Юли 2010, 23:13

защо за купувача да е ясно? точно обратното според мен, освен в някои екзотични хипотези... както и да е.
Отговорът на въпросите ви е - зависи :) Зависи какво иска да постигне (законно или не дотам), какво му се рискува и т.н., въпрос на въображение...
По-добре да си ги смени!
lexter
Потребител

Мнениеот Гост. » 14 Юли 2010, 00:08

Закон за гражданската регистрация ви дава отговор на питанките- отваряте и четете.
И не само заради банките...... примерно, а заради вас.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот paneva » 14 Юли 2010, 08:24

Четох закона за гражданската регистрация. Там пише, че в някакъв срок трябва да се направи. Но това явно не се случва...
Преди време купих апартамент и до ден днешен през ден-два ми звънят на вратата и ми пълнят пощенската кутия с разни известия до стария собственик за кредити и разни други неща. Обяснявам постоянно, че той вече не е тук....и ми писна вече.
Та затова питах.
Благодаря Ви!
paneva
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба